Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehetséges ekkora kalóriabevit...

Lehetséges ekkora kalóriabevitellel fogyni, van ilyen aktivitási szint?

Figyelt kérdés
Egy 24 éves nő, aki 165 centi magas és 61 kiló (25% testzsír), képes 3000 kalóriás napi bevitellel fogyni? Reális lehet, van olyan aktivitási szint, ahol elvileg lehet a szintentartó kalóriabevitele 3300-3400 kalória?
2023. okt. 7. 21:33
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Talán ha élsportoló, de még akkor is kétséges.
2023. okt. 7. 21:48
 2/10 A kérdező kommentje:

Én is ezt gondoltam. De ez jön ki papíron :(

Vizsgakérdés volt, és tuti elrontottam, de ez van.

1500 kcal körüli BMR-t számoltam. Ez egy kitalált nő, aki tesitanárként dolgozik, és hosszútávfutó. Napi kétszer fut kb. 1-1 órákat, és heti 2-szer van, hogy 2-3 órát is egyszerre, összesen kb. heti 14 óra futás, váltakozó ütemben, legalább 4-szer hegymenet is van benne.

Az elkövetkező 12 hónapban növelni szeretné a teljesítményét, és kb. 2 kilót fogyni is, hogy a kevesebb tömeg segítsen a futásban.

Nem bírtam nem ekkora kalóriát beírni, mert minden más kevésnek tűnt, de amikor leírtam, elég bizarrnak tűnt egy 61 kilós nőnek közepes deficittel 2900-3000 kalóriát javasolni a fogyáshoz (kb. 4-6 hetet írtam rá, hogy aztán minél előbb visszatérhessen a szintentartáshoz a teljesítménynövelés érdekében), de nagyon félek, hogy az egész már az elejétől fogva rossz, így minden további, amit írtam kuka :(

2023. okt. 7. 22:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ha sokat mozog, fizikai munkát végez és még szoptat is :-)

Viccet félretéve, ha teszemazt Pestről naponta felbociklizik a KFKI-ba Csillebércre, mint édesapám doktorandusz korában, akkor simán fogyhat ennyivel. Vagy heti 5x 10 órát gyalogol, mert erdei túravezető a munkája. Vagy ha bélgiliszta fertőzése van, ilyesmi is hozzásegíthet.

2023. okt. 7. 22:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

#2, hát ha elhallgatod a fontos részleteket :-)

Szerintem így reális a 3000 kcal. Ennyi futás irtó sok.

A gyakorlatban bárkinek, aki ilyen extrém eset, azt javasolnám, hogy írja 2 hétig a kalóriabevitelét, és abból induljon ki. A különféle képletek az átlag környékén jók, extrém esetekben sokat csalhatnak. Ilyenkor jobb az empirikus megközelítés. (Mérnök vagyok, nem dietetikus.)

2023. okt. 7. 23:04
 5/10 A kérdező kommentje:

4-es :) Igen, bocs, csak gyorsan kiírtam a kérdést, hogy egyáltalán elképzel-e ilyet valaki :) Tényleg extrém, ezt meg is jegyeztem a vizsga-válaszomban, hogy 1 nap pihenő talán túl kevés, és nagy a túledzés esélye, amire figyelni kell.

Azért egy kicsit máris megnyugtattál, különösen, ha mérnök vagy, akkor tudományos alapon közelíted meg a kérdést :) köszi!

2023. okt. 7. 23:14
 6/10 anonim ***** válasza:

Nyilván a szakmai előírás mindig kicsit más mint a gyakorlat és vizsgákon az előbbihez kell igazodni, különben megbukik az ember.

Nekem mindig az jut eszembe ilyen kalóriavitáknál, hogy egy testépítő európa-bajnoknő és egy országos hírű tömegeket lefogyasztó orvos is 1200 kalóriát javasol(t) középtermetű nőknek a "diéta" idején.

2023. okt. 8. 07:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Ez a feladat azert is erdekes, mert ez extrem sport mennyiseg, nagyon durvan sok futas, hegymenetben, orakat. Tehat nagyon nagyon sok kardio tipusu mozgas es kaloriaegetes, emelett nehezen elkepzelheto hogy a kitalalt szemely 25% testzsirral rendelkezik. Ha 3000kaloriaval fogy (mar pedig tenyleg akorul jon ki) eddig mennyit evett? Hogyan tudott mindennap megenni eddig pl 3500at? Es mibol? Mindennap megevett 4 hamburgert? Altalaban aki ennyit sportol, tesi tanar, teljesitmenyt szeretne novelni, azert viszonylag egeszsegesebben eszik. Mibol vitt be ennyi kaloriat akkor eddig? Ha teljesitmenyt szeretne novelni, meg tobb kaloriat fog elegetni, tehat ergo kb lehetetlen tulennie a keretet, de meg elerni is, mert egyszeruen nincs annyi ora egy napban (foleg ha valaki annak a felet atsportolja) hogy egy no ennyit meg tudjon enni. Egyebkent szerintem ha vizsgafelsdat a kovetelmenyeknek megfeleloen szamoltal. Csak a logikat mulja felul, inkabb az az erdekes aki ezt a szemelyt elkepzelte a feladatodba:)
2023. okt. 8. 10:30
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

“Az elkövetkező 12 hónapban növelni szeretné a teljesítményét, és kb. 2 kilót fogyni is, hogy a kevesebb tömeg segítsen a futásban.“

Hát egy kitalált nő akár 6000kaloriát is igyénelhet,

De tudodmit? én most kitaláltam egyet, aki 24000kaloriával fogy.

2023. okt. 8. 12:06
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Jó, hát mielőtt a Titanic útnak indult volna, papíron az jött ki hogy nem tud elsüllyedni, gyakorlatilag pedig blugy.. blugy... megvizsgálta az óceán fenekét közelről.

2023. okt. 8. 13:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Kiváncsiságból bepötyögtem egy tdee kalkulátorba:

You are a 24 year old female who is 165 cm tall and weighs 61 kg while working out like an Athlete.

Your Maintenance Calories:

2,581 calories per day

Szerintem meg ez a sport mennyiség annyira extrém, hogy simán lehet, hogy az ebben az esetben kitalált alany 3000 kaloriával is fogyna. Ilyen aktivitásnál már nehéz jól számolni/tippelni.

2023. okt. 14. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!