Egyik barátnőm sokszor tesz furcsa megjegyzéseket amióta diétázom. Ti hogy kezelnétek?
Idén életmódváltásba kezdtem, egészségesebben étkezem, otthon tornázom rendszeresen, számolom a kalóriákat. Néha egy kis bűnözést megengedek magamnak, de a keretet akkor is próbálom tartani. 18 kg-t fogytam eddig, még 7 kg van hátra a célig. 161 cm magas nő vagyok, jelenleg 62 kg, 55 kg a cél. 80 kilóról indultam. A családomtól és az ismerőseimtől rengeteg elismerést kapok de egy barátnőm, aki munkatársam egyben, mindig valamilyen megjegyzést tesz. Például: a kalóriaszámlálás unatkozó embereknek való; ő nem tudna ennyi nyúlkaját enni (sok zöldséget eszem); minek akarok egyáltalán gebe lenni; a férfiak a nagy melleket szeretik, meg a nőies formákat, nekem meg amúgy sincs nagy mellem; mivel alacsony is vagyok, tininek fogok kinézni. Ezek mellett sokkal gyakrabban hoz be csokit, sütit, kínálgat.
Ritkán elfogadom (olyankor nevetve mondja, hogy na lőttek a diétádnak), ha meg nemet mondok, akkor megsértődik, "ez nem élet" ilyeneket mond.
Hiába mondom, hogy nekem így jó és még jobb lesz, meg se hallja. Őszintén szólva sok kedvem már nincs vele beszélgetni meg eleve találkozni. Ő túlsúlyos, 95 kg körül van. Jól gondolom, hogy a túlysúlya miatt próbál beszólogatni?
Egy másik kolléganő látja és hallja mindezt, és azt mondta példát lehet venni rólam majd ránézett. De csak azzal védekezett, hogy a nagy melleit nem szeretné elveszteni. Hiába fullad ki, dagad a lába, szenved nyáron, most engem támad kedvesen álcázva.
Amióta távolságtartóbb vagyok, kicsit visszafogta magát de nem mindig bírja ki. Ti hogyan reagálnátok ezekre?
Köszönöm
31N
#4 Erre gondoltam én is, hogy az ilyen nem is barátnő. De lassan már munkatársnak sem a legjobb, mert mindig velem és a fogyásommal foglalkozik.
Köszönöm a kedves szavaid! :)
Irigykedik igen. Nekem is volt ilyen irigykedős barátnőm, pontosabban kettő, csak az egyik lightosan tolta. Amikor fogyóztam akkor az aki durvábban tolta ilyeneket mondott hogy ő inkább marad dagadt de nem eszik ilyeneket (normális ételeket) mint én, meg meséltem neki hogy egyik barátommal majdnem pizzáztam mert éhes voltam és megakadályozott azzal hogy eddigi belefektetett munkát ne tegyem tönkre. Majd mondja a lány hogy ha ő lett volna velem tuti rábeszél. A másik lány csak egy nagy zabagép volt és mindig hívott fagyizni stb, az meg nem felelt meg neki, hogy elmegyek vele de én nem eszem, akkor hívott mást, illetve minden talin kaját kellett vennie, mondta is hogy amúgy nem éhes csak enne.
A legtöbb ember ilyen, hogy próbál lehúzni a saját szintjére, mert ha te lefogysz, akkor ő még kövérebbnek érzi majd magát melletted, meg neki nincs kitartása, kifogásokkal jön, nem akarja, hogy ezzel egyedül maradjon. Amúgy csak úgy mondom, egész tinikoromban ezt az egyetlen dolgot, hogy nagy a mellem hittem értéknek magamban, azt hittem, a férfiak erre buknak, de hidd el ez nem így van, a férfiak minden méretű mellet szeretnek, és általában a vékony nőkre hajtanak. Persze nem mindenki.
A kínálgatós emberek meg menjenek a f.aszba, de tényleg, ha tudják, hogy fogyni próbálsz. Én amúgy ilyenkor azt csinálom, hogy elhitetem a kollégákkal, hogy veszek a kajájukból. Aztán meg sem eszem, elteszem és hazahozom a páromnak, esetleg visszateszem észrevétlenül, vagy nem is veszek csak úgy tűnik, pl csörgetem a zacskót és nyúlkálok benne de nem veszek ki semmit, vagy ha veszek akkor egy darabot és azt sokáig eszem és így úgy tűnik hogy sokat eszem pedig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!