Miért ilyen nehéz ez az átkozott fogyókúra?
Ma megettem 350 gramm főtt burgonyát, 100 gramm csirkemellet, egy saláta mixet (durván az egész 500 kcal) és ahelyett, hogy ettem volna emellé egy normális vacsorát, délután undorító módon besüteményeztem.
3 szelet nagyobb mákos süteményt ettem. Annyira, de annyira nem tűnt soknak, megnéztem a kcal táblázatot és sikeresen megettem kb. 1000-1200 kcal-t, durván 5 perc alatt.
Hogy lehetek ilyen undormány disznó???
Ettél összesen 1500-1700 kcalt, nagy kaland, nem rontottál el semmit, az az 500 kcal amugy is rettentően kevés egy napra, de még félre is…
Folytasd tovabb mintha mi sem tortent volna
nehéz így bármit mondani, mert nem ismerjük a többi étkezésedet a nap során, hogy hány kg vagy, milyen magas, milyen nemű stb.
De nekem nagyon megütötte a szememet ez a 350 gr burgonya meg 100 gr csirkemell.
NAGYON sok ennyi burgonya egy étkezésre. A csirke meg valszeg kevés hozzá... inkább legyen 200 gr csirkemell, 150 vagy max 200 gr burgonya, és a jó nagy saláta, az okés.
Jobban jól fogsz lakni tőle, később leszel éhes.
Ami a süteményt illeti, hát, akaraterő az muszáj. De még így is vannak trükkök. egyél egy salátát, és utána csak egy sütit. Ne legyen ilyan "főétkezés", hogy csak édességet eszel, azzal nem fogsz jóllakni, és többet eszel belőle.
Nem azt mondom, hogy SOHA ne egyél édességet (bár van, akinek az a járható út! Én sem tudok megállni pl. 2 kanál jégkrémnél. Megoldás: nem eszek egyáltalán.), hanem egyél egy keveset étkezés után.
Süss magadnak olyan sütit, amiben kevesebb a kalória, egészségesebbek az összetevők. 1500 kalóriából simán sütsz 2 tepsit is.
Illetve, ha érzelmi okokból zabálod tele magad édességgel... akkor az egy hosszú menet, hosszú küzdelem, és valószínűleg egy pszichológus sokat segítene.
3#
"NAGYON sok ennyi burgonya egy étkezésre. A csirke meg valszeg kevés hozzá... inkább legyen 200 gr csirkemell, 150 vagy max 200 gr burgonya, és a jó nagy saláta, az okés.
Jobban jól fogsz lakni tőle, később leszel éhes."
Hogy lenne már sok ennyi 1 étkezésre? Talán, ha 40kg és 140cm lány vagy, akkor, TALÁN.
Annak pedig, hogy most a fehérje több, mint a ch az étkezésben a krumplinál teljesen lényegtelen, mert pont a krumpli az, aminek tanulmányok alapján a legnagyobb a satiety indexe. (jóllakottság)
Szóval nem, nem lesz később éhes csak azért, mert csökkenti a krumpli és növeli a fehérje arányt..
Én a kétévessel mentem vásárolni a múltkor. Megakadt a szeme a péksütiknél, mondom oké, válassz egyet, kért egy brióst. De túl közel álltam a babakocsival a polchoz, a kisember összetapogatott egy mákos patkót. Nem baj, megvettük azt is. Sajnos az utóbbit végül én ettem meg. Utána megnézem, vagy 400 kcal. Kevesebbnek gondoltam, nem szoktam ilyeneket enni.
Persze elmormoltam egy pasztmeket, de olyan nagy katasztrófa nem történt. Legközelebb tudni fogom, hogy a mákos és a leveles tésztájú péksütikkel vigyázni kell. A briós amúgy nem lett volna sok, ha azt eszem meg inkább.
Pont ez a lényeg, mindenből lehet enni, csak megfelelő mértékben. És az egyik fontos dolog a mérték megtanulása. Te most megtanultad, hogy a mákos sütiből mi a megfelelő mérték. Amúgy ez sok sütire igaz, kalóriában nagyon tömények tudnak lenni. A cukroszsír az alapja a legtöbbnek.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Ma már egy sokkal sikeresebb napot tudhatok magam mögött. Lett volna lehetőségem újra befalni pár szelet "mákos csodát", de nem is kívántam.
Hasznos volt a tapasztalat, a mákos/diós dolgokat nagyon messze el kell kerülnöm. 😂
Egyébként azért eszem több főtt burgonyát, mivel nagy térfogatú és így engem jobban eltelít. A csirkét is szeretem, de jól átsütve és ugye úgy 100 grammból eléggé könnyen válik 60-70 gramm, ami nem túl sok és próbáltam több csirkét/kevesebb burgonyát enni, de az lett a vége, hogy éhes maradtam.
Tudom, hogy elvileg a fehérje az, ami eltelít, de nekem a szénhidrát "laktatóbb" nagyobb térfogattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!