Sokkal kevesebbet eszem,nem is tudok enni,mint a családtagjaim, mégse fogyok, miért?
Valamiért már évek óta nincs igazán étvágyam, alig eszem "főételt", mégse vagyok vékony,és kb. egyáltalán nem tudok fogyni.
Egy átlagos napom étkezés szempontból:
Reggeli: 1 kis tál granola (cukormentes), 1 bögre növényi tej
Ebéd: 4 db korpovit keksz/ háztartási keksz, alma/paradicsom, 2 sajt szelet
Vacsi: 1 tál leves, sajttal, zöldséggel
Nasi: 1 gombóc fagyi néha/ 1 sor csoki
Mindenki más körülöttem sokkal többet eszik, ebédre is főételt, vacsorára se csak levest és nem híznak. Én amúgy nem is kívánom,de ha mégis eszem,akkor hízok, viszont ilyen kb. "nulla" kajával meg nem fogyok, és,ha még ezt is csökkentem,akkor se indul be a fogyás.
Amúgy 26 éves, 52kg 158 cm lány vagyok.
Előre is köszi a tippeket,hogy ez mitől lehet, mit változtassak, esetleg keressek e fel orvost,vagy az felesleges
Köszi!
"Egy átlagos napom étkezés szempontból"
Ilyen nincs. Mi az, hogy átlagos nap? Ez valójában így a levegőben lógatva egyik napon lehet, hogy 1000 kcal, a következő napon meg 1900 kcal. Számolni kéne a kalóriákat, és tartósan deficitben lenni, akkor fogynál. Szemre/érzésre nem fogod tudni megítéli, hogy hány kalóriát viszel be naponta, és azt sem fogod tudni szemre/érzésre megítélni, hogy mások mennyit esznek körülötted. Itt semmilyen fizikai betegségre nem gondolnék, szimplán nem vagy tisztában a konkrét napi kalóriabeviteleddel. Itt inkább valamilyen pszichés probléma lehet, ugyanis ezzel a magasságal az 52 kiló a lehető legnormálisabb testsúly, semmi szükséged fogyásra. Ha nem vagy megelégedve a testeddel, akkor inkább az edzés fog rajtad segíteni, ha meg testképzavarod van, akkor egy szakember.
ha nem fogysz akkor nyilván nem minden nap ezt eszed és nem minden nap telibe dettó ennyit eszel. meg amúgy az nem mértékegység hogy 1 valamilyen tál valamilyen granola meg 1 valamekkora bögre valamilyen növényi tej. konkrét kalóriák számítanak ezeket meg te ha jól látom akkor nem méred úgyhogy min vagy meglepődve?
de 26 évesen 52 kg vagy hova akarsz fogyni? ez tényleg pszichés
52 kg vagy, és mivel túl kevés fehérjét fogyasztasz, alig maradt rajtad izom. Ezért nagyon alacsony a kalóriaigényed. Közben, mivel az izomtömeg hiánya miatt nem túl formás a tested, azt hiszed, hogy fogynod kéne.
Olvass alaposan utána a skinnyfat alkatnak, és hogy hogyan lehet ebből az állapotból kilépni. Vagy szakemberhez is fordulhatsz.
Nagyon köszi a válaszokat! Igazából mindegyik hasznos volt!
Azt,hogy átlagos napi étkezések azért írtam,mert tényleg kb.minden nap ezeket eszem, illetve azt,hogy kevesebb,mint a családtagjaimé azt is látom nagyjából,hiszen otthon lakom. De tény,hogy csak nagyjából dolgok ezek, elkezdek kalóriát számlálni, hátha valahol látszik majd a "hiba".
Hova akarsz fogyni ?!
Irány a pszichológus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!