Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyás után ti hogy csináltáto...

Fogyás után ti hogy csináltátok tovább?

Figyelt kérdés

Számoltátok tovább a kalóriákat? Ha igen meddig? Mi az amiben lazítottatok utána? Nagyobb adag kaják, vagy kevésbé figyeltetek az éteek Kcal tartalmára, vagy többet nasiztatok? Sikerült megőrizni a súlyotokat?

De bármmilyen megjegyzés/tapasztalat érdekel, hogy mi volt veletek a fogyásotok után. :)

Én kb egy hónapja értem el a célt, de még nem tudtam egészen elengednia témát, azóta is számolom a kalóriákat. Illetve leginkább édességet eszem többet azóta.

2024. máj. 9. 13:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
32%

8-as: nem feltétlen kell minden nap vezetni, de ha amíg fogytál, addig számoltad, akkor elég jól meg is tudod saccolni a napi bevitelt +/- 10 % eltéréssel, iránynak jó. Idönként meg pár napig számold, hogy tényleg képben vagy-e még, meg a saccolást is segíted az ellenörzéssel.

Emellett hetente nem árt a súlyodat ellenörizni, ha egyértelmüen elindul fölfelé a súlyod (két-három mérésnél is + 0,5-1 kg), akkor célszerü megint egy kis ideig rendesen számolni a kalóriákat.

A súlytartásnál mindenképpen lazábban lehet csinálni a számolást is meg a méréseket is, de teljesen elhagynoi nem túl jó, mert adott esetben akkor kapsz csak észbe, amikor nem jön rád egy nadrág vagy hasonló, ami nálak 4-6 kg-ot jelentett

2024. máj. 9. 18:25
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem akarok állandóan ezen kattogni, ne erről szóljon már az élet... Nekem amúgy sosem voltak komoly súlyproblémáim, csak 8 kiló felszaladt miután letettem a cigit, azért kellett most fogynom. Szerintem annyit fogok tenni hogy most már abbahagyom a számolást, és hetente ellenőrzöm a súlyom. Azért mostanra már megtanultam hogy mire érdemes odafigyelni, mi az amit nem éri meg megenni... Bízom benne hogy működni fog. :)
2024. máj. 9. 19:47
 13/16 anonim ***** válasza:
56%

Nem számolok kalóriákat, mert minek? Kb-re tudom, mekkora mennyiség elég súlytartáshoz, a mérleget sem használom, mert felesleges.

Néha érezhetően több a súlyom, néha kevesebb, mint a "célsúly". Semmi probléma ezzel :), de nem fogom az egész életemet a kalóriákkal tölteni, mert ebből lesz étkezési zavar SOK embernél.

Nem hirtelen, hanem szép lassan, anlkül, hogy feltűnne neki.

2024. máj. 10. 11:21
 14/16 A kérdező kommentje:

13

Igen, én is így gondolom. Csak még nem merem elengedni a számolást. Mondjuk nagy vesztenivalóm nincs, max ha azt látom hogy hízok vissza, megint számolok. De valahogy mégis nehéz elengedni. De nem akarok a rabjává válni a dolognak. Korábban sosem volt fontos téma az életemben a súlyom és az étkezésem, szeretném ha a jövőben sem lenne. :)

2024. máj. 10. 11:27
 15/16 anonim ***** válasza:
58%

Meet nagyon könnyen vezet étkezési zavarhoz. Ha tetszik ha nem, mentálisan nem egészséges őrök életre kaloriat szamolni vagy kajanaplot vezetni. És nem az idorol van szo aki a kaja felirasa. Hanem hogy ne legyen az eleted kozeppontjaban. Az csak egy eszkoz a tested taplalasara.

A kerdezonek igaza van. Nem jo orokke irni. A kaloriazsamolas egy ideiglenes modszer ami segit megtanulni a szamodra megfelelo mennyiseget addig amig ki nem alakul magatol az ideg-izom kapcsolat az ehseggel kapcsolatban

2024. máj. 10. 11:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Nagyobb súlyról indultam, nem tartok még a célsúlynál, de megközelítettem, így lassítottam. Abbahagytam a zöldségek és savanyúságok mérését, mert úgyis kisebb kalóriamennyiséget képviselnek, és kicsit lazábban veszem a számokat is, pl. ha sietek, akkor nem vacakolok túlságosan azon, hogy 250 vagy 280 ml tej van-e a müzlin, csak úgy kb. tippelem a mennyiségét.

Gyakran főzök, de elfogadom az alkalmazás által kínált adatokat, ha többféle van, akkor egy középértéket, tehát nem problémázok azon, hogy pontosan mennyi is van az én paprikás krumplimban.

Tehát számolok, de lazábban, és pár naponta súlyt is mérek.

Majd meglátjuk, hogy ezzel a lazáskodással hogyan mennek le a maradék kilók.

2024. máj. 11. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!