Ha szeretek enni akkor felesleges fogyoznom ?
Az evés legegyszerűbb oka az, hogy éhes vagy. Mondjuk az elhízottaknál ez a legritkább ok! :)
Eszel, mert szomjas vagy. Eszel, mert nem alszol eleget (elég jól) és fáradt vagy. Eszel, mert unatkozol. Eszel, mert szoktál (mozi + popcorn, netflix + vacsi, megvan?). Eszel, mert szomorú/elkeseredett vagy, és ennyit igazán megérdemelsz. Eszel, mert ne szóljon bele senki!
Ha csak az éhség miatt ennénk, senki nem hízna el. Mégis sok az elhízott ember, vajon miért?
Az sem mindegy, hogy mit eszel. Tésztával, krumplival, kenyérrel, alkohollal pikk-pakk jönnek a kilók (és hamar meg is éhezel, vagy épp a piára kell enni). Egyél sok zöldséget köretként, azzal sokkal körülményesebb elhízni, de igen jól lehet velük lakni!
Társadalmunk viszonya az elhízáshoz nagyon bonyolult. Egyrészt a vékony embereket tartják szépnek. Nem a soványt, hanem a vékonyt, sportost. Viszont mivel mindenki kövér, ezért ezeket le is szólják (zörög a csontja, nincs mit fogni rajta, férfiember és vágósertés nincs 100 kiló alatt, höhö, kígyóvállú kispöcsgimnazista, bakancsban-vasággyal nincs 50 kiló).
Egyben megadják maguknak (és a többi elhízottnak) a felmentést, hogy "van rajta mit fogni, nem nyom az ágyban", a férfiember meg "megemberesedett", "ott a tekintély". Közösségben ráadásul saját egójuk védelmében ezek még hatványozottabban jönnek elő, ha valaki tenne azért, hogy fogyjon. "Minek csinálod, jól vagy te így! Ez nekem nem férne bele... Hogy lehet ilyen kevésen ellenni egész nap... fitnessznáci vagy... kinek akarsz tetszeni?"
Így tényleg nehezített pálya az életmódváltás (és ennek eredményeként a fogyás). Viszont a kolléganők azt pofáznak, amit akarnak, vérképedről a háziorvos meg azt mond, amit lát...
Szeretek enni. De mértéket kell tartanom.
40kg felesleg volt rajtam. 1 hónap alatt vissza tudnám szedni az összeset, ebben biztos vagyok.
Nekem napi 10 ezer kalória sem okozna gondot, mert akkor étvágyam van, mint 20 embernek összesen..
Ennek ellenére mégsem hízok vissza, tudom tartani a súlyt, edzeni járok.
Minden fejben dől el és akarat kérdése, legalábbis itt fogyásnál igen.
A kalóriák és éhség pedig egyébként sem egyenesen arányos.
Napi 40 ezer lépés mellett 2000 kalóriát tartok és így sem fogyok, mégsem kifogásokat keresek. Kezdd el, csináld, majd belejössz.
Az a baj, hogy el sem kezdted, de már most megvan az első kifogásod.
Azt, hogy már ezt is a felnőttséghez, meg az érett viselkedéshez kötjük, hogy valaki,, szeret, nagy adagokat enni'' na az már durva... De ezt a,, légy felnőtt' ',,, viselkedj komolyan' ' mentalitás erőltetéstt észrevettem, hogy nagy divat hangoztatni manapság,úgyhogy lassan meg sem lepődöm... Szerintem a legtöbb ember szeret jóllakni,, és nem,, fine dining' adagokat ízlelgetni, nem kell játszani a tökéletes, minta-embert,és álszenteskedni, de ha nem,, akkor is tiszteletben tarthatja, azt aki nem madár adagokkal lakik jól.
Kérdező, mindenképp van értelme elkezdeni. A diéta,az életmódváltás nem kell feltétlen, hogy azt jelentse, hogy éhen halsz a napi egy salátalevéltől. Próbálj meg a kaja minőségére figyelni, inkább, ahogy sokan előttem le is írták,és unásig lehetne ismételni, sok sovány feh~rjeforrás, zöldségek,saláták, a cukrot próbáld minimalizálni,, sok-sok folyadék, és olyanokat egyél,, amitől érzed is, hogy ettél,, de semmi nem tilos, mert a tiltás sokkal inkább kívánatossá teszi az adott ételt, néha lehet,, bűnözni'', csak arra figyelj, hogy ne a,, bűnös' ' kaják legyenek túlsúly ám, az előbb említett ételféleségek alkossák az étrendet alapját. És persze a mozgás. Nem kell rögtön 10 km-es futásban gondolkodni,, ha eddig nem voltál az a sportember, de ha napi 1 órát sétálsz, vagy eljársz úszni pl. az is jó. Nekem pl nagyon bevált, hogy ahova csak tudtam gyalog mentem,, és figyeltem, hogy lehetőleg meglegyen a napi 10.000 lépés. Lány létemre,, amikor napi 1800-2000 kcal körül ettem,, és csak ennyit mozogtam is szép lassan lefogytam 64 kg-ról 56-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!