Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Honnan legyen lelki erőm...

Honnan legyen lelki erőm lefogyni?

Figyelt kérdés

Tudom hogy kell lefogyni. Tudom mi a módszere, de nem bírom ki...

Nincs lelki erőm minden nap megvonni magamtól az eddigi kajám felét kb.

(Igen, a felét, mert 6000 a napi átlag kajám, 4100 a létszükséglet és 3000 kalóriát tűzök ki célnap naponta)

Nincs lelki erőm kétnaponta "mozogni"

Nincs lelki erőm ezt az életmódot legalább 1 évig fenntartani...

Pár havonta próbálkozom amikor ilyen-olyan motivációt kapok, de ez max 1 hétig tart.

Szeretnék lefogyni, hogy olyan munkám lehessen amivel pénzt kereshetek normálisan, de évek óta depressziós vagyok, és igazából élni sincs lelki erőm...

Csak a szüleim miatt nem választottam már régen a "könnyebbik utat"

Mondhatnátok, hogy akkor a jobb munka legyen a motivációm, de az nem elég számomra, mert így is "megvagyok" (nem a szüleim nyakán, külön) a jobb munka, több pénz csak javulást hozna, nem "megváltást"

Szóval... milyen motivációt találhatna egy ilyen világi haszontalan selejt, mint én, hogy erőt adjon lefogyni?

2024. máj. 7. 15:32
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
74%

Igen, a felét, mert 6000 a napi átlag kajám, 4100 a létszükséglet és 3000 kalóriát tűzök ki célnap naponta

Itt szúrod el. Ha 4100 a BMR (amit erősen kétlek) akkor sosem szabad ez alatt enni. Ha az a súlytartási kalóriád akkor pedig 3600zal is fogsz fogyni.

Meg kell tanulnod hogy nem azert eszel mert finom hanem azért h a tested tápláld.

És az alaphelyzetnek az kene lennie hogy a fenntartasidat eszed minden nap. Ehhez kell egy eletmod amit orok idokre tartod.

Egyed ugyanazt mint eddig csak adagbab a felet. Kisebb falatokban joval lassabban pont olyan erzes lesz.

Termeszetesen ezzel parhuzamosan menj psgichologushoz

2024. máj. 7. 15:46
 2/22 anonim ***** válasza:
96%
Kezdd egy pszichológusnál. Az életmódváltás tényleg nem könnyű, vannak trükkök, amik megkönnyítik, de akkor is kell egy nagy adag lelkierő.
2024. máj. 7. 16:00
 3/22 anonim ***** válasza:
74%

Valamit nagyon elnéztél mert egy 180 cm magas férfinak is max 2500-2800kcalra van szüksége ha nem élsportoló.

6000 kalória brutális, és még 4000 is az lenne… Jelentkezz az élet 250 kiló felett műsorba, talán ott tudnak segíteni.

2024. máj. 7. 16:55
 4/22 anonim ***** válasza:
21%
Siránkozni van erőd, akkor hasznos dolgokra is van.
2024. máj. 7. 17:37
 5/22 anonim ***** válasza:
95%

Na ez jó kérdés! Épp ezen agyaltam, hogy mivel kellene motiváljam magam, mikor minden mindegy már. Pszichológusra nincs pénzem. Vajon ha teletömnének gyógyszerekkel megváltozna a nyomorék gondolkodásom és az érzéseim?

Akartam kiírni kérdést, de megelőztél, ha kiírom jelentik és törlik, mondván ugyanaz írta...

2024. máj. 7. 18:05
 6/22 anonim ***** válasza:
93%
#5 szerintem a modik látják, hogy nem ugyanaz írta a kérdést.
2024. máj. 7. 18:06
 7/22 anonim ***** válasza:
3-as: kivéve, ha az illetö jelenleg 140 kg!
2024. máj. 7. 18:43
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Pszichologus, mert nem a sulyfelesleged itt a legnagyobb gond. Ha lelkileg helyrejossz valamennyire, a fogyashoz is konnyebb motivaciot talalnod.
2024. máj. 7. 19:20
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hasonló cipőben járok, igaz nálam levesebb súlyról van szó. Ez egy ördögi kör. Eszel mert depressziós vagy és depressziós vagy mert eszel és hízol, ebből kimászni tényleg nagy lelki erőt igényel. Én évek óta készülök rá(igen, évek) talán majd most sikerül. Amit javasolni tudok, amikor jobb hangulatban vagy, kezdj el gondolkozni milyen ételeket tudnál beilleszteni az étrendedbe ami nem hízlal(zöldségfélek, főleg nyers)és kezdd el fogyasztani. Ez még nem a fogyókúra! Amikor már beillesztetted a napodba őket, kezdj belőlük többet enni, és szorítsd visszább a köreteket. Szép fokozatosan. Aztán utána lehet megfogalmazni a kalóriaszámlálást magadba. Készíts pontos tervet az aznapi, estleg holnapi menüdről. Először ez a rendszer kicsit kötöttnek tűnhet, mert mintha be lennél korlátozva, de pont ez fogja adni a biztonságérzetet h a te kezedben van az irányítás, mert tudod mikor mit eszel. És amikor tudatosodik benned h milyen ügyes vagy h idáib eljutottál a depressziós hangulat is alábbhagy mert látni fogod a cél. És csak a cél felé haladj! Képzeld el milyen lesz ha sikerül, ha eléred. Ez kicsit az én utam története, de lehet a tiéd is. Én még úton vagyok, de látom magam előtt a célt! Kívánom h sikerüljön amit szeretnél!
2024. máj. 7. 19:27
 10/22 anonim ***** válasza:
77%
Ez a 6000/4000ez mi akar lenni? Mert ha 2 méteres vagy és 250 kiló, akkor sem ennyi a szükségleted.
2024. máj. 7. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!