Nagyon rá vagyok pörögve a gyors fogyásra, mit tegyek?
Gyors alatt ilyen 3 hónap alatt 10 kilót értek, ami nem hangzik lehetetlennek, de szerintem nekem lassabb az anyagcserém vagy nem tudom, de nekem ilyen 1200 vagy max 1400 kell egy normál ütemű fogyáshoz, ha ennél többet eszem, akkor egy év alatt megy le az a 10 kg.
163 cm vagyok és jelenleg 71 kg, 74 voltam egy hónapja. 61-62 körül érzem magam már egész jól, de szeretnék többet is fogyni. Júniusban lesz az esküvőm és ehhez már január körül szeretnék ruhát találni, emiatt szeretnék karácsonyra lefogyni egy 10est (9 is jó). Az a baj hogy nagyon rámegy a gondolataimra, az életemre, kicsit a párkapcsolatomra is (vacsi randimeghívások visszautasítása, kardinális kérdés mindennap, hogy mit egyek és mikor egyek, közös nasizás offos, mozgás miatt heti többször egy óra kiesik a közös időnkből, tukmálós családjához nem megyek, oké támogat benne de nem jó ha mindenre nemet mondok). Plusz van egy nagymamám, aki már elkezdett szellemileg leépülni és ebbe beletartozik az, hogy nem veszi észre magát és kimondja amit gondol, és gyakran tesz megjegyzést a súlyomra, de mindenki védi, hogy hagyjam rá, idős. Egész életemben bántottak a súlyom miatt úgyhogy ez érzékenyen érint. Amúgy nem ő az egyetlen, akitől mai napig kaptam bántást, de a többiekkel meg tudtam beszélni, hogy ez fáj. Nagymamámmal olyan havi egyszer találkozunk és mindig lutri, hogy most dagadtozik e vagy sem. Jó lenne, ha legközelebb vékonyan látna, ez persze lehetetlen, de értitek, ha mindig nagy változást tapasztaljon, ha lát engem, ugyanis rettegek minden alkalommal, hogy beszól. Ami meg magát a diétát illeti, ugye keveset ehetek, emiatt frusztrált is vagyok. Ja meg kaptam néhány nyári ruhát, amik nem jók rám, de egész nyáron nem tudtam rávenni magam, hogy lefogyjak és tart még kb egy két hétig az olyan idő, amikor ezeket fel lehet venni, és fáj értük a szívem, mert terveim szerint kifogyok belőlük is.
Mit tegyek? Már nagyon rossz így élni...
Jaj, te! Először is nyugi! Ne idegeskedj, mert a stressz az nem tesz jót!!!!
Először is gratulálok az esküvődhöz, koncentrálj az örömteli dolgokra, és tényleg ne parázd túl a fogyás témát.
Szerintem te már elkezdted az életmódváltást, ahogy írtad, edzések, kalória számlálás, kevés szénhidrát, sok fehérje, rostok. Ha az anyagcseréd lassú, felpörgetni kardiózással, sok folyadékkal főleg zöld teával, rostokkal lehetsz, szedhetsz L karnitint, esetleg máriatövis kapszulát, ha a máj méregtelenítő funkcióját akarod erősíteni. Sok praktika van, láttam edzőtermi csajokat, fahéjat szórnak a zabpelyhes turmixba, mert a fahéj is zsírégető. Csináld amit csak tudsz, de ne idegesítsd magad a kilók miatt, mert úgy nehezebben mennek le. A külső megítélésekkel ne foglalkozz, de a pároddal annál inkább, hisz ő eddig is elfogadott téged úgy ahogy vagy, az jó, ha tudsz fogyni az esküvődre, de ne ez legyen a legfontosabb problémád. Nem karácsonyig kell lefogynod, júniusig. A ruhapróbán nyugodtan válassz olyan ruhát amilyet szeretnél, ha utána is fogsz fogyni, rád igazítják és még csinosabb leszel, mint addig. Ennyi. Van időd bőven. Csak akarat és kitartás legyen.
Tukmálós család készülhet neked egészségesebb ételekkel/vagy vigyél magadnak külön - szerintem megérthetik ök is, hogy te most igenis komolyan veszed a diétát - vagy majd idővel hozzászoknak ha kitartóan képviseled magad, nasizni is lehet egészségesen.
A mikor mit kajálsz kérdést is meg lehet oldani, ügyesen, pl. ha előre készülsz vele.
Azt ugye tudod, hogy a stressz nem fogyásbarát? Nagyit meg engedd el a füled mellett.
Tudom, hogy nagy dolog az esküvő, de légyszives ne őrülj meg!
Te dolgod. De sokkal könnyebb lenne az életed, ha nem lennél rápörögve és lassabban fogynál. Az kevésbé megterhelő, nem kell úgy koplalni hozzá stb stb.
Nincs azzal semmi probléma, ha 10kg egy év alatt megy le. Válts szemléletmódot. Megkönnyíti majd az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!