Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Alacsony progeszteron szint...

Alacsony progeszteron szint miatt lehet?

Figyelt kérdés

Második hónapja szedek luteális fázisban progeszteront. Doki azt mondta, hogy a 14. napon kezdjem el szedni, viszont mivel nekem legtöbbször 17-18. napon van peteérésem csak utána szoktam, nehogy emiatt ne legyen tüszőrepedés. Előző hónapban minden rendben volt, szedés mellett is megjött. Ebben a hónapban már 3 napja meg kellett volna jönnie, abba is hagytam a szedését, de eddig csak menstruációs görcs és pecsélető vérzés jelentkezett. Mára már visszaesett a hőm is 36,9-ről 36,6-ra, de rendes vérzés eddig még nem jelentkezett. Ovuláció szinte biztos, hogy volt ebben a hónapban is, mivel két napig pozitív (16,17. ciklusnap) volt az lh tesztem majd negatívvá válás után elkezdődött a szokásos mellfájdalom, duzzadás és szokásosan görcsöltem is ezen a napon. Nekem a hőm tüszőrepedés után nem megugrani szokott, hanem naponta 1-1 tizedet emelkedik. Hormon panelem volt pár hónapja, minden rendben volt, kivéve a 21. napi progi volt csak 6,63 nmol/l, de utána kiderült, hogy csak a 23. napon volt az ovuláció. Arra gondoltam, hogy alacsony lehet még mindig a progim vagy lehet mégsem volt ovum a 19. napig és a progeszteron pótlás miatt nem is tudott megrepedni a tüsző. Babát szeretnénk, így jó lenne minden lehetséges problémát kizárni. Ez eddig még csak a 4. hónapunk volt, de aggasztó, hogy nem jön meg rendesen, így azt sem tudom, mikor lesz legközelebb termékeny időszakom.

Valakinek hasonló tapasztalat? Érdemes kivizsgáltatni magam? Milyen vizsgálatot célszerű végeztetni?

máj. 4. 08:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Teszt?

Egyébként a progeszteron pótlás önmagában nem növeli a terhességi arányt. Tehát ez a mostani elég értelmetlen cselekvés.

Keress egy értelmesebb dokit, ha gyereket akarsz.

máj. 4. 09:24
 2/7 A kérdező kommentje:

Negatív.

Februárban mindent rendben talált a nőgyógyász és az endokrinológus is.

máj. 4. 09:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha minden rendben, akkor mire is kellene a progeszteron?ha pedig nincs semmi gond, és egy éve nem esel teherbe, akkor meg ismeretlen eredetű meddőség miatt meddőségi központot kell keresni.
máj. 4. 09:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja látom, csak 4. hónap. Akkor meg egy kis türelem kellene progeszteron helyett. Mert ahogy írtam, a progeszteron pótlása nem növeli a teherbeesési arányt.
máj. 4. 09:31
 5/7 A kérdező kommentje:
Azért, mert 21. napon 6,63 nmol/l volt a progeszteron és mivel igazából rosszat nem tesz a ciklusnak azt mondta, hogy szedjem nyugodtan. 4 hónapja próbálkozunk még csak.
máj. 4. 09:33
 6/7 anonim ***** válasza:

“Rosszat nem tesz”.

Hacsak nem rossz időben kezded el ugye. És használni meg nem használ, tehát full feleslegesen szeded. Ha valakinek progeszteron hiánya van, az mindig csak okozat, a nem megfelelő peteérés vagy luteinizáció következménye. Ha valóban alacsony a progi, a pótlás csak időhúzás, ha meg nem alacsony, akkor full feleslegesen szeded.

máj. 4. 09:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Mi lett kérdező?
jún. 6. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!