Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Több kalóriát égetek el egy...

Több kalóriát égetek el egy hegyi túra alatt megtett sétán, mint ugyan azt a távot megtéve sík terepen?

Figyelt kérdés
Én valószínűnek tartom, hogy igen, csak azt nem tudom milyen mértékben. Pl ma 1,5 óra alatt tettem meg 2 km távolságot. Viszont gyakran nagyon meredek volt és végig felfele kelett menni. Szóval kb mennyivel lehet ez több mint pl egy sima 2 km es séta? Hiába keresem nem tálalok hozzá megfelelő adatot erre vonatkozóan
2020. nov. 4. 00:55
 1/3 anonim ***** válasza:
84%
Igen. kaloriabazis.hu írd be, hogy séta.
2020. nov. 4. 02:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A kalóriabázisban meg tudod nézni, az ugyanis a súlyodat is figyelembe veszi. De ha nem sík terepen mégy, az egyértelmüen több energiát igényel, mint ha sík úton mennél, a különbség azonban több mindentöl - pl. a súlyodtól is -függ.
2020. nov. 4. 07:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, nyilván többet, az emelkedők miatt is, az öszetettebb terep miatt is, valamint ha volt rajtad egy nehéz hátizsák, az is növeli.

Ha kicsit jobban akarod közelíteni, először is ne a táv, hanem az idő alapján becsülj. Ez valamivel jobb, de nyilván nincs benne, hogy a felfelé valószínűleg a lassabb tempó mellett is intenzívebb volt. Ennél jobb becslést lehet elérni pulzusmérős órával vagy pánttal + telefon appal, ami pulzus alapján tud intenzitást mérni, ami alapján becsül eneriafelhasználást.

Ugyanakkor én nem vagyok híve az ilyen precíz méréseknek.

2020. nov. 4. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!