Sokan miért hiszik azt, hogy ha elsétálnak a buszig, vagy a boltba, az ugyan olyan mintha kardióznának?
Sokan mondták már nekem, hogy fogyni akarnak, de nem megy.
Rákérdeztem, hogy jó e az étrend.
Azt mondták, hogy persze, kevesebbet esznek.. stb. stb.
Oké, nagyjából el is fogadtam.
Kérdezem, na és mozogsz is eleget?
Erre a válaszok: Persze:
- "Sétálok minden nap. Gyalog megyek boltba." (kb. 200 méter)
- "Nem használom a liftet. A 3-on lakunk."
- "Van amikor nem sietek haza és 1-2 megállót gyalog teszek meg."
És ilyen és ehhez hasonló dolgok.
De ez nem edzés.
És mikor mondom nekik, hogy a normál napi rutinon felül kéne mozogni, mert ugye ezt a "távot" egy 120-140 vagy 180 kilós is megteszi, akkor jön a fujjogás, hogy miért nem jó ez. És miért nem segítek normálisan.
Ez, hogy van?
Szerintem fokozatosan kell emelni a mozgást és a több séta és lépcsőzés igenis számít, mert ha elkezd heti x alkalommal rögtön edzeni járni, meg kardiózik, de feladja, mert az túl kemény akkor abból még annyi se lesz, mintha hozzáad egy kis plussz mozgást az életéhez meg kevesebbet eszik. De nyilván van az is amikor tényleg nem eszik rendesen kevesebbet, meg nem mozog annyit, hogy legyen bármi változás, de mégis várja a csodát.
Nyilván az tényleg idegesítő, de mondhatsz neki bármit, neki kell rájönnie.
Valojaban ha jo a napi rutinod, az mar nagy elorelepes, mert nem csak az szamit, hogy heti 1x vagy 4x lemenj a terembe, hanem az, hogy az egesz eletmodod egeszsegesebb, mozgekonyabb legyen. Tapasztalat, hogy havi 480 ora ules mellett hiaba megyek mar le edzeni amikor raerek, az is keves, mozgast kell epitenem a napomba.
Es kardiozni meg nem szabad, mert az izmot is epit le. Aerobozni kell, hagyjad ezt a kardios kerdest, es foleg ne tukmald nekik. Hit, hiit, aerob max.
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!