Fogyás helyett híztam. Lehetséges ez?
6 hete elkezdtem egészségesen táplálkozni. Zöldség a tányér 70%-a. Kerülöm a fehér liszttel készült élelmiszereket, a cukrot, fehér rizst. A napi kcal 1200 körül szokott lenni.
Minden nap sétálok kb. 10-15 km-t. Tornázni is szoktam.
De az elmúlt 6 hét alatt 8kg-ot híztam.
Mitől lehetséges ez?
(Nem voltak csaló napok, rendesen számoltam a kalóriát.Mindent írtam.)
Talán raktározni kezdett a testem?
154cm vagyok és jelenleg 88 kg.
Január végén 80kg voltam.
Amit te írsz, az nem feltétlen "kevesebbet evés", egyszerüen csak más összetétel.
Kezdd el kiszámolni a kalóriákat, anélkül semmi értelme az egésznek. Nagyon könnyen lehetséges, hogy amiot most eszel, az ugyan jobb összetételü, de mégis kalóriadúsabb, mint a korábbi, rosszabb összetétel volt.
- 6 hét alatt 8 kg hízás elég sok. Biztos, hogy jól mérted a kiinduló állapotot?
- Lehetséges, hogy nem jól számolod a kalóriákat, biztos, hogy mindent felírtál? Innivalókat, rágcsákat? Biztos, hogy jól mérted?
- Ha leírod 1-2 napodat, hogy mit ettél, akkor arra tudunk mit mondani.
- Extrém esetben persze lehet valami hormonális ok is, de 1400 kalória mellett akkor se kellene ennyit hízni ennyi idő alatt, mert az azt jelentené, hogy a kalóriaszükségleted nulla vagy negatív*, ami nem túl életszerű.
*ahhoz h 6 hét alatt 8 kilót hízz, naponta +1466 kalóriát kell bevinned azon felül, amit el használsz. Ha 1400 kalóriát viszel be, azt jelentené, hogy mínusz 66 kalória a napi szükségleted, ami biztos nem igaz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!