Szerintetek milyen gyakran mérjem magam?
Hetente elég, mindig a hét adott napján, üres gyomorral.
Fontos, hogy ennél gyakrabban ne állj mérlegre, nagyon tud frusztrálni és nem feltétlenül mutat valós eredményét. Én speciel 2 hetente állok mérlegre, nekem ennyi is elég.
én az elején nagyon gyorsan fogytam és naponta mértem magam, nagyon bekattantam. viszont volt is miből, szó szerint napról napra csökkent a súlyom. idővel amikor lelassult a fogyás, hog yne idegesítsem magam, ritkítottam és akkor álltam rá a mérlegre mikor ezsembe jutott. néha 2 hétig nem, néha 3 naponta. szerintem ez emberfüggő hogy kinek hogy tesz jót, hogy esik jól. de ha valaki naponta áll rá, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy egy nap alatt konkrétan semmilyen következtetést nem vonhat le
én heti 2-t vagy heti 1-et javaslok. reggel, wc után, evésivás előtt, ahogy az előző is írja.
feleslegtől nemtől, konkrét súlytól is függ, de hetente fél kiló már jó, de akár 1ig is felmehet
7. ez nem erről szól (jó esetben), hanem a pontosabb képalkotásról. én egyáltalán nem vagyok rákattanva a mérlegre, az csak egy adat - mondjuk pont a napi mérés segített ezt még jobban megérteni.
ha meg havi 1x állnék rá, akkor lenne olyan eset, hogy gondolkozhatnék, hogy vajon miért nem fogytam egy hónapja, pedig fogytam, csak pont aznap nem látszott - vagy tényleg nem fogytam, és akkor várjak még egy hónapot, mire megtudom, hogy kell-e változtatni valamit?
ezt én nem akarom, ezért mérem magam naponta, hogy jobban lássam az irányt (6-os voltam).
Teljesen mindegy, hogy milyen gyakran mérsz, ahogy neked a diéta tartásához a legoptimálisabb. Van, aki csak kéthetenete-havonta mér, mert a relatíve nagyobb mértékű fogyás motiválja, van, aki naponta. Ha nem esel kétségbe, ha egyik méréstől a másikig esetleg nem csökkent a súlyod, vagy esetleg nőtt is, akkor teljesen mindegy.
Én hetente mérem, de azt is inkább havi átlagban figyelem, de korábban mértem naponta és átlagoltam, ahogy itt már fentebb írták.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!