Valaki tudott már úgy fogyni, hogy nem számolt kalóriát?
Elég lusta vagyok ilyenekre, próbáltam,de nekem nincs kedvem mindent mikrogrammra pontosan kimérni. Főleg ha főzök, nem csak magamra főzők, hogy a csapvizet is külön kémiai laborban elemire szedjem úgy tegyen bele a fazékba.
Ha méricskélés nélkül nem lehet fogyni akkor oké elfogadom.
Anno fogalmam nem volt a táplálkozás és a kalóriaszámolás alapjairól, úgyhogy az volt a fogyási stratégiám, hogy rohadt keveset ettem, és rohadt sokat sportoltam. Így számolás nélkül is kalóriadeficitbe kerültem, ezáltal lefogytam.
Később rájöttem, hogy számolás nélkül feleslegesen nehezítem meg a saját dolgom.
Nagy súlyról könnyű fogyni azzal is, ha simán csökkented a bevitelt.
De minél közelebb érsz a célsúlyodhoz, annál nehezebben fog menni, mert nagyon könnyű félrebecsülni.
10 kilónál kisebb túlsúly esetén mission impossible.
Én nem tudtam.
Pár perc plusz egyébként alapanyagonként a mérlegre tenni a dolgokat és felírni. A végén összeadod, megméred az egészet és csodásan ki lehet számolni, hogy miben mennyi kalória van. Csak rutint kell belőle csinálni. Kicsi gyerekek mellett csinálom én is.
Nekem a kalóriaszámolás vált be, de azért ez macerás, nem mindenkinek fekszik, vannak más módszerek is. Egy barátnőm pl időablakos étkezéssel fogyott le, nekem meg az nem menne, tuti em tudnám tartani.
Minden módszernek az a lényege, hogy a nap végére deficitben legyél, csak különböző módokon lehet ezt elérni. Szóval igen, lehet számolással, időablakos étkezéssel, kidolgozott étrenddel, stb... És persze a sport nagyon fontos. Nélküle is le lehet fogyni, de nehezebb és nem lesz olyan szép a végeredmény.
Én csak az elején számoltam, most már 9 hónapja, hogy életmódot váltottam, és már csak a testsúlyomat mérem. A heti 0,5-1 kg fogyás továbbra is megvan, ugyanúgy, amikor még számoltam az ételeket. Már tudom, nagyjából a szokásos ételeimnek mekkora a kalóriatartalma.
Egyébként ha az elején pár hétig számolod csak, simán bele lehet jönni, nem olyan bonyolult, mint hiszik az emberek. Én is félve álltam neki, és tessék.
#9 Például?
Otthoni főzéshez is boltban vesszük az alapanyagokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!