Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen tanácsokkal látnátok...

Milyen tanácsokkal látnátok el ha sosem fogytam még?

Figyelt kérdés
26 éves lettem és elértem a durva 150 kilót. Milyen módszereket javasolnátok nekem elkezdeni az életmódváltást amivel 110-120-ra lrgalább vissza tudok fogyni? Soha nem ettem egészségesen, nincs tudatos táplálkozásom, és a sport az szinte kizárt. Egyszer megpróbáltam de lépcsőzőgépen eltört a bokám a terhelés hatására (pedig csak 130 voltam akkor) és 1 perc után annyira fulladok és fáj mindenem hogy nem merek belevágni.
aug. 10. 22:30
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
0%

En egyet tudok mondani, amíg a gyomor teli van, mindegy hogy mivel, legelt lucernával, addig nem fogysz! Hiaba eszel ügyesen, lezseren, keves kalória nagyobb mennyiseg, mint pl salatak, úgysem fogysz!

En a 48 évem alatt ezt tapasztaltam!

Most lerohannának a “mozogni kell pajtikám” egyének, de megsúgom nekik, hogy hiaba futottam 7 km ert naponta, úgysem fogytam, ha kitömtem a belem salátával, dresszing nélkul, egy nap 1500 kalóriát ettem vagy 1200 at es 7 km futas es sehol semmi fogyas nem volt!

De ha ehezek, fogyok. Ha eszem 800 kalóriát fogyok fekve is!

aug. 11. 12:55
 12/37 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező írd le hogy mit eszel egy nap. Nem azt hogy miket szoktál, hanem pontosat mit és kb mennyit. Mondjuk a tegnapi meg a mai mapot.
aug. 11. 14:39
 13/37 anonim ***** válasza:

Kérdező én is utáltam a zöldségeket, de megtanultam jól elkészíteni. Ízletes és laktató. Nem mondom, hogy a barátom lett a zöldség, nyersen még mindig csak az uborkát vagyok hajlandó megenni. Viszont vannak jó receptek öntetekre, párolva-fűszerezve sokkal finomabb és a csőben sült zöldségek is nagyon finomak.

Nem kell minden finomat megbonnod magadtól, a bő olajban sülteket sem. Csak számold bele a kaloriakeretedbe. Nyilván így mennyiségre kevesebbet ehetsz belőle, mint eddig. De az egészség és a mértéktelen zabálás nem fog együtt működni. Vagy egyik vagy másik!

#4 #5 voltam.

aug. 11. 14:46
 14/37 anonim ***** válasza:
39%

Az agy az ismerős ízeket azonosítja finomnak. Kóstold a zöldségeket újra és újra, sokféleképpen elkészítve, akár 10 alkalom is kellhet de lesz amit megszeretsz.

A hüvelyesek nagyon jók (sok rost, jó minőségű szénhidrát), én nem sok embert ismerek aki a borsófőzeléket ne szeretné.

Krumplipürét próbáld ki úgy, hogy a krumpli egy részét puhára főtt karfiolra cseréled.

Próbáld ki a sütőzacskót, tedd be együtt a húst a zöldséggel. A zöldséget átjárja a húsból kisülő sós zsiradék, nagyon finom lesz.

Eleinte sózhatod a zöldséget jobban és készítsd több zsiradékkal, ez is segít megszeretni. Utána fokozatosan csökkented majd.

A cukrot is fokozatosan csökkentsd, vagy van akinek beválik a teljes elhagyás. Nekem inkább az megy jobban hogy egyre kisebb adagot eszem édességből.

