Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagyon alacsony BMR szint?...

Nagyon alacsony BMR szint? Ilyen van?

Figyelt kérdés

Naponta sétálok 22-23km-t, 1600-2000 kalória között eszem, van heti 5 súlyzós edzésem, mégsem fogyok.

Létezhet olyan, hogy valakinek a BMR értéke nagyon alacsony?

Gondolok itt arra, hogy pl 1000 kalória.

Osztok, szorzok, és nem jön ki a matek..

Elvileg a BMR értékem ~1700kcal, erre jön rá minden mozgás.

Mondjuk azt, hogy a napi 22-23km séta (ami kb. 5 óra sétát jelent) eléget 1000 kalóriát (és ez elvileg még elég kevés is, de számoljunk csak ennyivel), már ott kellene tartanom, hogy 2700 kalória a napi égetésem. Van heti 4-5 súlyzós edzésem, 1-1 súlyzós edzés eléget mondjuk 200 kalóriát.

2900 kalóriánál járok elméletben. Erre még jönnek a különböző mozgások, felállok a székből, felemelem a kezem, gondolkodok, bármi kis mozgás, erre számolok 200 kalóriát. + még ott van a TEF, azaz az ételek termikus hatása, amit próbálok szintén kihasználni, mert az 1600-2000 kalóriából 40% a fehérje, de ezt nem számolom bele a teljes össz égetésbe.

A matek szerint 3100 kalória lenne alsóhangon is a szintentartásnyi kalóriám, amit megehetnék mindenféle gond nélkül. Ezzel szemben 1600-2000 kalóriával nem fogyok. Minden pontosan mérek, betegségem nincs. Mennyi az esély arra, hogy valami földönkívüli vagyok, kb. 1000 kalória BMR-el? :D Annyira abszurd számomra ez a dolog, hogy valami hihetetlen.

Találkozott már valaki hasonlóval?

jún. 14. 13:37
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Ismétlem, nem Ti vagytok az egyetlenek, akik nem hiszik el ezt.

Fanatizmus, maximalizmus. 50km oda az út edzéshez, 1 óra vonatozás + 40 perc séta a teremig, vissza értelemszerűen ugyanez. Versenyzés a cél, ehhez fanatizmus kell.

Belefér az időmbe a főzés, igen. 1-1,5 óra alatt kész vagyok kb a heti kajámmal, mindig előre csinálok meg mindent.

#18 Az izom nehezebb mint a zsír, oké. Tisztában vagyok mindennel, szeptemberben dietetikára megyek egyetemre, 3 éve bújom a cikkeket és olvasok a témában, mert érdekel.

Évente 2-3kg izom a lehetséges kalóriatöbbletben, ha mindent tökéletesen csinálsz. Szerinted, mennyi esély van arra, hogy 3 év edzés után és FOGYÁS közben izmot fogok építeni?

jún. 16. 12:06
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Tehát, az edzésre sétálsz 40 percet kétszer, meg egy óra vonat oda- vissza.

Akkor a kétszer 40 percet leveszem az 5 óra sétából, ami a 22 km kb lenne, tehát marad 3.5 óra.

Tehát:

3.5 óra séta

2 óra vonat

1 óra súlyzós edzés

Előtte- utána mondjuk 30 perc készülés, átöltözés, zuhany, gondolom, nem percre pontosan érkezel, s a vonathoz se percre pontosan mész.

1 óra kaja készítés (s meg is kell enni, elmosogatni, stb), legyen még 30 perc.

Ja, ki is kell menni a vonathoz meg haza (hacsak nem mellette laksz)..

Alszol 8 órát.

Ez eddig 16. 5 óra, s nem tanultál, dolgoztál, találkoztál senkivel, nem takarítottál, mostál, voltál boltban, stb.

Továbbra se hiszem el…

jún. 16. 12:59
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Irodai meló mellett is 20-25 ezer volt

És mikor dolgoztál?

jún. 16. 15:11
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, utolsó, ez meg a másik.

Továbbra sem hiszem el a posztoló állításait.

Még úgy heti egy- két alkalmat elhinnék, de mindennap? Na persze.

jún. 16. 15:47
 25/37 A kérdező kommentje:

Edzések előtt és után nincs 30 perc készülés. Ki készül ennyit? Gondolom soha nem voltál még edzeni, ha szerinted 30 percet kell készülni. :D

2 perc alatt bepakolok a táskába, az öltözőben 2 perc alatt átöltözök, bumm. Nagyjából percre pontosan érkezem a vonathoz, és percre pontosan megyek a vonathoz.

Kaját megenni mennyi idő vajon? De tessék: 12:00, első étkezés, 200g tojásfehérje, 100g csirkemell, kb 5 perc alatt kész, és ennyi idő is megenni.

Vonaton megeszem a második étkezésem, ami túró + alma, majd este, amikor haza érek, zab + joghurt, csirkemell, paradicsom.

