Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi kalóriát kellene...

Mennyi kalóriát kellene bevinnem, hogy a heti 1 kg fogyásom meglegyen?

Figyelt kérdés

Férfi vagyok!

Teljesen ülő munkám van, naponta kb 5-6 ezer lépést megyek. Sport nincsen.

175 cm vagyok

125 kg vagyok.

jan. 27. 00:21
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Nekem sajnos ez az időszakos bőjt nem megy. Mármint próbáltam hogy nem eszek egész nap csak amikor hazajövök este 6 fele és akkor enni egy étkezést ilyen 1400 kalóriába és az a baj, hogy pár nap után azt éreztem, hogy nem bírok egyszerűen jól lakni. Hiába ettem tényleg tetemes mennyiséget de tényleg több mint egy kiló kaját betoltam (nyilván kereten belül) és akkor is eltelt fél óra és megint ettem volna. Egyszerűen nem bírok olyankor jól lakni. Régebben többször csináltam mikor ettem volna olyat ami sok kalória viszonylag, hogy egész nap semmit és akkor abból este egyszer. De mostanában nem csinálom.

Kipróbáltam, hogy napi háromszor.. kényelmetlen volt. Kipróbáltam hogy napi 5 ször, ez volt számomra a lehető legrosszabb, mert soha nem laktam jól. Változó tud lenni, hogy kinek mi esik jól.

Akaraterőm nekem is van, nem terveztem feladni, megszegni sem szegem kb mert úgy próbálom csinálni, hogy 2100 a határ amitől biztos nem eszek többet. 1900 pedig amolyan cél, hogy attól ne egyek többet. Eddig a 26 napban 3 alkalommal léptem túl az 1900-at és egyetlen alkalommal sem a 2100-at.

jan. 27. 14:37
 12/21 anonim ***** válasza:

11

Nem tartod elég alacsonyan a kalóribeviteled. Ráadásul többször átléped, ennek semmi értelme.

Mennyit akarsz fogyni amúgy?

jan. 27. 14:50
 13/21 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy nem éri el az átlagom az 1600-at sem. Innentől kezdve az mindegy, hogy egyik nap 1900 a másik nap meg 1200. Egyébként nem léptem át, mert mindvégig deficitben maradtam. Írtam, hogy 97 kg-ra szeretnék idén lemenni.
jan. 27. 15:09
 14/21 anonim ***** válasza:

13

Arra értettem, hogy ha heti 1 kilót akarsz fogyni, akkor az 1800 kalória/nap a maximum, amit megehetsz. Lényegében ha mondjuk minden nap 200-300 kalóriával átléped, akkor azt szorozd be 7-el, így 1400-2100 kalóriával többet ettél, így már nem 1 kg-t fogysz a héten (7700-8000 kalória), hanem 0,7-0,8 kilót kb.

Ezek csak körülbelüli értékek, de nagyjából ez így van. Tehát fogyni fogysz ugyan, de ha neked fontos a heti 1 kiló mínusz, akkor vagy kezdj el mozogni heti 4-5 alkalommal, vagy 1800-at ne lépd túl egy nap.

Ha nem annyira fontos neked a heti 1 kiló, hanem heti fél kilóval is beéred, akkor ehetsz 2100-2200 kalóriát is, de akkor havi 2 kiló mínusszal számolj.

Közel harminc kilót akarsz leadni. Havi 2 kilóval 15 hónap mire leadod a felesleget, havi 4 kiló mínusszal 7-8 hónap alatt leadod. Bár nem értem, hogy miért 97 kilóig akarsz lemenni, mert a 175 cm-hez az is sok. Egy 80 kilóra szerintem le kéne menned, DE nem vagyok a helyedben. Te tudod, csak akkor ezekkel számolj.

jan. 27. 15:23
 15/21 A kérdező kommentje:

Az idei évben akarok 97kg-ra lemenni. Nem azt mondtam, hogy összesen az a terv.

De egyébként így van eddig:

1. hét 11520,96 Kcal

2. hét 10553,14 Kcal

3. hét 10667,5 Kcal

4. hét 8218 Kcal (ugye ez még nem ért véget)

jan. 27. 15:32
 16/21 anonim ***** válasza:

15

Ezek micsodák? A bevitt kalória összesen, vagy az adott héten a mínusz összesen?

jan. 27. 15:34
 17/21 A kérdező kommentje:
Bevitt kalória összesen.
jan. 27. 15:43
 18/21 anonim ***** válasza:

Akkor sem kéne az alapanyagcserédnél kevesebbet enni, ne sürgesd. Egyél 2100 körül, és járj el sétálni, akkor is ha nincs kedved. Persze ha csak egészségesen szeretnél fogyni. Ha nem zavar hogy problémáid lehetnek, hogy a túlzott deficittől enervált vagy, semmi energiád, és később betegségeid is lehetnek, akkor edd továbbra is az 1600-at. De szerintem naponta kimenni mondjuk egy órára mégiscsak jobb megoldás. Vagy vegyél egy szobabiciklit.

Amúgy óriási gratula az eddig elért eredményedhez, nem semmi! :)

jan. 27. 15:49
 19/21 A kérdező kommentje:

Van az is, sima bicaj is, súlyzó készlet is. Felszereltem magam ilyenekkel, de a mozgásra tett motivációm még mindig nincs meg igazán. Mármint csinálgattam, aztán mindig abba marad, meg elmarad. Olyanokkal legalább nincs gond, hogy séta, mert 10-15 km sem távolság mostmár.

Inkább az idő meg a hideg ami zavaró.. Munka után haza esek este 6-ra már sötét van, meg kell oldanom még a vacsorám is, ami nem mindig van előre elkészítve.. és olyankor a fasznak sincs már kedve semmihez érzésem van. Bár annyira fáradt nem vagyok, inkább motiválatlan ilyen téren. Fázni szoktam, örülök ha a melegbe lehetek. Egyébként azt szeretném, hogy elérni egy olyan súlyt, mondjuk 105 kg-t amikor a sport talán már nem lesz annyira "nincs kedvem" érzés.

jan. 27. 16:02
 20/21 anonim ***** válasza:

19

"Egyébként azt szeretném, hogy elérni egy olyan súlyt, mondjuk 105 kg-t amikor a sport talán már nem lesz annyira "nincs kedvem" érzés."

Ez nem a súlyodtól függ. Ez mentalitás kérdése. Hiába mész le 105 kilóig, akkor sem változol, csak külsőleg. A mentalitásod ugyanaz marad.

Az önbizalmat most ne keverjük ide, mert az nyilván megugrik, ha látványos változás lesz az emberen.

jan. 27. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!