Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Sokan miért hiszik azt, hogy...

Sokan miért hiszik azt, hogy ha elsétálnak a buszig, vagy a boltba, az ugyan olyan mintha kardióznának?

Figyelt kérdés

Sokan mondták már nekem, hogy fogyni akarnak, de nem megy.

Rákérdeztem, hogy jó e az étrend.

Azt mondták, hogy persze, kevesebbet esznek.. stb. stb.

Oké, nagyjából el is fogadtam.

Kérdezem, na és mozogsz is eleget?

Erre a válaszok: Persze:

- "Sétálok minden nap. Gyalog megyek boltba." (kb. 200 méter)

- "Nem használom a liftet. A 3-on lakunk."

- "Van amikor nem sietek haza és 1-2 megállót gyalog teszek meg."

És ilyen és ehhez hasonló dolgok.

De ez nem edzés.

És mikor mondom nekik, hogy a normál napi rutinon felül kéne mozogni, mert ugye ezt a "távot" egy 120-140 vagy 180 kilós is megteszi, akkor jön a fujjogás, hogy miért nem jó ez. És miért nem segítek normálisan.

Ez, hogy van?

2021. okt. 4. 20:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
88%

Mikor valaki eldönti, hogy változtatni akar az addigi életmódjan, lefogyno, egészségesebben táplálkozni, rendszeresen mozogni, akkor valahol el kell kezdeni, és EZT nem szabad lebecsülni! Minden amit önmagáért tesz az ember, a legelső lépésekkel kezdődik.

Én is nagyobb sétálásokkal kezdtem, kerülőutakkal, hogy tovább tartson míg elsétálok a munkahelyemre, ott lépcsőre váltottam és hasonlók. Már ez is segített a fogyásban, illetve elkezdődött az állóképességem lassú felêpítêse. Majd persze jöttek az egyéb mozgások is, gyorsgyaloglás, szobabicikli, duci tréning, hosszú idő után elkezdtem rendesen sportolni, heti 10 órában. De ehhez idő kellett, a nulláról képtelen lettem volna így indítani.

Komoly feleslegtől szabadultam meg és rendszeresen sportolok, egészségesebben eszem , de ez mind mind minden embernek aki belevág, egy hosszú folyamat része. Ezt kéne megértened/ felfognod. Nem lebecsülni azt, hogy vannak akik legalább próbálkoznak.

2021. okt. 5. 02:39
 12/17 anonim ***** válasza:
72%

Alapvetően ha aktívan mozogsz napközben, tehát sokat sétálsz, lépcsőzöl nagyon sokat tud segíteni a fogyásban. Nyilván nem kardió, de a kardió a fogyáshoz egyébként sem járul sokat hozzá. Az aerob mozgás már sokkal inkább, illetve az erősítő, izomépítő edzések. A kardió olyan pulzustartományban mozog, ami nem éget zsírt (egyszerűen nincs elég oxigén hozzá, se idő, hogy zsírhoz nyúljon a szervezet). Hasznos ettől függetlenül, mivel karban tartja a keringési rendszert. Az aerob mozgás némileg alacsonyabb pulzusszámmal biztosít elég oxigént és időt a szervezetnek, hogy zsír égető lehessen. Az izomépítés pedig az alapanyagcserét emeli meg, mivel az izom energiaigényesebb, mint a zsír.

Szóval nem kell leszidni, meg okoskodni annak, aki apró lépésekben tesz a fogyásért, hanem motiválni kell többre. Tök jó kezdet, hogy aktívabbá teszi a mindennapjait.

2021. okt. 5. 07:19
 13/17 anonim ***** válasza:
41%

Te a "sportot" becsülöd túl szerintem.

A napi többszöri séta, bevasárlas gyalog hazacipelése, lepcsőzes számit annyit, mintha heti 2x elmész futni.

