Van olyan fogyókúra vagy életmodváltás amely csakis zöldségeket illetve gyümölcsöket tartalmaz?
Mivel ez roppant egészségtelen, normális életmód nincs ilyen. Vannak a gyümölcsevők, akik próbálkoznak, de ez hiányos étrend, főleg normál kalóriakeretnél (de normális ember 5000 kcal kerettel sem kizárólag gyümölcsöt eszik, azt hiszem).
Fogyókúra nyilván van, elég népszerű is ez a gondolat (bár nem tudok róla, hogy lenne saját neve az ilyennek, hogy rákereshess), fel nem fogom, miért. Lehet, hogy perverzül poén cukorra alapozva fogyni... De inkább az a buta tévhit lehet a mozgatórugó, hogy a zöldség, gyümölcs nem "hizlal".
Nekem általában pont ezeket kell minimalizálnom, ha fogyni akarok, de tudom, hogy van, akit ezek is laktatnak. Attól még nem támogatom a kiegyensúlyozatlan, izombontó étrendeket.
Tisztában vagyok vele, hogy a zöldségekben és gyümölcsökben is van fehérje (néha nem is kevés), sőt még minimális zsír is, de azért 1500 kcal zöldségből és gyümölcsből ritkán ad jó makrókat. S azok még csak a makrók.
Van, de a bonyolultság, illetve az egyoldalúság miatt nem javaslom.:
Teljes értékű fehérje NINCS zöldségben/gyümölcsben, úgyhogy "számolgatni kell, hogy melyikben melyik aminosav(ak) vannak, és mennyi".
Pár bennük található mikro tápanyag rosszul szívódik fel.
A jelentős részük szénhidrát(több esetben cukor)/zsír.
Ha nem vagy valamilyen erősen meggyőződés vega/vegán ..., akkor ne ezt csináld.
Többet árt mint használ, egyszer-kétszer be lehet ilyet "játszani" de utána sokkal! rosszabb lesz, ha esetleg izomvesztést eredményez egy két ilyen fehérjehiányos diéta.
Tapasztalat... én is többször csináltam hasonlót, amivel csak azt értem el, hogy a 3. ilyesmi után "paródiába illő" alakom lett 0 izom gyenge fizikum + hasi elhízás + rossz közérzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!