Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Honnan legyen lelki erőm...

Honnan legyen lelki erőm lefogyni?

Figyelt kérdés

Tudom hogy kell lefogyni. Tudom mi a módszere, de nem bírom ki...

Nincs lelki erőm minden nap megvonni magamtól az eddigi kajám felét kb.

(Igen, a felét, mert 6000 a napi átlag kajám, 4100 a létszükséglet és 3000 kalóriát tűzök ki célnap naponta)

Nincs lelki erőm kétnaponta "mozogni"

Nincs lelki erőm ezt az életmódot legalább 1 évig fenntartani...

Pár havonta próbálkozom amikor ilyen-olyan motivációt kapok, de ez max 1 hétig tart.

Szeretnék lefogyni, hogy olyan munkám lehessen amivel pénzt kereshetek normálisan, de évek óta depressziós vagyok, és igazából élni sincs lelki erőm...

Csak a szüleim miatt nem választottam már régen a "könnyebbik utat"

Mondhatnátok, hogy akkor a jobb munka legyen a motivációm, de az nem elég számomra, mert így is "megvagyok" (nem a szüleim nyakán, külön) a jobb munka, több pénz csak javulást hozna, nem "megváltást"

Szóval... milyen motivációt találhatna egy ilyen világi haszontalan selejt, mint én, hogy erőt adjon lefogyni?

2024. máj. 7. 15:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
34%

Itt sokkal több baj van, mint a kilók. Keress szakembert.

Eleve tévedésben vagy, 6000 kiló egy 12 órát dolgozó bányász szükséglete talán, és azért ennyi, mert ennél többet ember nem tud megemészteni, nem arra van kitalálva a fiziológiánk.

Szóval a te napi szükségletedet 1500-2000 kalória, de inkább a kevesebb.

2024. máj. 7. 20:56
 12/22 anonim ***** válasza:
95%

11-es: 150 cm-es, 50 kg-os nö vagyok, nekem az 1500 kcal kevés a súlytartáshoz!

Ne írj ilyen hülyeségeket!

2024. máj. 7. 20:58
 13/22 anonim ***** válasza:
87%
Kerdezo, hogy jottek ki ezek a kaloria szamok?
2024. máj. 8. 02:11
 14/22 anonim válasza:
32%
Nézz tükörbe
2024. máj. 8. 05:17
 15/22 anonim ***** válasza:
70%

Pszichiáter, pszichológus.

A hasonló cipőben járó válaszolónak: van állami pszichológus is, illetve ha a kajapénzt pszichológusra költenéd, kettős haszon. És igen, ha szervi oka van a depressziódnak, akkor ha "gyógyszerekkel teletömködnének" (valójában kezelnének), akkor jobban lennél.

2024. máj. 8. 14:41
 16/22 anonim ***** válasza:
59%
biztos, hogy kalóriát néztél (kcal) es nem kilojoule-t? (kj) mert akkor úgy hihető talán a 6000es szükséglet... (?)
2024. máj. 8. 18:02
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs igazi motivációd, nem fog menni. Tapasztalat. Anno én is így voltam.

A külsőm sose érdekelt, más bajom meg sokáig nem volt. Nem olyan ami nagyon zavart volna. Persze próbálkoztam én fogyni kb minden évben, de igazi motivációm nem volt, se a kinézet, se a csini rucik nem vonzottak, az eü bajokat meg sokáig nem éreztem, és tanulni sem volt lelki erőm, hogy hogyan is kellene ezt élethosszig tarthatóan és élhetően megoldani, éhezés, koplalás nélkül.

Aztán mikor az egészségem drasztikusan megromlott, döntést kellett hoznom. Ha akkor nem teszem, talán ma már nem élnék. Az életmódváltás mellett döntöttem. Ekkor voltam 170kg. 5 év telt el azóta, mára 64kg vagyok és tartom is már egy ideje:)

Az én motivációm az egészségesebb lét és a jobb közérzet volt, amit anno elvesztettem, azóta pedig visszakaptam:)

Találd meg te is a saját motivációdat.

2024. máj. 9. 01:34
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

17

Az szep eredmeny,gratula 🙂

2024. máj. 9. 16:07
 19/22 anonim ***** válasza:
53%
De hogy tudtál 106 kilót lefogyni, 17-es? Hogy tudtál életmódot váltani, ha meg se tudtál mozdulni, konkrétan a hálószobától a fürdőszobáig se nagyon?
2024. máj. 9. 17:35
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

19. Ezt nem értem. Ok, nagy volt a súlyom az tény, de azért nem voltam 350kg, hogy ágyhoz kötött legyek. Háztartást vezettem, dolgozni jártam akkor is, ugyanúgy mint mindenki más.

Étrendi változtatások, és idővel rendszeres mozgás, plusz tudatosan foglalkozom az evészavarommal is aminek érzelmi háttere van. Ezt is fontos volt felismernem és tudatosan kezelni.:) Nagyjából ennyi.

2024. máj. 9. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!