Hogyan szokjak le arról, hogy ne egyek "feleslegesen"?
Ez az, amit meggátol a fogyásban.
Akárhányszor kimegyek a konyhába, valamit biztosan eszek, egy kis falat ez meg az, amivel nem is lenne probléma, mert beleszámolom a keretembe, viszont ez éjszaka is megtörténik. Felkelek, eszek, felkelek, eszek és nem értem miért, mert egyáltalán nem koplalós kalórián vagyok.
Oké, akaraterő, de ezen kívül bármi ötlet?
Ha édesség az a "kis falat", megteheted, h egyszerűen nem tartasz otthon. Ha annyira kell az a kis plusz cukor, elmész a boltba, v sütsz vmit (utóbbi egyébként tök buli tud lenni).
Segíthet még, ha naplót vezetsz arról, amit eszel, mert akkor "nyoma marad" a bűnözésnek, és nehezebben visz rá a lélek.
A korlátlan vízfogyasztás akár káros is lehet.
Egyrészt fölöslegesen terheli a szervezetet, másrészt kimossa az értékes tápanyagokat.
Bizonyos vesebetegségeknél pedig egyenesen tilos.
3#
Az már feltűnt, hogy akár hányszor felkelek rendszerint mindig az édes dolgokat kívánom. Vércukrot még nem mértem, de a következő alkalommal felkelés után mérni fogok vércukrot is, mert már nagyon elegem van ebből..
Akaraterő.
Vagy csinálj szabályt. Csak akkor eszel ha megterítesz és leülsz az asztalhoz. Így nem lesz kedved.
Másik hasonlo modszer a kajanaplo. Mindent fel kell irni amit megeszel. Nem lesz keved a konyhaba egy falat nassolas miatt elovenni megint a listat es felirni.
Egy harmadik a fogmosas. Minden foetkezes utan megmosod. De a tul sok fogmosas karos is lehet, foleg az elejen megy.
Heti nagy bevásárlást tartok és csak annyi kajám van itthon, ami a hétre kell, ha előre zabálok, akkor sem csúszok ki a kcal-ból és néhány éhezős előrezabálád után megtanultam nem előrezabálni…
Plusz pl tv melletti nasi is bele van kalkulálva a kajámba, sőt napi szinten kötelezően van tv nasim…
Ez most éppen 50gramm pisztácia, 100gramm tökmag
8#
Én is bele kalkulálom a dolgokat, csak az a baj, hogy így nap közben max 1200 kalória fér bele, a maradék 400-500 kalóriát meg mindig meg krll hagyni a teljesen felesleges éjszakai nassolásokra, ami kb. csak az unalom éves kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!