A fizikai aktivitás fenntartja az izomzatot és a vérkeringest, anyagcserét. Maga a futás lófsz kaloriát éget (de legalább a terded tönkremegy tőle), a két futas közti időszakban történik a csoda.

5 km gyaloglás alig éget kevesebb kalóriát, mint 5 km futás :)

2021. okt. 5. 08:25
 14/17 anonim ***** válasza:
46%

Kezdetnek jó a séta és a lépcsőzés plusz hogy odafigyel arra miből,mikor és mennyit eszik de való igaz hogy kevés a fogyáshoz.Tartós fogyás csak életmód váltással érhető el.Kardió is kell és súlyzós is kell a helyes étkezés mellett.Nem kell mindennap szaladni az edzőterembe hanem aki kezdő kezdje heti 2 alkalommal és mikor már úgy látja hogy többet is bír akkor jöhet a 3-4 alkalom és elég 1 órás edzés is vagy másfél órás a max.

Utána rutinná válik a mozgás és nem teher lesz és nyűglődés.Ha fejben elhatározza hogy le fog fogyni akkor is le fog de ha lustálkodik akkor nem.Lehet otthon is mozogni ha van szobabicikli vagy ellipszis tréner és mellé ugrókötél.Ez is kiváló és látványos eredményt hoz ha heti 3-4 alkalommal 1 órát csinálja az ember.Én így tartom a súlyom és működik.

2021. okt. 5. 08:30
 15/17 A kérdező kommentje:

Látom a végére sikerült jól félreérteni mindent.

Egyrészt nem tartom hülyének és legfőképp nem akarom bántani azokat akik sétával kezdik a fogyást.

Itt most arról van szó, hogy nagyon sok ember a napi sétára azt hiszi, hogy azzal ő már eleget tett a fogyásért.

Jó ha valaki egyre többet és többet sétál, majd elkezd szép fokozatosan kocogni, bikiklizni vagy tornázni.

Nekem azzal van bajom, hogy sokan azt hiszik, hogy azzal mindent megtesznek a fogyásért, hogy gyalog elmennek a 2 utcányira lévő boltba. Vagy, hogy felgyalogolnak a 2. emeletre.

Ezeket nem értem.

2021. okt. 5. 20:10
 16/17 anonim ***** válasza:
67%
jól értettük. mindent megtesznek (amit tudnak!)
2021. okt. 5. 23:35
 17/17 anonim ***** válasza:
9-es, tisztázzunk pár fogalmat. A kardiozás az a kardiovaszkuláris rendszer karbantartása, erősítése, állóképesség javítás és kitartás növelés céllal. Kardiózni kell, mert a szív meghálálja, mert anélkül nehezebb élni, mint nutella nélkül. Az egészséges szívre meg mindenkinek szüksége van. Ahhoz, hogy jól tudj teljesíteni, el kell juttatni a tápanyagokat az izmokhoz, az agyadhoz és azt a szíved és a véred keringetése teszi lehetővé. Vannak aerob és anaerob mozgásformák, edzések. Ez az intenzitást jelöli. Az aerob edzések azok a lazább, kevesebb erőbefektetést igényló mozgásformák, kocogás, lépcsőzés, hasonlók. Minden, ami az átlagosnál kicsit magasabban tartja a pulzust. Az anaerob mozgásformák azok, amik a lelket is kifacsarják belőlünk. Sprint, evezés, négyütemű fekvőtámasz, ugrókötél, minden, ami magas intenzitású és megtolja a pulzust. Az anaerobra mondják azt, hogy képes az izmot leépíteni (mondjuk nem egy, modern tanulmány van, ami cáfolja ezt és okos táplálkozással és felkészüléssel simán el lehet ezt kerülni), mint energiaforrás. Viszont a legjobb zsírégetés eléréséhez (mert most erről van szó), vegyíteni kell a kettőt. A kardiót lehet zsírégetéshez használni, viszont okosan kell csinálni. Nem beszélve arról, hogy mennyi pozitív élettani hatása van.
2021. okt. 6. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!