Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valaki tudott már úgy fogyni,...

Valaki tudott már úgy fogyni, hogy nem számolt kalóriát?

Figyelt kérdés

Elég lusta vagyok ilyenekre, próbáltam,de nekem nincs kedvem mindent mikrogrammra pontosan kimérni. Főleg ha főzök, nem csak magamra főzők, hogy a csapvizet is külön kémiai laborban elemire szedjem úgy tegyen bele a fazékba.

Ha méricskélés nélkül nem lehet fogyni akkor oké elfogadom.

szept. 4. 13:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
Nekem egy ismerősöm csak becsüli a kalóriát. Tehát pl. levesre 100 kcal/100 g-ot számol, húsra 400-at, tésztára 250-et, zöldségre 100-at (csak példák, nem tudom a pontos számokat amiket használ). Minden héten a fogyás üteme alapján korrigálja a kalória keretet. Tehát ha folyamatosan alulbecsül, akkor előbb-utóbb lecsökken a kerete és mégis fogyni fog, ezért működik a becsléses módszer.
szept. 4. 13:25
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Persze. Én számolós vagyok de a bátyám lement 95ről 71 kilóra meg közben szép izomtömeget is épített magának. Egyszerűen kevesebbet eszik és ennyi.
szept. 4. 13:27
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

Anno fogalmam nem volt a táplálkozás és a kalóriaszámolás alapjairól, úgyhogy az volt a fogyási stratégiám, hogy rohadt keveset ettem, és rohadt sokat sportoltam. Így számolás nélkül is kalóriadeficitbe kerültem, ezáltal lefogytam.

Később rájöttem, hogy számolás nélkül feleslegesen nehezítem meg a saját dolgom.

szept. 4. 14:49
 4/11 anonim ***** válasza:
61%

Nagy súlyról könnyű fogyni azzal is, ha simán csökkented a bevitelt.

De minél közelebb érsz a célsúlyodhoz, annál nehezebben fog menni, mert nagyon könnyű félrebecsülni.

10 kilónál kisebb túlsúly esetén mission impossible.

szept. 4. 15:21
 5/11 anonim ***** válasza:
68%

Én nem tudtam.

Pár perc plusz egyébként alapanyagonként a mérlegre tenni a dolgokat és felírni. A végén összeadod, megméred az egészet és csodásan ki lehet számolni, hogy miben mennyi kalória van. Csak rutint kell belőle csinálni. Kicsi gyerekek mellett csinálom én is.

szept. 4. 18:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kalóriaszámolás vált be, de azért ez macerás, nem mindenkinek fekszik, vannak más módszerek is. Egy barátnőm pl időablakos étkezéssel fogyott le, nekem meg az nem menne, tuti em tudnám tartani.

Minden módszernek az a lényege, hogy a nap végére deficitben legyél, csak különböző módokon lehet ezt elérni. Szóval igen, lehet számolással, időablakos étkezéssel, kidolgozott étrenddel, stb... És persze a sport nagyon fontos. Nélküle is le lehet fogyni, de nehezebb és nem lesz olyan szép a végeredmény.

szept. 4. 20:06
 7/11 anonim ***** válasza:
73%

Én csak az elején számoltam, most már 9 hónapja, hogy életmódot váltottam, és már csak a testsúlyomat mérem. A heti 0,5-1 kg fogyás továbbra is megvan, ugyanúgy, amikor még számoltam az ételeket. Már tudom, nagyjából a szokásos ételeimnek mekkora a kalóriatartalma.

Egyébként ha az elején pár hétig számolod csak, simán bele lehet jönni, nem olyan bonyolult, mint hiszik az emberek. Én is félve álltam neki, és tessék.

szept. 4. 20:57
 8/11 anonim ***** válasza:
17%
Sose számoltam a kalóriákat. Itt meg sok helyen szó szerint atomfizikát kreálnak a diétázásból, azért ennyire nem bonyolult az élet. Elhiszem, hogy egy élsportolónak centire pontosan mindent ki kell számolnia, de itt átlagemberekről beszélünk. Én pontosan tudtam, hogy mennyi lenne az ideális étkezés/mennyiség a magasságomhoz, mert az ember látja a környezetén, a nem túlsúlyos ismerősein hogy mennyit esznek. Vagy ha te magad is vékony voltál egykor akkor a szíved mélyén pontosan tudod, hogy mennyi az ideális mennyiség! Na, annyit kell enned és akkor oda vagy közel oda fogsz visszafogyni. Nem atomfizika. Én még a diétákban sem hiszek. A normál testalkatú emberek sem diétáznak. Értsd, megesznek mindent, olykor édességet is. Vajon miért? Azért, mert hosszú távon csak ezt lehet tartani. Tehát szerintem ami működik az az, ha mindent eszel, amit mások is, csak pont olyan mértékkel ahogy ők is. Ha ez nem megy akkor megette a fene, kár normális testalkatról ábrándozni hosszú távra.
szept. 4. 22:33
 9/11 Senior Séf ***** válasza:
10%
Amint elhagytam a bolti élelmiszernek látszó tárgyakat, és valódi táplálékokat vettem magamhoz. Azóta annyit ehetek, ami belém fér.
szept. 5. 18:22
 10/11 anonim ***** válasza:
58%

#9 Például?

Otthoni főzéshez is boltban vesszük az alapanyagokat.

szept. 7. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!