Nagyon alacsony BMR szint? Ilyen van?
Naponta sétálok 22-23km-t, 1600-2000 kalória között eszem, van heti 5 súlyzós edzésem, mégsem fogyok.
Létezhet olyan, hogy valakinek a BMR értéke nagyon alacsony?
Gondolok itt arra, hogy pl 1000 kalória.
Osztok, szorzok, és nem jön ki a matek..
Elvileg a BMR értékem ~1700kcal, erre jön rá minden mozgás.
Mondjuk azt, hogy a napi 22-23km séta (ami kb. 5 óra sétát jelent) eléget 1000 kalóriát (és ez elvileg még elég kevés is, de számoljunk csak ennyivel), már ott kellene tartanom, hogy 2700 kalória a napi égetésem. Van heti 4-5 súlyzós edzésem, 1-1 súlyzós edzés eléget mondjuk 200 kalóriát.
2900 kalóriánál járok elméletben. Erre még jönnek a különböző mozgások, felállok a székből, felemelem a kezem, gondolkodok, bármi kis mozgás, erre számolok 200 kalóriát. + még ott van a TEF, azaz az ételek termikus hatása, amit próbálok szintén kihasználni, mert az 1600-2000 kalóriából 40% a fehérje, de ezt nem számolom bele a teljes össz égetésbe.
A matek szerint 3100 kalória lenne alsóhangon is a szintentartásnyi kalóriám, amit megehetnék mindenféle gond nélkül. Ezzel szemben 1600-2000 kalóriával nem fogyok. Minden pontosan mérek, betegségem nincs. Mennyi az esély arra, hogy valami földönkívüli vagyok, kb. 1000 kalória BMR-el? :D Annyira abszurd számomra ez a dolog, hogy valami hihetetlen.
Találkozott már valaki hasonlóval?
Valamit elszámolsz
22 km séta kb 4 óra. Az edzés plusz 2. Az napi 6 ora csak sport. Mikor fozol, eszel dolgozol? Ez tuti kamu
Amugy a bmr csak a hormonalis betegsegekkel csokken. Es ha en 60 kilos 155 centis csajkent egy sporttal fogyok 1350 kalorian akkor neked is kene 1800 korul
Valamit nem szamolsz bele vagy nem vagy eleg turelmes
Igen, 5 óra szokott lenni, óránként 7500 lépés, bár ez lehet, hogy több akkor, mint 22-23km.
A kérdés nem kamu. Főzni előre megfőzök minden nap, enni meg bármikor, bárhol tudok, akár séta közben is..
Pályakezdő vagyok, még nem találtam munkát, de irodai diákmunkával is megvolt a 25ezer lépés. Fanatizmus, maximalizmus, tudom, hogy ez nem emberi, senki sem szokta elhinni ezt.
1 hét alatt minden egyes nap ugyanannyit mutat a mérleg, 2 hetes távlatban alig pár száz deka különbség átlagban. Ennyi mozgással a heti 1kg mínusz nem lenne irreális elvárás szerintem..
2 hét az semmi. Majd 2 hónap múlva aggódj, akkor relevánsabb nem-fogyásról beszélni. Nem mindenkinek indul be a fogyás azonnal.
+ Az alapanyagcserét hormonális okok lassíthatják. Már 2-300kcal csökkenés is elég ahhoz, hogy akadályozzon egy kényelmes, lassú , nem megterhelő fogyást.
Szerintem kicsit rosszul gondolod, vedd teoriának az 1700-2200 kcal napi szükségletet (valahol a kettö között) és emellett sétálj napi több órát.
Egy HÓNAP múlva meglátod, merre mozdul a mérleg, egy HÉT alatt semmi nem tud változni.
Ha túl gyors a súlyveszteség, akkor növelheted kicsit, ha megfelelö, akkor maradsz azon a szinten.
Mondtam, fanatizmus.
Irodai meló mellett is 20-25 ezer volt, mellé súlyzós edzés.
Ha kell, este 10 órakor fogok sétálni/edzeni. Ha kell, hajnalban felkelek, hogy sétálni/edzeni tudjak.
Ezt nem ajánlom senkinek, beteges, nem emberi, nincs időd semmire és senkire.
Versenyzés a cél, hogy színpadon állhassak. A mentális/akaraterőm szerintem bőven egy versenysportolóé, de a fizikai/tesi gát az bennem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!