Fogyás helyett híztam?
2 hete kezdtem az életmódváltást. Eddig nem is mértem magam, ma nagy boldogan felálltam a mérlegre és fél kilóval többet mutatott.
Nagy súlyból indulok, tényleg nem értem.
Mindent tartok, egyedül a vízivásnál nem teljesült minden nap a 3 liter.
1800-as kalória, fehérjedúsabb étkezés.
Előtte iszonyat rossz szokásaim voltak gyorskaja, vagy éppen csak bekaptam valamit és este ettem sokat. Sok nasi csokival és chipssel, ropival.
Mi lehet a gond?
35N 105/177
Az egyes fogyatékos, ne hallgass rá.
Jó a kalóriakereted, ennél lejjebb ne menj. Be fog ez indulni, ne aggódj. Még az is lehet, hogy alábecsülöd a bevitt kcal-t. Az első 1-2 hónapban mérj mindent, amit megeszel, lehetőleg nyersen.
Az egyes idióta, tényleg ne hallgass rá. A kereted tökéletes.
Merni magad mindig reggel kell, wx után, evésivás előtt. Ha ez nem teljesül, akkor nem összehasonlitható a suly. Csak igy szabad. Nappal 2-3 kg ingadozas is lehet.
A másik hogy ha 5-7 napon belül menstruálsz, ideiglenesen felszedsz vizet és csak a vérzéses napok vegére megy le. Ez valakinél fél kilo, nálam pl 2.5. Megtanultam hogy olyankor nem mérem magam, mert csak idegesit és ciklus után visszaáll.
Egy utolsó lehetőség ha nem jól méred a kalóriákat. Pl ha 2 szelet rántott húst eszel 1 tányér rizzsel. Ha eddig csak kikerested az applikációból a rántott húst, beírtad a két szeletet és a rizst és az egy tányért, akkor az egész ezen csúszott el. Ehelyett a nyers rizst leméred, megfőzöd. Ha 120 grammból főzted, 270 gramm lett és te 135 grammot eszel, akkor az appba még csak nem is 135 grammfőtt rizst hanem 60 gramm nyerset kell számolni. A hus ugyanígy.
Leméred nyersen, a fajtája se mindegy. Leméred mennyi liszt ment rá. Leméred mennyi tojás, zsemlemorzsa. Betáplálod az appba. Nyilván nem olajban sütöd hanem sztőben, pár gramm olivaolaj locsolásával. Leméred kisülve és ennek megfelelően beírod az appba a receothez az elpárolgás mertékét negativ előjellel. Na az így kapott ételből tudsz enni valahány grammot és azt felírni.
Ha pedig étteremben eszel vagy rendselsz vagy olyat rendelsz ahol nincs kalóriatartalom és csak választasz pl egy bablevest az adatbázisból, akkor az a baj. Sajnis a kalóriaszámlálás része hogy csak otthon eszünk vagy olyat aminek nyvánosak az adatai.
Ne add fel, folytasd, tarts ki éa be fog indulni!
Nehogy 1000 kaloriat egyél. Örökre tönkretennéd a tested.
Az elözőekhez hozzatennem hogy a folyekony kaloriakat is szamolni kell. Egyik kollegam minden etkezeset kiszamolta majd megitta a napi 3 capuccinojat 2 cukorral, 2 deci tejjel. Így 40 gramm cukrot (160 kcal) és 6 deci tejet (300 kcal) is bevitt, ezzel pedig oda a teljes dedicitnek.
"egyedül a vízivásnál nem teljesült minden nap a 3 liter."
A két héttel ezelőtti adathoz képpest többet iszol?
Ha igen, a régi adat nem összehasonítható a mostanival.
A vízháztartás elég sokat tud ingadozni, kitartás, hosszabb távon látszani fog az eredmény.
2 hét nem mérvadó. Fél kilót ingadozhat a testsúly de akár 2-4 kilót is. Attól függ hol vagy a ciklusodban. Havi 1 mérésre törekedj, és mérj mérőszalaggal is időnként körméreteket.
A mérleg csak súlyt mér, aktuális testösszetételt nem. Az se mindegy, hogy épp mikor mennyi szénhidrátot, sót fogyasztasz. Ezek mind megkötik a vizet aminek szintèn súlya van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!