Milyen tanácsokkal látnátok el valakit, aki most lesz gólya orvosin?
- molsejten/fizikán nem sírunk. kellenek a könnyek majd anatra, meg embrioszhoz, főleg, ha HJ vizsgáztat.
- néha többet ér jól eladni magad, mint minden lexikális dolgot jól megtanulni
- a Pótós szabváloktól menekülj jó messzire :D még annál is messzebb :D a szabválokat használd inkább szórakozásnak, ne tanulósat vegyél fel, lesz neked elég bajod :D
- ha meg akarsz halni vizsgaidőszakban, a pszichiátria a Rét utca 2. szám alatt található a földszinten, általában jó arcok :D
- van könyvtár, nehogy vegyél 40k-ért sobottát (vagy bármit)
- néhány tesit aláírnak akkor is, ha többet lógsz, mint amennyit mész
- ha tételen kívüli dolog miatt buktatnak, ne keseredj el, előfordul :)))
- a minimumokat tanuld meg!!!4négy!! szar érzés azokon bukni
Tudnál még írni olyan szabválokat, amiket nem érdemes felvenni?
Esetleg tudnál ajánlani pár egyszerűbbet?
Nem akarom feleslegesen megnehezíteni a dolgomat a nehéz tárgyakkal vagy a rossz oktatókkal.
Előre is köszönöm.
-az első szemeszterben ismerd ki magadat: hasznos e neked az előadások látogatása, hol és mikor tudsz jól tanulni, milyen tanulási módszerekkel tudsz hatékonyan tanulni ( molsejt zh-kra érdemes tanulni ezért is, mert az a technika jól fog jönni a többi tárgynál is)
- hamar állj neki tanulni: új lesz minden, nem ismered a képességeidet, nincs kiforrott technikád
-érdemes használtan könyveket venni( ha szeretnél újakat is vehetsz és később jó áron el tudod adni , én is ezt tettem. Szigorlat után passzoltam is el az atlaszomat.😂)
- az anat poszttraumás stresszel fog járni : sok álmatlan éjszaka, ismétlő vizsgák és csúszások( én az anatómia intézetben hatszor buktam meg, egy csúszást is összeszedtem ott. Azóta egyetlen egy bukott vizsgám nem volt, főleg négyeseim/ ötöseim voltak azon a tárgyon kívül .)
- mindig aludd ki magadat( vizsgaidőszakban is, másképp nem fog az agyam)
- a szorgalmi időszak elején érdemes pár programra elmenni ( élményeket fog adni, később pedig nem lesz rá időd )
- ne szégyell segítséget kérni ( én is jártam pszichológushoz( igazából pszichiáter volt), de csak beszélgettünk , idézem “ én se tudom, hogy hogy lett meg az anatómia szigorlatom” :D )
- sose add fel! Támogassátok egymást ! Ez nem egy verseny !
-készülj fel arra, hogy lesznek igazságtalanságok, nem mindig lesz korrekt a vizsgáztató. A lényeg , hogy a kettes meglegyen .
Szeptembertől ötödéves orvostanhallgató
8. válaszoló :
-angol/ német nyelvi órák( több fajta van)
-biofizika alapok
Szerintem elsőben nagyon nem érdemes felvenni semmit sem ezeken kívül . Később lesznek az izgibbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!