Térdfájással úszhatsz, ha nem tudsz, akkor jó a vízitorna. Edzőteremben elliptikus tréner, bicikli (utóbbi a szabadban is jó, ráadásul hűt a menetszél, emiatt több kalóriát tudsz óránként elégetni, nem korlátoz le a szervezet a túlmelegedés miatt).

aug. 11. 16:58
 15/37 anonim ***** válasza:
72%
#11 ha te 800 kalórián fog,sz, akkor 3 éves gyerek vagy. Mondjuk agyilag biztosan...
aug. 11. 21:25
 16/37 anonim ***** válasza:
62%

Nasikat kezd el lecserélni édesítőszeresekre. Van egy csomó recept a neten pl. Feherjeporból hogy kell sütit/palacsintát csinálni.

A zöldségeket nem ártana megszeretni mert azokkal könnyebb kalóriadeficitben maradni. A legtöbből rengeteget lehet enni, így tele lesz a gyomrod, míg rizs/tészta esetén egészen kis mennyiségek maradnak.

Pl nekem rizsból egy adag 75g (szárazon) ez kb 300 kcal, ugyan ez a kcal egy vegyes salátából kb 500g… nem mindegy hogy az étel mennyire telít el. Krumplit említetted hogy csak olajosan jó. Próbáld meg airfryerben/sütőben kisütni úgy hogy minimális olajat használsz (pl olajsprayel 1-2 nyomas)

A helyedben én max szobabicikliznék ami kardio, azt is valami gyengébb fokozaton így nem terheled annyira a térded/bokád.

Egyébként meg súlyzós edzés felsőtestre. Szintén olyan gyakorlatok amiket tudsz ülve/gépen végezni.

aug. 12. 14:12
 17/37 anonim ***** válasza:
0%

Persze persze, tömd magad 2 tonna salátával amit lesprayelsz 2 szer olivaoljjal, röviden, 3 tonna gyümölcs, repeszre eheted magad!

Es aztán fogysz nagyokat!!

A 10 kiló főtt zöldségtől!

Hat ha nem is fogsz fogyni, hogy nagyokat fogsz szarni biztos, mint a T rex!

Majd lefogysz, mint tehén a fűtől! Az is minel több füvet eszik, annál soványabb!

Jó teli gyomorral lehet így fogyni a sok posírozott főtt zöldségtől!

ÁLMAIDBAN!!!

Ezt azert tegyük hozzá!

Indírhatod a zöldségek nagyüzemi feldolgozását; pici pici olivaolajjal megsprayelve, ahogy az előző írta (hogy ne olajban süssed)

Na sok sikert !!

aug. 12. 14:20
 18/37 anonim ***** válasza:
0%

Ja, meg kifelejtettem amit itt a gyakorin mindenki ajánl évek óta, érdekes most nem említette senki, a PUFIRIZS apukám! Attól fogsz te beindulni!

5 kg étellel a hasadban fogsz fogyni!

Tehat eszel egy nap összesen 5 kiló salit meg gyümit es nagyokat fogsz fingani meg fogyni! Hú de jó lesz!!

aug. 12. 14:22
 19/37 anonim ***** válasza:
77%

Örülök hogy kultúráltan kifejezted a véleményedet kedves 17, 18-as válaszoló.

Gondolom te vagy a 800kcal-os is.

Ott is megmutattad már mennyire vagy ép eszű. Van itt gyakorin az Egészség > Mentális Egészség kategória, ott kellene a hasonló feszengésedet kérdésként leírnod. Jó gyógyulást. :)

aug. 12. 14:48
 20/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeketek. Jelenlegi mintaétrendem: reggel 1 zacskó mézespuszedli, 1 pohár cukros tejeskávé, 1 üveg mizo kakaó. Ebéd amit főzök mondjuk makaróni kb 600-700 gr. Utana vacsiig csipegetek kb 200 gr csokit és 2 csomag bundás mogyorót erre iszok 1 l kólát (cukrost szeretem csak) majd vacsira mondjuk 6-7 darab nutellás palacsinta mellé kakaó. Na ilyen szintről indulok :') Ma már reggelire tejberizst ettem, tejeskávét cukor nélkül ittam, ebédre meg fele adag ételt hoztam, igyekszek változni
aug. 12. 15:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!