Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyni szeretnék és már unom...

Fogyni szeretnék és már unom a folytonos ugrálást videókra ezért úgy döntöttem hogy kipróbálni új dolgokat. úszás és edzőterem volt a gondolatom, de sokan azt mondták hogy az edzőterembe nem fogok fogyni hanem izmosodok majd.?

Figyelt kérdés
ezért úgy gondoltam akkor kipróbálom helyette a futást. persze nem szó szerint ezektől várom a fogyást, hanem ez csak egy kis ráadásnak gondoltam a jó étkezés mellé. a futás mennyire lenne reális nekem ha én kb 165cm, 80kg vagyok és lány?
2021. jún. 28. 14:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jó, nem olyan nagy ez a súly, hogy az izületeid ne bírnák.
2021. jún. 28. 14:55
 2/11 A kérdező kommentje:
körülbelül mennyit kellene futnom hogy ez hatásos is legyen?
2021. jún. 28. 15:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem lehet megmondani, attól függ, hogy mennyit eszel. Akkor "hatásos", ha kalóriadeficitbe kerülsz. De mindenképp ajánlom az erősítést is, nem tudom mi a baj az izmosodással - formát ad, jobb közérzetet és az általános egészségedre is jó hatással van. Annyi izmot meg úgysem fogsz építeni, hogy egy kolosszus legyél, már 1-2 kiló izomért is meg kell szenvedni nőként (sokszor férfiként is).

Ha nagyon nem akarsz futni, gyalogolhatsz is.

2021. jún. 28. 15:26
 4/11 A kérdező kommentje:
szeretnék erősíteni nagyon is, csak nem értek hozzá. nem tudom mit kell ott magammal kezdenem illetve félek a súlynövekedéstől mégha az egészséges súly is.
2021. jún. 28. 15:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az egészséges súlynövekedéstől sose félj, tudom ezt nehéz megbeszélni magaddal, de ha elkezded, inkább az lehet az elején (ha a kaja rendben van), hogy látszólag megáll a fogyás, esetleg kicsit mehet fel a mérlegen, mert az izmok megtelnek glikogénnel, de ez egy idő után kiegyenlítődik. Kezdheted otthon saját testsúlyos gyakorlatokkal, ha van rá lehetőséged, akkor menj el egy terembe és fogadj fel egy edzőt legalább pár órára, hogy elmagyarázzon mindent meg legalább összeállítson egy edzéstervet.

Van a youtubeon csomó jó csatorna, pl. https://www.youtube.com/user/redefiningstrengthOC

https://www.youtube.com/channel/UCZIIRX8rkNjVpP-oLMHpeDw

https://www.youtube.com/channel/UCpIoF2UfscJv4cNSyLjuA6w

2021. jún. 28. 15:36
 6/11 A kérdező kommentje:
külsőre menni fog ugyan úgy?
2021. jún. 28. 15:38
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
mármint úgy érted, hogy a külsődön fog-e látszani ugyanúgy? igen, igazából sokkal jobban fogsz kinézni, mintha kizárólag csak futnál. egy csomó más jótékony hatása is van, pl. több kalóriát égetsz akkor is, ha csak ücsörögsz (nem olyan húúúú, de sokkal többet, de azért számít), egészséges csontjaid, izületeid lesznek (ez utóbbi főleg a mobilitási, nyújtási gyakorlatoktól), de az elején tényleg óvatosan és fokozatosan csináld. igazából így a legkönnyebb fogyni, ha kitűzöd magad elé azt a célt, hogy erős és fitt szeretnél lenni - miközben mész e cél felé, mellékhatásként "észrevétlenül" lefogysz :)
2021. jún. 28. 15:51
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
ui. mindehhez az is nagyon fontos, hogy tényleg rendben legyen a kajád, ne legyen túlságosan megszorító, mert a mozgáshoz energia kell.
2021. jún. 28. 15:52
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:)
2021. jún. 28. 16:25
 10/11 anonim ***** válasza:
nagyon szívesen, biztosan érkeznek még hasznos tanácsok :)
2021. jún. 28. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!