Ti nem érzitek magatokat kellemetlenül látványos fogyás után, mikor azok rátok csodálkoznak, akik régen láttak és kérdezgetik, hogy mit csináltatok?
De miért érezted kellemetlennek? Miért nem vagy rá büszke?
Én mindig büszke vagyok, ha megdicsérnek, és örülök neki. Sokat dolgoztam érte, jól esik.
Nàlam még ez nincs 27 kg mínusz utàn hàla istennek... ugyanazokat a ruhàkat hordom szàndékosan, így a kutya nem veszi észre. Amíg lehet, kerülöm ezt. Én jobban érzem magam így, addig jó amíg nem veszik észre. Ismerem annyira önmagam , hogy tudjam, kellemetlenül érezném magam a hasonló szituàciókban. Régebbi fogyàsnàl is zavart a dolog.
Mindig fura volt szàmomra, hogy bàrki miért érzi szükségét mindenàron annak, hogy megjegyzéseket tegyen màsokra ilyen téren. Ha megkérdi milyen módszerrel csinàltam az még belefér, de mint hogy " fogytàl" vagy jaj de sokat fogytàl". Ez minek? Aki fogy az úgyis tudja, dolgozik érte...minek a megjegyzés? A túlsúly probléma így is elég kellemetlen téma. Aztàn meg ha lefogy valaki, jönnek a durva megnyilvànulàsok, hogy a lógó megnyúlt bőrrel mi lett, ilyen gusztustalan stílusban. Sok ilyet láttam màr sajnos.
Engem mindenki betegnek hisz, volt aki konkrétan rákérdezett, hogy milyen stádiumban vagyok, mennyi időm van hátra...
45/f
20 éves koromtól 43 ig 130kg felett voltam, most 79
Nálam is mindig betegségre gyanakodnak, fel sem merül hogy direkt fogyott le az ember... :D
Amúgy nem kellemetlen, ha kérdeznek akkor válaszolok aztán kész. Eddig már vagy 7-8 embernek elmeséltem hogy csináltam.
Bár nekem mondanák, hogy nincs cicim :D
39/f 100+kg
Szia! :)
Igazából nagyon érdekes, mert az ember azt várná, hogy amennyiben észre is veszi valaki, az többnyire pozitív megnyilvánulást hoz maga után. Ehelyett:
- “Most már eleget fogytál, ideje lenne visszavenni!” hangzik el a libatömő étkezési politikát 40+ éve alkalmazó nagymamától, aki még 10 kg felesleggel is anorexiásnak bélyegzi az illetőt.
- “Biztosan éheztetted magad!” mantrázzák körülötted a világéletükben túlsúlyos ismerősök/rokonok/mindenki laikus konkrétan, akinek nem mond semmit az életmódváltás és a sport fogalma.
- “Milyen szépen lefogytál a versenysúlyodból, már csak a fejeddel kellene kezdeni valamit!” <- tipikusan az a többnyire irigy, prosztó komment, ami csak látszólag dicséret, ellenben kifejeződik benne, hogy mekkora “zsírdisznó” voltál korábban + most se legyél elégedett magaddal, mert így is van miért elbújnod a világ elől.
Szóval nyugi, vannak ilyenek is, ha nem több, mint az elismerő megjegyzés, de kit érdekel, ha közben elkezdted jobban érezni magadat a bőrödben, könnyebben megy a lépcsőzés, teszel az egészségedért? :D
Gratulálok a fogyásodhoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!