Mit tegyek, mivel fogyjak, ha gyűlölöm a gyümölcsöket, zöldségeket, főleg a salátákat?
#1 nem igaz!!! Errol nagyon le kéne szokni. Egyrészt egészségtelenül is lehet fogyni ha benne vagy a kalóriaeretedbe másreszt nem mindig fenntartható.
Ha valaki nem eszik elég vitamint vagy rostot attól hosszútávon beteg lehet. Ráadásul ha nincs meg a rost és a megfelelő tapanyagok, hiába van meg a kalória, állandóan éhes lesz. És azt nem lehet tartani, vissza fog hízni.
Kérdező, szeresd meg. Fokozatosan vezesd be az étrendedbe. Főleg kevesebb kalória mellett nagyon fontos a vitaminbevitel. Keress olyag amit nem szeretsz de megeszel. Pl sokaknak ilyen a koktélparadicsom vagy a kaliforniai paprika.
Építsd be a zöldswget receltekbe pl kockázz zellert a tejszínes csirkwbe vagy csináld a bolognait rendes recept szerint répából és zellerből.
Cukinibol csinalhatsz banankenyer szeruseget. Arra figyelj hogy mindsn etkezesedben legysn valami vitamin. Anelkul szinte lehetetlen.
Es a teljes kirolesu gabonakat, olajos magokat, huvelyeseket epitsd be hogy meglegyen az eleg rost es jollakj
Hidd el kérdező ez nem igaz :) Csak nem vagy hozzászokva. Én a rántott zöldségen kívül nem ettem meg semmilyet, max egy félét néha szendvicsbe. Aztán le akartam fogyni és elkezdtem enni olyan ételeket, amik egészségesek, de nem kimondottan szeretem őket. Ma már szinte az összes zöldség és gyümölcs jöhet :D
Amúgy csinálj fetás céklás salátát, nem kell salátalevél leöntve balzsamecettel, ha nem szereted.
És szedj C vitamint is.
Ilyen nincs. Szimplán lusta vagy megtanulni elkészíteni. Az pedig egyedül a te hibád.
Én pl azért eszem csak zöldségeket ( de abból sokat) , gyümölcsöt viszont egyáltalán nem, mert fruktóz intoleranciám van. Ha eszem, rosszul leszek tőlük. Na ez az az eset, amikor egyszerűen nincs mit tenni...és nem arról van szó, ami nálad van. Lustaság és finnyáskodás.
Állítólag le lehet fogyni simán azzal is ha beleférsz a kalóriakeretedbe, nagyon divatos ezt odavágni az embereknek, csak épp ez így ebben a formában elég megtévesztő.
Ugyanis ha súlyfelesleged van- fogyni akarsz, akkor, végső soron több kalóriát vittél be eddig, mint amit felhasználsz, azokkal ételekkel, amiket eddig ettél.
Namost, ha fogyni akarsz, és ezt- ugyanúgy például nap mint nap hamburgerrel, spagettival, pizzával, sültkrumplival , rántott hússal, péksütivel, csipsszel, zsîros pörkölttel, édességekkel -tervezed mint korábban, az 2 dolgot eredményezhet. 1. Nem tudod tartani a keretet, 2. illetve ha tartod, ahhoz olyan kevesebbet kell ezekből enned, amennyivel bőven éhes maradsz, ami hosszútávon nem fenntartható módszer. + Minőségileg alultáplàlt leszel/ vagy. Vitaminhiány, ásványianyag hiány stb, amitől előbb utóbb beteg lehetsz.
Ezért érdemes megválogatni hogy mit eszünk, változatosan. Kismillió zöldség és gyümölcs van. Amíg nincs allergiád/ intoleranciád valamelyikre, addig az ízük igazán csak azon múlik hogyan készíted el őket. Persze lehetnek olyanok amiket tényleg nem szeret az ember, de az kizárt hogy egyiket sem. Ilyen nincs. Nekem is vannak olyan zöldségek amikről azt hittem nem szeretem, de nem igaz, szimplán csak máshogy kellett elkészítenem, jobban fűszerezni, és máris finom lett.
A saláták pedig nagy kedvenceim. Ezek is olyanok, hogy számít mit teszel bele és milyen öntetet készítesz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!