Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az utolsó kilókat miért nehéz...

Az utolsó kilókat miért nehéz leadni, miért nem adják le sokan?

Figyelt kérdés
Mármint azt értem, hogy kis túlsúlyból hosszú idő leadni. De pontosan miért tűnik közel lehetetlennek? Ilyenkor már belefáradtak, vagy esetleg nem számoltak újra kcal igényt, vagy mi az oka annak, hogy azt már nem tüntetik el?
2023. szept. 20. 12:18
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Ilyenkor belefáradunk. Az utolsó kb 6 kiloval 2 éve kuzdok. 2 ev aktiv fogyas utan.

Egyszeruen mar nem veszelyezteti annyira az egeszsegem mint a nagy tulsuly es belefaradtam minden szamolgatasba, hogy nem tudok a barstokkal beulni egy froccsre vsgy sutire es hogy kb 200 kalorian mulik egy nap hlgy lemegy e havi 1 kg. 1350 a fogyasi, 1600 korul van a sulytartasi kaloriam. Ehhez olyan merteku fegyelem es szamolgatos es allando fozocskezes kellene hogy nem eri meg. Mar nem vwgyok veszelyeztetett, nincsenek betegsegeim es inkabb havi 2szer felreeszek minthogy alomalakom legyen.

2023. szept. 20. 12:55
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Ilyenkor már alig van mozgástér. Egyszer félreeszel es az egesz heti kcaldeficited kuka
2023. szept. 20. 13:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszolóval egyetértek. Nálam is -50 kg van mögöttem, és kb. az utolsó 5 kilóval küzdök már ezer éve. Nehéz, mert most már bőven egészséges súlyban vagyok, és már nincs akkora motiváció, mert most már nem arról van szó, hogy súlyosan elhúzott vagyok, hanem már rendes, egészséges a súlyom, az a -5 kg az én egyéni preferált célom amit én kitűztem magamnak. Viszont most már kevésbé vagyok motivált pont emiatt, és sokkal könnyebben túllépem a kalóriakeretemet, mert már nem érzek akkora nyomást, hogy betartsam, hanem inkább az ételt választom. Pedig amúgy miközben az 50 kg-t adtam le, nagy volt a motivációm, kevés félrelépés volt, szóval motivált voltam, könnyen ment az ételről való lemondás, szóval ez csak így a végén a problémás nekem. Egyszerűen belefáradtam.
2023. szept. 20. 14:01
 4/9 anonim ***** válasza:
30%
Mik azok az “utolsó kilók” hogyan határozod meg, hogy melyik az utolsó kg?
2023. szept. 20. 14:10
 5/9 anonim ***** válasza:
50%

-40kg után csak azt tudom mondani én is, mint a fentebbi válaszolók.

170cm mellé 106kg voltam, 8 hónap alatt -35kg, majd összesítve a mai nap -40kgnál járok.

72kgig teljesen rendben voltam, de már itt is feltűnt, hogy férfiként 1800 kalória sem eredményezett fogyást. Majd felmentem 81kgra és le 68kgra.

Gyakorlatilag 68kgnál 1600 kalóriával, napi 12km sétával, heti 4-5 edzéssel olyan szinten nem mozdult a mérleg, hogy kb 1300 kalóriát kellett volna ennem. Belefáradtam, most vagyok 69-70kg, megemeltem a kalóriákat és inkább elengedem azt a dolgot, hogy keresztszálkás legyen mindenem.. :D

Akinek nem elég jó a genetikája ehhez, az nem fog tudni lefogyni teljesen. Nekem kifejezetten rossz ilyen szempontból a genetikám, emiatt nem meg nem fogok 1300 kalóriákon szenvedni, hogy fogyni tudjak és 68 helyett 63at mutasson a mérleg.

2023. szept. 20. 14:47
 6/9 anonim ***** válasza:
68%

Lepontoztatok mert nem értitek…

130kg-ról fogytam 90re, 204cm magassághoz, igen én is 85kg akartam lenni, majd megevett a fene, hogy az “utolsó kilók” nem mennek le… de fel kell fogni, nincs olyan, hogy utolsó kilók… egészséges emberen van némi testzsír százalék, a teljes leszálkásítás egy rettenetes egészségtelen állapot, és megfelelő izomzat nélkül nem is néz ki sehogy.

Ha eljutottál az “utolsó kilókig” ne erőltesd tovább, jöhet az izom építés és egyből elkezdesz feszesedni mindenhol, ott is ahol azt hiszed, hogy nem tudod leadni az utolsó kilókat.

2023. szept. 20. 15:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

6#

Igen, ez gyakori hiba, hogy az emberek félre értik mik az utolsó kilók..

Egy egészséges testzsírszázalék férfiaknál valahol 15%, nőknél 25%.

Ilyen testzsírszázalékkal nyilván lesz rajtad zsír.. 180cm 80kg férfiként simán reális a 15%. Lehetne igen 65kg is, de az már nem az egészséges kategória.

Ha nem vagy testépítő, nem készülsz versenyre, akkor nem kell atom szárazság. Nem olyan jó dolog alacsony testzsírszázalékon lenni, csak sokan nem látják a fától az erdőt a sok fitnesz influenszernek hála akik csak a tökéletes fizikumot mutatják..

2023. szept. 20. 16:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert NEM KELL leadniuk, ennyi.

Az egészséges testzsír % miatt szükségtelen, csak ugye a médiában azt sugallják, ha nem vagy full száraz, tökéletesen tónusos, karcsú, akkor az már probléma.

Nem az, egy egészséges nő-ffi sohasem lesz teljesen szálkás - aki pedig igen, az olyan önsanyargatást tol sokszor, mint a rhadtélet, plusz étkezési zavaros is mellette (cheat-day).

A legtöbb hullavékony influenszer fitness csajnak kétlem, hogy pl lenne normális ciklusa. Olyan tzs %-on fixen nem működik már megfelelően a hormonrendszer, de "hát jól néz ki és az a lényeg". Öhm... oké :D

2023. szept. 21. 11:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Több év fogyás van mögöttem, és már rendben vagyok egészség szempontjából, ha szigorúan venném, még lenne miből fogyni. (valakitől megkaptam hogy 10 kilót kéne még fogynom) szerintem nem, de egy 4kg elférne, viszont már leszarom:) elfáradtam, unom, elég volt, nem fogom sanyargatni magam, se koplalni. Jól vagyok én így is. Akinek nem tetszik ne nézzen rám, nyaljon sünt stb.
2023. szept. 21. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!