Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyás helyett híztam. Lehetsé...

Fogyás helyett híztam. Lehetséges ez?

Figyelt kérdés

6 hete elkezdtem egészségesen táplálkozni. Zöldség a tányér 70%-a. Kerülöm a fehér liszttel készült élelmiszereket, a cukrot, fehér rizst. A napi kcal 1200 körül szokott lenni.

Minden nap sétálok kb. 10-15 km-t. Tornázni is szoktam.

De az elmúlt 6 hét alatt 8kg-ot híztam.

Mitől lehetséges ez?

(Nem voltak csaló napok, rendesen számoltam a kalóriát.Mindent írtam.)

Talán raktározni kezdett a testem?

154cm vagyok és jelenleg 88 kg.

Január végén 80kg voltam.

márc. 6. 19:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Amit te írsz, az nem feltétlen "kevesebbet evés", egyszerüen csak más összetétel.

Kezdd el kiszámolni a kalóriákat, anélkül semmi értelme az egésznek. Nagyon könnyen lehetséges, hogy amiot most eszel, az ugyan jobb összetételü, de mégis kalóriadúsabb, mint a korábbi, rosszabb összetétel volt.

márc. 7. 08:05
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

- 6 hét alatt 8 kg hízás elég sok. Biztos, hogy jól mérted a kiinduló állapotot?

- Lehetséges, hogy nem jól számolod a kalóriákat, biztos, hogy mindent felírtál? Innivalókat, rágcsákat? Biztos, hogy jól mérted?

- Ha leírod 1-2 napodat, hogy mit ettél, akkor arra tudunk mit mondani.

- Extrém esetben persze lehet valami hormonális ok is, de 1400 kalória mellett akkor se kellene ennyit hízni ennyi idő alatt, mert az azt jelentené, hogy a kalóriaszükségleted nulla vagy negatív*, ami nem túl életszerű.

*ahhoz h 6 hét alatt 8 kilót hízz, naponta +1466 kalóriát kell bevinned azon felül, amit el használsz. Ha 1400 kalóriát viszel be, azt jelentené, hogy mínusz 66 kalória a napi szükségleted, ami biztos nem igaz :)

márc. 7. 10:02
 13/17 anonim ***** válasza:
38%
Ez nagyon durva. Hormonális bajjal is enyni kalórián fogynod kellett volna. Én is merleghibára gyanakszom
márc. 7. 10:05
 14/17 anonim ***** válasza:
82%
8 kiló hízás 6 hét alatt akkor is sok, ha folyamatosan zabálsz. És nincs az a betegség ami ilyen tempójú elhízást okoz, főleg ha tényleg csak 1400 Kcal-t eszel. Valami itt nem stimmel, nem mérted jól magad, nem jól számolsz, vagy leginákbb a kettő együtt. De amit írsz, az kb fizikai lehetetlenség, ilyen nincs.
márc. 7. 10:14
 15/17 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, azért írtam a gyogyszerszedést, mert én gyogyszertol híztam 1 honap alatt 6 kilot /migrénre kaptam valamilyen hormontartalmut/, pedig nem vagyok hajlamos a hízásra.
márc. 7. 16:38
 16/17 anonim válasza:
10 vagyok. Mindenki csak lepontozott de senki se írt semmi tanácsot
márc. 7. 16:41
 17/17 anonim ***** válasza:
10-es: írj ki egy kérdést erröl, itt nem kapsz választ. Annyira nem egyszerü ugyanis.
márc. 7. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!