Fogyás helyett híztam. Lehetséges ez?
6 hete elkezdtem egészségesen táplálkozni. Zöldség a tányér 70%-a. Kerülöm a fehér liszttel készült élelmiszereket, a cukrot, fehér rizst. A napi kcal 1200 körül szokott lenni.
Minden nap sétálok kb. 10-15 km-t. Tornázni is szoktam.
De az elmúlt 6 hét alatt 8kg-ot híztam.
Mitől lehetséges ez?
(Nem voltak csaló napok, rendesen számoltam a kalóriát.Mindent írtam.)
Talán raktározni kezdett a testem?
154cm vagyok és jelenleg 88 kg.
Január végén 80kg voltam.
Én is azt hittem, ha kevesebbet eszek az csak fogyást eredményezhet. Hiszen a nagy könyvben is így van. És nem csalok, nem csapom be magamat.
Tudatosan vágtam bele ebbe az egészbe. Mi értelme lenne, ha saját magamat is átverném? Semmi.
Mindeddig nem álltam a mérlegre, mert gondoltam, mindent jól csinálok, így biztos lesz a siker. A tükörbe már látszott, hogy valami nem oké. Gondoltam ez csak víz, majd lemegy. De nem így történt.
És honnan tudod, hogy kevesebbet eszel? Lemérsz mindent rendesen konyhai mérlegen, és számolod a kalóriákat? Vagy csak szemre, sacc per kb állapítod meg.
Ha 8 kg-ot híztál, akkor vagy nem jól számolsz, vagy magadat is becsapot, ez ilyen egyszerű.
3-as, a pajzsmirigy problémát ne keverd ide, az nem okoz 8 kg hízást :D
A kérdező egyszerűen kalóriatöbbletben van, ennyi a nagy helyzet, ezért hízik.
Fordulj dietetikushoz és nézzétek át az étrended, hogy reális-e az 1200 kcal. Legvalószínűbb hogy valamit elszámolsz.
Ha a dietetikus szerint minden oké, akkor a következő állomás a háziorvos legyen. Mert akkor valami nagyon nagy gáz van. Lehet, hogy a súlynövekedés egy része vizesedés, az is a háziorvos asztala, hogy mitől, ki kell deríteni az okot. Izmosodás egy kicsi lehet benne, de igazából ahhoz is kéne a plusz kalória.
Kalóriatöbletben vagy, valamit elszámolsz.
Az 1200 meg rettenet kevés en pont igy tettem tönkre magam 4 éve és azóta is szívok a mellekhatásokkal. Kb 1600-1700 kalorián tudnál biztonsággal egészségessn fogyni.
Én nagyon megnézném 3 napi étkezési naplódat
Ez a hízás nagyon nagyon nem oké. Valami nagyon nem stimmel.
"Kerülöm a fehér liszttel készült élelmiszereket, a cukrot, fehér rizst."
Ehelyett mondjuk valami értelmeset is csinálhatnál.
Amit leírtál, az pedig lehetetlen (kalóriadeficitben hízni), jelentkezhetsz a fizikai Nobel-díjért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!