A mozgasra nem ertem miert mondjak sokan hogy csak 30 %-ban szamit?
Ha pl egy nap 2000 kaloriat fogyasztunk, viszont 500 kaloriat elegetunk, akkor fogyni fogunk... tehat nem kis mertekben szamit a mozgas a fogyasnal, hanem nagy mertekben.
Nem?
A 2000-nek 25%-a az az 500 kalória, ami majdnem 30%.
A cikkek is azt írják, hogy 70% az étkezés, a többi kerekítve a mozgás.
A 70%-os étkezéshez, ami jelen esetedben 75, mégiscsak az étkezésen van a nagyobb hangsúly. 😉
Melyik a nagyobb szerinted: a 75%, vagy a 25%?
Azért, mert pl én kb 30 percet sétálok és az csupán 192 kalóriát éget el.
Tehát egy kifli és egy kis pohár tej.
"A cikkek is azt írják, hogy 70% az étkezés, a többi kerekítve a mozgás"
Melyik cikkek? A Nők Lapja cikkek? Tudományos forrásokban valahogy soha nem találkozom ezekkel a szép kerek százalékokkal. Ezek melyik metaanízisben kerültek ilyen konkrétan kiszámolásra?
De tudom, a magadfajtának ez se hivatalos cikk. Ezért, ha nagyon kíváncsi vagy, akkor keress magadnak!
shop builder mint tudományos cikk 😂
tényleg tipikusan a shop builderen szoktak ilyen százalékokat írni amik akkora hülyeségek mint a ház
ezeket a százalékokat miből számolja ki a drugs bunny? biztos a shop builder tudományos kutatásokat végez két eladott proteinszelet között 🤣
"ha nagyon kíváncsi vagy, akkor keress magadnak"
Én kerestem, és egyetlen dietetikai szakirodalmat se találtam, ami azt írná, hogy ilyen éles százalékokra lehetne bontani az étkezés és a mozgás hatásmechanizmusát a testsúlycsökkenés tekintetében. Érdekes, hogy én is csak a shopbuildert és a nők lapját találom.
"Nem kelle elmenekülni a tudományok mögé, amikor este kihúzod a hűtőből a maradék fél tortát."
Igen, pontosan ezt kellene minden konyhaajtóra felgravírozni ahol problémás a súlytartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!