Nagyon alacsony BMR szint? Ilyen van?
Naponta sétálok 22-23km-t, 1600-2000 kalória között eszem, van heti 5 súlyzós edzésem, mégsem fogyok.
Létezhet olyan, hogy valakinek a BMR értéke nagyon alacsony?
Gondolok itt arra, hogy pl 1000 kalória.
Osztok, szorzok, és nem jön ki a matek..
Elvileg a BMR értékem ~1700kcal, erre jön rá minden mozgás.
Mondjuk azt, hogy a napi 22-23km séta (ami kb. 5 óra sétát jelent) eléget 1000 kalóriát (és ez elvileg még elég kevés is, de számoljunk csak ennyivel), már ott kellene tartanom, hogy 2700 kalória a napi égetésem. Van heti 4-5 súlyzós edzésem, 1-1 súlyzós edzés eléget mondjuk 200 kalóriát.
2900 kalóriánál járok elméletben. Erre még jönnek a különböző mozgások, felállok a székből, felemelem a kezem, gondolkodok, bármi kis mozgás, erre számolok 200 kalóriát. + még ott van a TEF, azaz az ételek termikus hatása, amit próbálok szintén kihasználni, mert az 1600-2000 kalóriából 40% a fehérje, de ezt nem számolom bele a teljes össz égetésbe.
A matek szerint 3100 kalória lenne alsóhangon is a szintentartásnyi kalóriám, amit megehetnék mindenféle gond nélkül. Ezzel szemben 1600-2000 kalóriával nem fogyok. Minden pontosan mérek, betegségem nincs. Mennyi az esély arra, hogy valami földönkívüli vagyok, kb. 1000 kalória BMR-el? :D Annyira abszurd számomra ez a dolog, hogy valami hihetetlen.
Találkozott már valaki hasonlóval?
Szerintem
1. kamuzol
2. nagyon rosszul számolsz valamit
3. pszichés beteg vagy.
Válassz, mert más lehetőség nincs.
a 2. és 3.-ban lehet valami.
3. azért, mert eleve, aki 100kmt utazik egy edzés miatt, és képes 5 órát sétálni 1 nap a 30 fokos melegben, az sokak szerint beteges, szerintem meg szimplán megmutatja, hogy van akaraterőm és mentálisan nincs probléma. De, nem te vagy az első, aki betegnek tart, és nem te vagy az első, aki nem hiszi el ezeket..
De, szerencsére nem tartozom neked semmivel, hogy bizonyítsam az igazam, elég, ha én tudom, hogy igazak, amit leírtam. Annyira imádom, amikor teljesen eltérünk a kérdéstől és átmegy személyeskedésbe a dolog.
Csak az hiányzik hogy hány kg, milyen magas, és a nem
Így nehéz bármit is mondani
Férfi, 175/86kg.
Ma +1kgot mutatott a mérleg:) Egyszerűen nem értem..
A súlyzós edzésre nem is érdemes számolni kalóriaégetést, annyira keveset éget.
Ezenkivül a TEF az még jelentéktelenebb, még legextrémebb esetben is 1-2 kalória egésznapra...
Ha mozgást számolunk akkor mindig az alap BMR-t kell venni alapul, tehát ez esetben 1000 kalória, ha valóban mindennap lesétálod a 22-kmt. Bár nekem fura hogy még így edzésre is jut idő, általában ilyen mozgás mellett már nem marad energia arra.
Szóval így nagyjából 3000 kalória lenne a napi igény.
A kérdés valóban megcsinálod e a mozgást mindennap, azaz a heti 150+ kmt.
Ha igen akkor többet eszel mint ahogy állítod, jellemző hiba hogy innivaló nincs számolva se a tejszinhab a kávén, vagy a jelentős mennyiségű cukor benne stb, nincs lemérve minden grammra pontosan, csak szemmel becsülik az étel mennyiségét, és a másik hogy salátát ettem, csak kimaradt hogy majonézben tocsogott. Vagy egy szelet kenyér, aztán egy fél vajasdoboz rávágva, vagy egy tányér leves, aztán a tányér akkora mint egy kondér stb stb.
A fizika törvényeit egy test sem tudja megtörni, tehát vagy többet viszel be vagy nem mozgol annyit amennyit hiszel (pl ha lépésmérőt használsz távmérésre, az a karmozgását méri szóval ha ráncigálod a karod ide oda nagyon tud csalni sőt ez egész napra is van használva még nagyobb hülyeség lehet) vagy hogy többet eszel mint hiszed.
Mindig ugyanazt eszem, grammra pontosan mérek mindent. Nyersen sütés/főzés előtt. Csak vizet iszom.
Ez a heti átlagom, a havi 32 ezer. E mellé heti 4-5 súlyzós edzés.
Kizártnak tartom, hogy 5 óra séta naponta ne égetne el 1000 kalóriát.. 1700 bmr + 1000 séta = 2700.. és ez a legminimálisabb számolás. Ennyi mozgással sokkal inkább a matek szerint 3500 lenne az égetésem.
Tényleg csak arra tudok gondolni, hogy a BMR értékem ennyire alacsony.
De ez meg nem élet. Napi 5 óra séta, még ha lenne eredménye, akkor oké, de így semmi értelme. Semmire nincs időm, senkire nincs időm.
Érdemes lenne kivizsgáltatnom magam? Másfél éve voltam vérvételen, minden értékem jó volt. Pajzsmirigy alulműködésre gyanakodtam, de tsh, ft3, ft4, anti-tpo is tökéletes volt.. +ha jól tudom, egy pajzsmirigy alulműködés esetén legrosszabb esetben is "csak" 20-30% eltérés lehet BMR szint között..
Na jó, itt van a pont, ahol már tényleg nem hiszem el.
Napi 5 órákat sétálsz, 100 kmt utazol az edzésre, ami megint csak beletelik pár órába, (naponta, a súlyzós edzésre?), de belefér az idődbe, energiádba, hogy még főzz is, meg grammra számolgass, viszont alapdolgokkal nem vagy tisztában, például, hogy 2 hét semmi, meg hogy 1 kg változás egy nap alatt is megvan, és hogy az izom nehezebb, mint a zsír, tehát az, hogy a mérleg mit mutat, nem igazán számít.
Mondom ha megvan 22 km akkor pont 1000 kalóriát éget, ekkora súllyal.
Tudom mert én is nagyon sokat mozgok és pont ennyi a súlyom.
Hónapokig tartott amig sikerült a pontos értékel belőnöm, 86kg az én esetemben 45 kalória/km.
A fő különbség hogy én valóban olyan napi 3000 kalóriát fogyasztok és úgy tartom a súlyt, bár az elmúlt napban már 1kg kevesebbet mutatott de ez nem jelent semmit
Én is nehezen hiszem el, mert nekem megvan a napi 23 km, de igazából számolnom sem kell, bármit ehetek és úgy tartom a súlyomat.
Minden vacak benne van étkezésemben (naponta cukrászdai sütemény/édesség, cukros üdítők, rántott hús, burgonyasaláta, sült oldalas/tarja nagy adag körettel uborkasaláta stb)
A másik hogy nekem már nincs időm számolgatós főzésre, se súlyzós edzésre, a valóság hogy mozgás után kidőlök és a maradék idő regenerációra megy el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!