Nem értem az egészet, el látnátok tanácsokkal egy full kezdőt?
Sziasztok!
31 éves vagyok, 163 centi és 96 kg.
Fogyni szeretnék minden áron.. de nincs meg a kitartásom , imádom az édességet és szabályos falási rohamaim vannak..
Most elhatároztam , hogy változtatok.. Hogy kezdjek neki? Mit és mennyit ehetek? Kalória számolgatást nem értem.. Illetve nézegettem a gyümölcsök /zöldségek táblázatát, de ugye ott a cukortartalmuk.. nem tudom mire figyeljek.. Mozgás nem sok fér bele 3 gyerkőc mellett, de minden tanácsra vevő vagyok ezzel kapcsolatban is... Segítsetek! :(
Ami a kávét illeti (mert mindenről írni kicsit sok lenne, de majd meglátjuk), én rossz esetben eritritet teszek bele, jó esetben nem édesítem, de akkor sem üresen iszom, hanem minimum kókusztejjel. De ha néha eszel cukrot, még akkor is fogyhatsz (de akkor sem ajánlom), főleg erről a súlyról, a legtöbbeknek ilyenkor még egész könnyű.
Hogy mennyit ehetsz, azt kitapasztalni tudod. Számolni nem muszáj, engem pokolian zavarna, ha évekig számolnék, az elején semmi szükségem nem volt rá. De kinek mi jön be. Inkább anélkül próbálkozz először.
A zöldségek cukortartalmától nem félnék. A sárgarépáétól sem, nem ott kezdődnek a veszélyes ételek. Egyénfüggő, mennyi bírjuk jól a gyümölcsben levő cukrot s hogy az segít vagy hátráltat vagy mit csinál.
Kevés edzés is határozottan valami, pár percet bizonyára tudsz szakítani, max. abbahagyod, ha oda kell rohanni egy bébihez vagy ilyesmi. Ebben nincs tapasztalatom, de egy fogyitársam 2 kicsivel többet mozgott, mint én, valamennyire megoldható, hosszas kemény edzés pedig nem kell, ha nem akarsz fitness versenyző lenni vagy maximálisan izmosodni.
Többféleképpen lehet fogyni. Mi fontos Neked? Meddig vagy hajlandó elmenni? Ne higgy senkinek, aki azt mondja, egyetlen út létezik s az az, amit ő mond.
A falási rohamok aggasztóak, az nem normális, nekem nem voltak olyanok, csak kicsit többet ettem, mint amit elégettem. A gyors szénhidrát, az édesség tud ördögi kört teremteni, az igaz...
Bizonyára látsz hibákat az étkezésedben, ott van ugye az édesség, ezeken érdemes először változtatni, drasztikus lépéseket nem is muszáj tenni, bár van, akinek az jön be. Ha eszel édességet, az még nem a világ vége, de korlátok közé kellene szorítani. Az sem árt, ha az egyik, addig-eszed-amíg-van cukros édességet kicseréled egy jobban kezelhető, kevésbé cukrosra, pl.
"Cukrot pl mivel helyettesíthetem a kávéba"
Na itt kezdodik a problema. Minek cukor a kaveba?
1. mit imádsz jobban, az édességet vagy a fogyást, alacsonyabb testzsírt, jobb egészséget?
2. vannak azért cukormentes, lowcarb édességek is
3. falási rohamok normális, zsírdús étrenddel, sok zöldségfogyasztás mellett elmúlnak idővel
4. kezdés: piac meglátogatása: retek, uborka, paprika, paradicsom, olcsó idényzöldség, sonka, szalonna, tojás = alapélelmiszerek megvásárlása. Én kókuszzsírt is csapnék a témához, 1 kg 1100 forint körül van.
5. Annyit és azt ehetsz amit szeretnél. Célszerű lenne nem túlzásba vinni a szénhidrát fogyasztást, főleg a zöldségekkel bevinni amiket piacon vehetsz. Célszerű 1-2g/ttkg állati fehérjét enni (lehet többet, kevesebbet, szerintem már ez bőven elég) sonkából, tojásból, halakból. De persze van aki vega és kevsebbet eszik, vagy szójából eszik.. nem sorolom mindennek fel a potenciális előnyeit-hátrányait.
