Miért nem fogyok?
Már másfél hónapja neki álltam rendszeresen erősíteni súlyokkal, kalóriaszámlálót használok, kb 500 kalóriával kevesebbet viszek be mint az alap kalóriaszükségletem, étrendet írtam magamnak de nem fogyok nem látok semmi változást. Sőt, még szerintem 1-2 kg-ot híztam is.
Előírt szénhidrátot folyamatosan tartom vagy kevesebbet is viszek be. Fehérjét mindig teljesítem vagy még többet is, zsírokat pedig általában túllépem elég változó mértékben de átlagban ilyen 10-15 grammal. Lehet az miatt hogy nem változik semmit a testem és nem is fogyok?
Kb egy 5 kilót szeretnék fogyni illetve szálkásítani szeretnék.
Ha van valakinek valami ötlete tippje kérem ne tartsa magában.🥹
Azért nem fogysz, mert elrontod a számolást.
Az alkalmazásokat szerintem felejtsd el. Főz magadnak és számolj magadnak. Egy excelben nem nagy mutatvány megoldani.
Az alkalmazással az a baj, hogyha nem 100%-ban követed a receptet amit random xy feltöltött (és a hiba lehetősége is benne van) akkor máris tévúton vagy. Szóval például egy főzeléket el lehet készíteni úgy is, hogy 95 kalória van benne és el lehet úgy is, hogy 150, mert televágom zsírral meg rántással stb..
Nem úgy kell kalóriát számolni, hogy ebéd: 250g zöldbabfözelék és akkor az alkalmazásban a 20 lehetőség közül választom a szimpatikusat.
Pontosan miket eszel és mit csinálsz?
Mert én például úgy szoktam, hogy minden alapanyagot lemérek nyersen, még azt is, hogy mennyi olajat használtam fel. Felszórzom a kalóriát és a makrókat a mennyiséggel. Értelem szerűen 130g, akkor 1,3 * 100g-re vonatkozó mennyiségek. Összeadom a legvégén minden alapanyagra jutó kalóriát ami belekerült. Lesz mondjuk 2600 kalória. Innentől kezdve vagy azt mondom, hogy ez 4 adag kaja, mert csak én eszem belőle és kiadagolom vagy pedig megmérem a kész éltelt és kijön, hogy 2150g. Ebből pedig kiszámolom a 100g-re jutó kalóriát. 2600*100/2150. Mindig súllyal osztasz és a 100-al pedig azért szorzól, mert különben 1g-re kapnád meg. Macársnak tűnik, de sajnos ez a pontos módszer. Az nem pontos, hogy random beírkálid hogy mit ettél és választasz valamit. Ha pedig egy készétel pl menüs és nem ismered a pontos összetételt akkor csak tippelni lehet. Ami lehet nagyon csaló..
#6 voltam.
"Miért nem fogyok?"
Mert nem vagy kalóriadeficitben. Elrontod a számolást, esetleg több kalóriát viszel be, mert a súlytartó kalóriád kiszámolását rontottad el.
Bárki bármit mond vagy állít, nincs olyan hogy valaki ne fogyna, ha tartósan kalóriadeficitben van. Max komoly betegség vagy valami hormonprobléma léphet fel, de azért ez az emberek 99,5%-nál nem így van.
Egy számológép jellegű dolog nem fogja pontosan meghatározni, hogy a te egyéni szervezeted mennyi energiát használ fel alapjáraton, és mozgás hatasára. Ha a lehető legpontosabban mindent mérsz és beírsz, akkor nagy esénnyel lassabb az anyagcseréd, és nem égetsz el annyi energiát, mint amennyit a kalkulátor számolt ki az adataid alapján.
Azaz korrekcióra van szükség. Még egy alaposabb átvizsgálás arra vonatkozóan hogy mennyi energiát viszel be, mennyire pontosan számolod, és mennyit mozogsz.
De az is lehet, hogy arra az 5 kg fogyásra semmi szükséged, mert normális a súlyod, és ha mégis le akarod adni, kvázi koplalnod kellene hozzá.
Nekem hasonló gondom van, ugyan fogytam, de jóval kevesebbet, mint kellett volna.
Kalóriabázisban számoltam, mellé írtam, hogy mit sportoltam, amikor az app szerint már 6-7 kilót kellett volna fogynom 2.5 kilónál jártam
6
Az alkalmazásokba be tudod rögzíteni a saját receptedet, és annak a kalóriáját számolja ki. Ráadásul fel vannak bele töltve a konkrét termékek, márkák, tehát nem csak az, hogy 'mirellitt zöldborsó', hame, hogy mittudomén, 'Bonduell Mirellit zöldborsó'. És akkor ott van annak a konkrét kalóriaadata, neked cska a pontos menniységeket kell beírni. Így teljesen pontos lesz a saját borsófőzeléked kalóriatartalma. Sokkal egyszerűbb mint valahonna máshonnak kikeresni a kalóriadatokat, aztán egy jól beképletezett excelben vezetgetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!