Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen gyakran...

Szerintetek milyen gyakran mérjem magam?

Figyelt kérdés
Most kezdtem fogyókúrázni, nagyjából 12 kg-ot szeretnék leadni. Hány hetente érdemes mérnem a súlyom, és milyen változásra számíthatok pl. két hét alatt?

2022. márc. 8. 20:45
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Nem akarok beleesni abba, hogy mániákusan méregessem magam, ezért én is úgy gondoltam, hogy 1-2 hetente mérnék. Viszont arra gondoltam, hogy idővel beállítanék célokat, hogy két hét múlva pl x kilóval kevesebbet mutasson a mérleg, és akkor lenne ilyen motivációm, hogy mire eltelik két hét a mérlegen csökkennie kell annak a számnak. De mostmár értem, hogy ez butaság lenne, mivel ha jól értem, fogyás közben vannak olyan időszakok is, mikor nem sikerül az embernek leadnia semmit sem.

2022. márc. 9. 17:55
 12/13 Andizsuzsi ***** válasza:
Az nem baj, ha célokat állítasz be. Ha adott időszak alatt nem éred el a (reálisan) beállított célt, akkor át lehet nézni az időszakot, hogy valóban mindent rendben csináltál-e. Ha igen, akkor mész tovább. Ha nem, akkor látod, hogy minek mi a következménye.
2022. márc. 10. 08:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Vagy mérd naponta és vezesd rendszeresen, így ki tudod számolni a heti átlagot, vagy elég havonta. Ha heti egyszer állsz rá, mondjuk minden hétfő reggel 7kor,akkor az nagyon fals eredményt adhat, csak az alapján is, hogy az adott reggel mennyi vizet köt meg a szervezeted (pl amiatt, hogy mit mikor vacsoráztál).

Amíg sok a túlsúlyod, addig 2 hetenténél gyakrabban ne mérd magad, mert csak idegesíteni fog, amit látsz. Már ha mindenképpen mérlegen akarod mérni. A centivel való mérés nekem jobban bejött,reálisabb képet ad a változásról.

2022. márc. 10. 09:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!