Milyen zöldségeket/gyümölcsöket lehet enni (kalória, cukor szegény)?
Zöldségek: zellerszár, cukkini, padlizsán, brokkoli, saláták, sárgarépa, fokhagyma, ezek közül több is zéró kalóriás.
Gyümölcsök: grapefruit, citrusfélék stb. A banánnak és a szőlőnek nagyon magas a fruktóztartalma, azokat érdemes kerülni. De a hangsúly azon van, hogy ezek mellé mit eszel. Ha kerülöd a finomított szénhidrátokat, (pl fehérkenyér/pékáruk, cukor) baj nem lehet. ;)
Amilyet akarsz. Én ketogén diétában is vígan ettem banánt mindennap az elején, mennyiség kérdése, nekem megérte.
Fogyáskor sem a lehető legkisebb kalóriabevitel a cél, szükséged van tápanyagokra. S ha te a cukkinitől mondjuk éhes leszel vagy kilószámra eszed zsírban sütve, mert csak úgy szereted, akkor bizonyára rossz ötlet azt enned. De az egész napot kell nézni, nem 1-2 elemet. Ha könnyedén deficitben vagy, akkor simán ehetsz olyat is, ami téged nem laktat, mert arra ott van a többi ételed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!