Kb 30 percet vesz igénybe ezek az ételek elkészítése naponta. A reggeli séta után bőven van időm erre is.

Edzésnapokon - 9 órától 11:45-ig séta- 20.000 lépés

14:00 - 25 perc séta a vonat állomásig. (+3000 lépés)

14:37 - 15:17 utazás.

15:17 - ~16:00 séta a teremig (+4000 lépés)

16:00 - ~17:15 edzés, itt is összejön +2000 lépés

17:50-ig séta a futópadon a teremben (+2000-3000 lépés)

Eddig tartok ~30.000 lépésnél.

Teremből séta vissza ismét +4000 lépés.

18:30 - 19:19 utazás, majd haza sétálok, ami +3000 lépés. Kb. 19:45-re hazaérek, zuhanyzok.

Nap végére: ~35.000-37.000 lépés.

Tanulni nem tanulok, dolgozni sem, mert, már írtam, hogy pályakezdő vagyok.

Találkozni nem találkozok senkivel, egyszerű ember vagyok, takarítani és mosni nem nagy dolog. Mosni nem minden nap mosok, takarítás meg nem nagy cucc. Boltba pedig akkor járok, amikor nem edzek.

Ha nem edzek:

Minden ugyanaz, csak itt az első séta után nem megyek edzeni, általában ilyenkor intézem el a takarítást, mosást, esetleg bolt, van időm még sorozatot nézni is képzeld el.. Majd 6 órakor séta, 9re végzek.

5 órakor keltem minden nap, sétáltam előtte, mire a munkába értem volt 6 ezer lépésem, ebédszünetben séta +3500 lépés.

Munkahelytől konditeremig +2000 lépés. 12 ezernél járok. Vissza a vonat állomásig +4000 lépés + haza séta +3000 lépés. Nap végére 19.000-20.000 lépés. Amikor nem edzettem de dolgoztam (heti 1-2 nap), akkor pedig az edzés idejét sétálással töltöttem, így jött össze a 25.000+ lépés. Minden nap 8kor alvás, 5 órakor kelés.

Még valami kérdés? Vagy esetleg ti is azok az emberek vagytok, akiknek nincs idejük semmire, közben pedig a napi képernyőidejük a telefonon/tv-n több óra? Képzeljétek el, amíg Ti tvt néztek este, én kint sétálok:) Nem érdekel ki hiszi el, és ki nem, én tudom, hogy így van.

jún. 16. 19:22
 26/37 A kérdező kommentje:

Oh, és, ha érdekelne, most is hazafelé sétálok edzésből, most szálltam le a vonatról, és valószínűleg beiktatok még 30 perc sétát, hogy meglegyen a 40 ezer lépés ma.

Nem pihenek soha, nem járok bulizni, nem beszélgetek senkivel családtagon kívül + 2 barátomon kívül, de ők is online. Ennek ez az ára.

Aki fanatikus, annak a sport az első, én ilyen vagyok, és tisztában vagyok vele, hogy ez nem normális. Senki se csinálná ezt 1 napig sem, amit én csinálok, tudom.

jún. 16. 19:30
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

Heti többször járok edzeni, oké, nekem se félóra, de csak azért, mert eleve edzőcuccban megyek, s 10 percre lakom, hazajövök rögtön.

De aki még utána lezuhanyzik, megszárad, esetleg még hajat is mos, annak több az utána.

jún. 16. 19:44
 28/37 anonim ***** válasza:
52%

Nyugodj már meg. Várj egy hónapot, ha akkor sem indul be, akkor változtass valamin.

Még az lehet hogy túlbecsülöd az égetett kalóriákat. Én napi 3 órát sétálok a blökivel, ez olyan 15-17 000 lépés. Az órám szerint ez olyan 3-400 Kcal szokott lenni mindössze, arányaiban lényegesen kevesebb mint amivel te számolsz. A súlyzós edzés nekem is 200 körül van egy óra.

jún. 17. 09:52
 29/37 A kérdező kommentje:

Teljesen nyugodt vagyok, csak válaszoltam a felmerülő kérdésre. Nem szeretem, ha meghazudtolnak úgy, hogy nem is tudják valójában mennyi munkám van ebben a sportban.

Köszönöm a válaszokat!

jún. 17. 10:29
 30/37 anonim ***** válasza:
Én elhiszem hogy ennyit mész. Én ugye napi 3 órát sétálok csak a kutyával, illetve heti szinten 200-250 km-t biciklizel minimum. Ez olyan 12-14 óra időráfordítás Mindennel együtt. Szerencsére a munkám rugalmas, illetve eddig szingli voltam és megtehettem. Most nemrég lett egy kapcsolatom, azóta kevesebb lett a bringázás, olyan harmadával kb. Nyilván ha neked is lesz munkád, szociális életed, magánéleted, akkor már nem fog beleférni ennyi mozgás, és akkor az úgy lesz jó. :) De jelen helyzetedben szerintem abszolút hihető. :)
jún. 17. 10:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!