Milyen tanácsokkal látnátok el ha sosem fogytam még?
En egyet tudok mondani, amíg a gyomor teli van, mindegy hogy mivel, legelt lucernával, addig nem fogysz! Hiaba eszel ügyesen, lezseren, keves kalória nagyobb mennyiseg, mint pl salatak, úgysem fogysz!
En a 48 évem alatt ezt tapasztaltam!
Most lerohannának a “mozogni kell pajtikám” egyének, de megsúgom nekik, hogy hiaba futottam 7 km ert naponta, úgysem fogytam, ha kitömtem a belem salátával, dresszing nélkul, egy nap 1500 kalóriát ettem vagy 1200 at es 7 km futas es sehol semmi fogyas nem volt!
De ha ehezek, fogyok. Ha eszem 800 kalóriát fogyok fekve is!
Kérdező én is utáltam a zöldségeket, de megtanultam jól elkészíteni. Ízletes és laktató. Nem mondom, hogy a barátom lett a zöldség, nyersen még mindig csak az uborkát vagyok hajlandó megenni. Viszont vannak jó receptek öntetekre, párolva-fűszerezve sokkal finomabb és a csőben sült zöldségek is nagyon finomak.
Nem kell minden finomat megbonnod magadtól, a bő olajban sülteket sem. Csak számold bele a kaloriakeretedbe. Nyilván így mennyiségre kevesebbet ehetsz belőle, mint eddig. De az egészség és a mértéktelen zabálás nem fog együtt működni. Vagy egyik vagy másik!
#4 #5 voltam.
Az agy az ismerős ízeket azonosítja finomnak. Kóstold a zöldségeket újra és újra, sokféleképpen elkészítve, akár 10 alkalom is kellhet de lesz amit megszeretsz.
A hüvelyesek nagyon jók (sok rost, jó minőségű szénhidrát), én nem sok embert ismerek aki a borsófőzeléket ne szeretné.
Krumplipürét próbáld ki úgy, hogy a krumpli egy részét puhára főtt karfiolra cseréled.
Próbáld ki a sütőzacskót, tedd be együtt a húst a zöldséggel. A zöldséget átjárja a húsból kisülő sós zsiradék, nagyon finom lesz.
Eleinte sózhatod a zöldséget jobban és készítsd több zsiradékkal, ez is segít megszeretni. Utána fokozatosan csökkented majd.
A cukrot is fokozatosan csökkentsd, vagy van akinek beválik a teljes elhagyás. Nekem inkább az megy jobban hogy egyre kisebb adagot eszem édességből.
Térdfájással úszhatsz, ha nem tudsz, akkor jó a vízitorna. Edzőteremben elliptikus tréner, bicikli (utóbbi a szabadban is jó, ráadásul hűt a menetszél, emiatt több kalóriát tudsz óránként elégetni, nem korlátoz le a szervezet a túlmelegedés miatt).
Nasikat kezd el lecserélni édesítőszeresekre. Van egy csomó recept a neten pl. Feherjeporból hogy kell sütit/palacsintát csinálni.
A zöldségeket nem ártana megszeretni mert azokkal könnyebb kalóriadeficitben maradni. A legtöbből rengeteget lehet enni, így tele lesz a gyomrod, míg rizs/tészta esetén egészen kis mennyiségek maradnak.
Pl nekem rizsból egy adag 75g (szárazon) ez kb 300 kcal, ugyan ez a kcal egy vegyes salátából kb 500g… nem mindegy hogy az étel mennyire telít el. Krumplit említetted hogy csak olajosan jó. Próbáld meg airfryerben/sütőben kisütni úgy hogy minimális olajat használsz (pl olajsprayel 1-2 nyomas)
A helyedben én max szobabicikliznék ami kardio, azt is valami gyengébb fokozaton így nem terheled annyira a térded/bokád.
Egyébként meg súlyzós edzés felsőtestre. Szintén olyan gyakorlatok amiket tudsz ülve/gépen végezni.
Persze persze, tömd magad 2 tonna salátával amit lesprayelsz 2 szer olivaoljjal, röviden, 3 tonna gyümölcs, repeszre eheted magad!
Es aztán fogysz nagyokat!!
A 10 kiló főtt zöldségtől!
Hat ha nem is fogsz fogyni, hogy nagyokat fogsz szarni biztos, mint a T rex!
Majd lefogysz, mint tehén a fűtől! Az is minel több füvet eszik, annál soványabb!
Jó teli gyomorral lehet így fogyni a sok posírozott főtt zöldségtől!
ÁLMAIDBAN!!!
Ezt azert tegyük hozzá!
Indírhatod a zöldségek nagyüzemi feldolgozását; pici pici olivaolajjal megsprayelve, ahogy az előző írta (hogy ne olajban süssed)
Na sok sikert !!
Ja, meg kifelejtettem amit itt a gyakorin mindenki ajánl évek óta, érdekes most nem említette senki, a PUFIRIZS apukám! Attól fogsz te beindulni!
5 kg étellel a hasadban fogsz fogyni!
Tehat eszel egy nap összesen 5 kiló salit meg gyümit es nagyokat fogsz fingani meg fogyni! Hú de jó lesz!!
Örülök hogy kultúráltan kifejezted a véleményedet kedves 17, 18-as válaszoló.
Gondolom te vagy a 800kcal-os is.
Ott is megmutattad már mennyire vagy ép eszű. Van itt gyakorin az Egészség > Mentális Egészség kategória, ott kellene a hasonló feszengésedet kérdésként leírnod. Jó gyógyulást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!