Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Normális,hogy úszással fogyás...

Normális,hogy úszással fogyás helyett híztam?

Figyelt kérdés
Nem rég volt egy nagy fogyásom ahol 42 kg sikerült leadni úszással és étrend odafigyeléssel.Azóta feljött 5 kg amit szeretnék leadni,így elkezdtem úszni megint.Most heti 5x járok 1500-1800 métert szoktam úszni ez mindig változó,de nagy átlagban 45 perc folyamatos úszás szokott lenni.2 hete járok és a mérleg többet mutat 2 kg-val,pedig az energiabevitelem ugyanannyi,mint úszás nélkül volt és oda is figyelek rá,hogy mit eszem.Eddig nem tapasztaltam sosem magamon,hogy híznék úszással.Normális?

2022. márc. 9. 13:19
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Nem elég csak a kg értéket nézni, figyelembe kell venni a test különböző pontjain a kerületet is. Normális lehet a 2 kg többlet, mert az izom nehezebb, mint a zsír.
2022. márc. 9. 13:28
 2/10 anonim ***** válasza:
32%

Mennyi kalóriát eszel?

Vízvisszatartás lesz, vagy mensi, egyéb ingadozások. Pár nap (hét) alatt nem jön fel 2 kg izom.

2022. márc. 9. 13:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet benne izom, pontatlan energiabevitel mérés, sporttal égetett energia túlbecslése, ideiglenes hormonzavar, inkonzisztens súlymérés, túl kevés fehérjebevitel

Az biztos hogy nem az úszástól hízol. Vagy kaja vagy hormon/stressz gond lesz

2022. márc. 9. 14:51
 4/10 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Normális lehet a 2 kg többlet, mert az izom nehezebb, mint a zsír."

Hogy örülnének a testépítők, ha 2 hét alatt lehetne 2 kg izmot "felpakolni"!

2022. márc. 9. 15:39
 5/10 A kérdező kommentje:
1700 kcal.Férfi vagyok 23 éves.
2022. márc. 9. 15:42
 6/10 anonim ***** válasza:
84%

Testsúly kg sok mindentől függ. Lehet több vizet tartasz vissza vagy bármi más. A mérleg csak a súlyodat mondja meg, nem azt, hogy milyen a zsír/izom arányod. Ezért szakemberek javasolják hogy mérőszalaggal is mérni kell magad. Sőt, inkább érdemes erre hagyatkozni.

És nem, az izom nem nehezebb mint a zsír, csak kisebb a térfogata. Ilyen hülyeségeket nem kéne írni 1-es.

2022. márc. 9. 17:27
 7/10 anonim ***** válasza:
81%

6-os értem, hogy mit írtál (nagyon is), mert én se szeretem ezt az "izom nehezebb mint a zsír" dolgot, de az sem sokkal jobban értelmezhető, hogy az izomnak kisebb a térfogata mint a zsírnak. Ez ugyanaz a kijelentés, mint hogy nehezebb.

Azt például lehet mondani, hogy nagyobb a sűrűsége, tehát adott tömeggel kisebb térfogata van vagy azonos térfogattal nagyobb a tömege.

2022. márc. 9. 19:56
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
7. Nagyon nem ugyanaz a 2 dolog. Mert szerinted +15kg zsírral ugyanúgy néz ki az ember mint 15kg izommal? Nagyon nem.
2022. márc. 9. 20:35
 9/10 anonim ***** válasza:
8. nem, nem gondolom így. ezért írtam, amit írtam.
2022. márc. 9. 22:27
 10/10 anonim ***** válasza:

8. amúgy nem is tudom, hogy amit kifogásolsz, az neked hogy jött ki abból, amit én leírtam, elég furcsa.

de megpróbálom pontosabban: a két kijelentés _fajtája_ megegyezik.

tehát: az izom nehezebb mint a zsír.

vagy

az izom térfogata kisebb mint a zsíré.

ezek önmagukban semmit nem jelentenek, mert mihez képest. én csak erre akartam rávilágítani. (a vas nehezebb, mint a libatoll. a vas térfogata kisebb, mint a libatollé stb.)

2022. márc. 9. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!