Ajánlanátok CH szegény fő ételt vasárnapra?
Most a héten rakott karfiolt ettünk, illetve chilis babot (tudom ebben több a ch) , holnapra egy diétás székelykáposztát tervezek (káposzta csirke fűszerek tejföl), aztán egy diétás saslikot. Viszont akkor még itt van egy szép nagy brokkoli. Emellé mint köret, valami husi? -vagy valamilyen étel ebből?
-vagy esetleg más..bármi ch szegény étel magas fehérje tartalommal?
Néztem neten de...egyik sem jött be (már külsőre sem) eddig. Halakért nincs oda a család, szóval az sem jó, nem akarok egy hétig azt enni egyedül. Köszi előre is.
Mit szólnál a kínai brokkolis csirkéhez? Én nem fogyózok, de annyira szeretem, hogy mindig azt választom, ha kínaizunk.
Ehetitek tojásos (barna) risszel vagy pirított rizstésztával, ha neked nagyon szénhidrátszegény verzió kellene, akkor te akár magában is eheted vagy pulszban egy kömnyű salival.
en nem tokolnek ennyit vele, brokkolit megparolnam koretnek, vennek csirkemellet aztan megsutnem, szevasz.
Mi eleg gyakran esszuk ezt.
Köszi a fasírt ötletet, lehet az lesz vagy a brokkolis csirke , szoval azt is köszönöm!
Az utóbbinak a receptje engem is érdekel, vagy lazán pírított csirke pirított brokkoli összekeverve? :)
Biztos nem autentikus, de én így csinálom:
Először rózsáira szedem a brokkolit, pici szára is maradhat rajta, ha nem vagytok finnyásak :) Csirkét csíkokra darabolom, kb fél kilót szoktam egy fej brokkolihoz tenni, besózom, borsozom, hagyom állni. Közben a brokkolit felteszem pirulni pici olajjal egy wokba vagy bármilyen magas falú edénybe, nagy lángon pirítom kevergetve, mehet erre is icipici só, bors. Mikor már félig puha, hozzáadom a csirkehúst, így egyszerre fognak elkészülni. A végén meglocsolom pár evőkanál szójaszósszal, mi nagyon szeretjük rá a szezámmagot is, a lepirult szezám szuper ízt ad neki.
A recept egyébként a helyi kínai éttermet vezető hölgytől van, annyit változtattam rajta, hogy elmondása szerint ők osztrigaszószt és cukrot is adnak hozzá a végén a szójaszósszal együtt, ezért egy ilyen ragacsos máz vonja körül a csirkét, ami finom, de a férjem (már fogyóban lévő) pocakja miatt inkább kihagyjuk a cukrot :) Az osztrigaszószt meg kicsit nehéz beszerezni, drága és az ém ízlésemnek picit túl erőteljes az íze.
Remélem, segítettem!
Egyébként azért írtam, hogy nem autentikus, mert szerintem ezt ők is már a magyar ízlésre formálták már egy kicsit, így lehet itthon eladni, nem hiszem, hogy odahaza Kínában ilyet esznek :)
Gyakorlatilag valóban csak lazán össze van pirítva, ahogy a kérdező is írta.
Szerintem én megspékelem még cukkinivel is. :)
Viszont a szójaszószt tudnám helyettesíteni egyébbel? -ami passzol mindkét zöldséghez. :) és egy fokhagymás joghurtos dressingre gondoltam , tálaláskor.
Szerintetek jó lenne így is? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!