Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A mozgasra nem ertem miert...

A mozgasra nem ertem miert mondjak sokan hogy csak 30 %-ban szamit?

Figyelt kérdés

Ha pl egy nap 2000 kaloriat fogyasztunk, viszont 500 kaloriat elegetunk, akkor fogyni fogunk... tehat nem kis mertekben szamit a mozgas a fogyasnal, hanem nagy mertekben.

Nem?

2023. nov. 16. 12:16
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Melyik a fontosabb a mozgas vagy az etkezes?
2023. nov. 16. 17:44
 12/20 anonim ***** válasza:
75%
Nem érted: a kalóriadeficit a lényeg. Mind az étkezés, mind a mozgás fontos, egyik se fontosabb a másiknál.
2023. nov. 16. 17:51
 13/20 anonim ***** válasza:
80%

Azert vegyetek figyelembe a nem-mozgasos dieta kaloriadeficit programot, hogy hany eves az illeto mert attol fuggoen es fuggetlenul is a metabolizmusa, gyogyszerezes faktorok is jatszanak. Nagyon gyakoriak a szivproblemasok, antidepresszansokat szedok, egyesek megvaltoztathatjak a vercukrodat es olyan ehes leszel, hogy szetenned magadat. Illetve a masik resze, hogy megvaltoztatjak a szenhidrat meg lipidek lebontasat.

Azert nem annyibol all a kaloriadeficit, hogy nem eszem ennyit es kesz meg szamolok. Fiziologiarol van itt szo, es az nem szimpla.

2023. nov. 16. 18:02
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért mondják ezt, mert valamilyen szinten igaz.

Ha belegondolsz, nem tudsz lemozogni egy rossz diétát.

1 óra gyaloglás kb 300 kalóriát éget el. 300 kalóriát pedig elég könnyű félre enni, 1db péksütemény is több.

Szóval kalóriákat nézve egyszerűbb lecsípni a kajából, mintsem órákat sportolni.

Csinálj valamilyen mozgásformát, ami tetszik, mellette figyelj a kajára és kész. Ha pedig a legjobbat akarod, akkor súlyzós edzés + magas fehérjebevitel + kalóriadeficit, és még jól is fogsz kinézni a fogyás végére..

2023. nov. 16. 18:13
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy nézed, hogy 500 kcal plusz mozgás vagy 500 kcal-lal kevesebbet enni ugyanannyit ér, akkor egyformán számít.

Ha úgy, hogy a legtöbb embernek sokkal könnyebb 500 kcal-lal kevesebbet enni, mint 500 kcal-lal többet mozogni, akkor látszik, hogy miért hangsúlyozzák jobban a diétát.

Ha az eddigi súlytartó étkezés helyett napi 400 kcal-lal kevesebbet eszel és kétnaponta 200 kcal-nyit mozogsz pluszban, akkor 80%-20%-ban járul hozzá a fogyásodhoz a diéta és az edzés.

Lehet napi 100 kcal-lal kevesebbet enni és minden nap 400-at lemozogni, de sokkal húzósabb. Nem egy tipikus eljárás. Ez esetben 20-80 lenne a százalék. Lehetséges, csak nem tipikus.

2023. nov. 16. 18:59
 16/20 A kérdező kommentje:
Ertem , koszonom a valaszokat 🙏🏻👍
2023. nov. 16. 19:20
 17/20 anonim ***** válasza:
43%
Sose néztem. Húzós stresszes irodai munka=fogyás. Nyugodt, kényelmes irodai munka=hízás.
2023. nov. 16. 20:27
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Figyelsz az étkezésre, lefogysz. De izomból is. Ha mozogsz, akkor még formásodsz is és könnyebben megy a zsírégetés.
2023. nov. 16. 20:28
 19/20 anonim ***** válasza:
53%
Remelem idovel (evek mulva) Magyarországra is ideer az a latasmod, hogy nem fogyni akarnak, hanem egeszseges testet. Az emberi test nem kalyha. Lehet a kalotia deficittel meg a koncentracios taborokkal dobálozni. Feltetelezem senkinek nem az a celja. Mert ha igen, akkor egyszeru a keplet: nem kell enned. Ha igazi, komplex megoldast szeretnél akkor rendszerben gondolkodj es tajekozodj glikemias es inzulin indexrol, etkezesi ablakrol, kulonbsegrol kaloria es kaloria kozott.
2023. nov. 17. 16:59
 20/20 anonim válasza:
Én régebben minden nap aerobikoztam egy órahosszát és kábé ugyanazt ettem mint szoktam, mégis olvadtak le a kilók.
2023. nov. 17. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!