Zsírfogyasztást annyira kell belőni, hogy tudjál fogyni de legyen elég energiád, ne legyél fáradékony. Energiabevitelen nem kell sokat kattogni, de van egy nyilvánvaló szabály: fogyáshoz nem kell annyit enni mintha hízni akarnak az ember. Általában 2000 kcal vagy kevesebb is elég, ha fogyni szeretne az ember. Inkább amit eszünk az legyen minőségi táplálék és ne kenyér meg müzli meg joghurt vagy más műkaják, hanem valódi ételek.
6. Gyümölcsöket nem nagyon kell enni, de napi 1 almától nemigen lesz a legtöbb embernek baja /cukorbetegek megéreznék.
Zöldségeket általánosságban: lehet enni. Gyökérzöldségek közül a krumpliban sok a szénhidrát, illetve a hüvelyesek még magas szénhidrát tartalmúak, én nem erőltetném őket.
7. én guggolnék, játékosan erősítenék 3 gyerek mellett. Szaladgálástól, mászkálástól, fekvőtámaszoktól kezdve sok mindent lehet csinálni. Probléma, hogy kezdőként nincsenek még elképzeléseid a különböző izomcsoportokat stimuláló erősítő gyakorlatokról.
De meríthetsz ötleteket az internetről, ha kicsit utána olvasol, mit tudnál erősíteni otthon, és ezt hogyan tudnád játékként végezni a gyerekekkel.
Ha fogyni akarsz,az édességet felejtsd el!Igyál napi 3-4 liter vizet és ne egyél kenyeret,tésztát,cukros kajákat.
Csirkemell,hal,marhahús,zöldségköretek, rizs,tojás,túró,zabpehely,gyümölcs.
Én 16 kilót fogytam január óta.
Vegyél egy szobabiciklit és szánj rá napi fél órát.
Hidd el,csak a kezdet nehéz,és nagyon jól fogod magad érezni!Ha kérdésed van írj nyugodtan! 36/N
A helyzetem sokban hasonlít a tiédhez. Annyi a különbség, hogy nekem sokkal kisebb a feleslegem és még jó pár évvel fiatalabb vagyok, tehát más az anyagcserénk. Imádok enni, szinte a mániám, sokszor törtek rám falási rohamok, de nem volt gond, évekig semmit sem híztam, csak az utóbbi időben pár kilót, úgyhogy elhatároztam, hogyha ilyen sok kajával nem olyan rettenetes kilókat szedtem fel, akkor sok nassolás és szénhidrát nélkül biztosan jobb formában leszek.
Már régebben is próbálkoztam ezzel-azzal, de most tényleg sikeresen cselekszem. Elkezdtem a kalóriabevitelemet számolni a kaloriabazis.hu oldalon. Persze ez se lehet pontos (főleg, hogy én mindig kb. a felét eszem az ott leírt adagoknak), de azért megközelítőleg segíthet. Teljesen kiiktattam a szénhidrátokat, amennyire tudtam, nem eszek kenyérféléket, tésztát, persze azért más kajákban is van egy minimális amit fogyasztok. Legtöbbször fehérhúst és zöldségeket eszek főételnek és gyümölcsöket "nassolásnak", de azért a gyümölcsökben lévő cukorral is vigyázni kell. Ha hetente egyszer megeszel egy kocka csokit, semmi baj nem történhet, csak vigyázz, hogy megállj az 1 db-nál. :)
Én futni szoktam (vagyis inkább kocogni), még nem vagyok valami jó kondiba, de remélem elérem, hogy újra tudjak legalább egy órát futni. Emellett itthon ugrálókötelezek, tornázok, kardió videók, erősítés, stb. A te esetedben lehet, hogy túl nagy a túlsúly és olyankor nem ajánlják a futást és az "ugri-bugri tornákat", de nem tudom pontosan, hogy ez hány kiló felett lehet megterhelő a térdednek. Mindenesetre az úszás biztos jó lenne neked is. Nem tudna addig valaki vigyázni a gyerekekre?
"Cukrot pl mivel helyettesíthetem a kávéba?"
Eritrit. Nincs utóíze, állagra és ízre is olyan, mint a cukor, nem hizlal. :)
Viszont elég drága, 2 ezer Ft körül mozog.
Xilit. Nyírfacukor. Ebben már van ch, de jóval kevesebb, mint a cukorban és fogyókúrázóknak ugyanúgy ajánlott
Ha olcsóbb megoldásra vágysz: édesítő bogyó, stevia (neki van egy kis utóíze)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!