Fogyhatok közben is? Vagy inkább felejtsem el az egészet és várjam ki a 9 hónapot?? Könnyű edzésterv?
Kb 2 honapja ráálltam elég erősen arra hogy fogyjak. Es egesz jól haladtam mar feltűnően vékonyabban voltak a combjaim, a hasamnál változást nem láttam se máshol de nem is ez a lényeg, fogytam 8 kilót.
Viszont teherbe estem, régóta téma a baba csak kicsit rosszkor csúszott be. 7 hetes vagyok.
Es sok helyen olvastam hogy nem nagyon jó ha az ember ilyenkor diétazik es tornázik csak már annyira motivált voltam, akkor felejtsem is el ezt az egészet várjam meg míg megszületik? Addig van valami amit csinálhatok ami tenyleg nem okozhat gondot??? Nem nagyon szeretném a mostani súlyom megtartani.
Persze ha nincs mas valasztás akkor elfogadom hogy ez a helyzet es kezdhetem előröl az egészet mert nyilván a baba fontosabb, de nem hagy nyugodni a gondolat hogy ne tegyek semmit a fogyás érdekében.
Fogyhatsz és sportolhatsz is a terhesség alatt, csak nem mindegy, hogy hogyan.
Pilates, kismama torna, simán mehet. Edzőterembe is mehetsz, csak a súlyokat kell jól beállítani.
Egészséges étrenddel fogyhatsz is. A baba minimális mértékű kalóriát igényel, amit mindenképp elvesz, inkább az a fontos, hogy a te tartalékaidat ne merítse ki.
Szóval ésszel folytathatod a mozgást, és a diétát is.
Helyesbítek : diétázni lehet, fogyókúrázni nem. A diéta szó a fejekben egy fogalomzavar, semmi köze a sanyargatáshoz, éheztetéshez. Diéta lehet pl(csak néhányat emlitve) cukorbetegség,glutén -, tej -, laktózerzékenység miatt, IBS/IBD, Hashimoto, hormonális problémák miatt, egészségmegőrzés végett tudatosan, alternatívákat kínálva a megszokott alapanyagok helyett.(pl cukor helyett eritrit; olaj helyett kokuszzsir; vörös húsok helyett(LDL koleszterin növelő) sovány hús és hal; nasi helyett magvak, aszalványok...stb)
Vannak azonban olyan diéták, amelyek fogyást szolgálnak, pl Keto. Na ezt nem ajánlom, mert a szénhidrát az agy üzemanyaga és terhesen elengedhetetlen. De szénhidrát es szenhidrat kozott is oriasi különbségek vannak. Pl nem.mindegy, hogy mirelit krumplit eszel vagy saját magad pucolsz 2 krumplit és sütőben minimalis olivaolajjal megsütöd.
A másik. Terhesen fogsz hízni. Ez tény. Nem most kell megváltanod a világot,de ha tudatosan étkezel, akkor ez egészséges mértékű.
Tehát fogyókúrát a terhességtől függetlenül is felejtsd el, de most kiváltképp.
Az életmódváltás egy örökéletre tartható megoldás.
"Vannak azonban olyan diéták, amelyek fogyást szolgálnak, pl Keto."
Ez is egy "fogalomzavar a fejekben", hogy arra való. Bármelyik általad felsorolt diétát lehet fogyásra használni, mint ahogy a ketót is nagyrészt arra használják az emberek. És attól, hogy bármelyiket fogyásra akarják használni, még nem biztos, hogy fogynak.
Használd fel inkább ezt az időszakot jó szokások felvételére.
Élj "egészségesen", és bár ez így tág fogalombak tűnik, azért mindenkinek van róla egy elképzelése, hogy az milyen, és ez kb. jó elképzelés, csak az ember nem tartja magát hozzá.
Rendszeres napi 7-8 óra alvás legyen alap.
Amikor eszel, segíthet, ha a babára gondolsz - jó lesz ez neki, ha ezzel "etetem/itatom"? Tápanyagokban gazdag ételekre koncentrálj, amik hasznosak a baba szempontjából - ezek neked is hasznosak lesznek, amikor már megszületett, csak folytatnod kell egy hasonló étkezést. De utána se kezdj rögtön hatalmas fogyásba, egyrészt még mindig a baba miatt (szoptatás), másrészt a szervezeted regenerációja miatt, adj magadnak időt kipihenni a nagy munkát.
Én végig hánytam a terhességet úgyhogy fogytam tíz kilót. Mondjuk ez a "módszer" nem volt nyilván a legkényelmesebb. Csak azért írom, hogy lehetséges fogyni terhesen.
Amúgy egészségesen enni, visszafogottan mozogni terhesen is lehet, sőt ajánlott. Én pl rengeteget sétáltam az sosem árt. Meg az sem igaz, hogy a babának szüksége van mindenre amit az anyuka megkíván. Persze enni kell rendesen, de a magzatnak nincs szüksége junk foodra, nasikra meg ilyesmikre. Úgyhogy igazából lehet csinálni az életmódváltást terhesen is.
Ha túlsúlyos vagy, akkor teljesen jó, ha tartod a súlyod, de az sem baj, ha csökken. Egyél változatosan, egészségesen és akkor a babának mindene meglesz, ami kell. Úgyis neked lesz előbb hiánybetegséged, ő elveszi, amire szüksége van. Éheztetni nem kell magad, de az terhesen sem megoldás a fogyásra.
Ha pedig nem sportolsz, az kifejezetten káros. Ha eddig nem mozogtál, akkor inkább maradj a kismama tornánál vagy sétánál, ne most vágj vele valami nagy edzéstervbe. Ha eddig sportoltál, azt valószínűleg folytathatod továbbra is, esetleg kisebb módosításokkal. Pl én évek óta kondizok, ezt terhesen is folytattam. Egyenes hasizomra értelemszerűen nem edzek, meg a hasam mérete miatt le kellett cserélnem pár feladatot, de amúgy lehet tolni. Az ütközéssel járó sportokat érdemes kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!