Melyik étkezi módszert alkalmazzam?
Figyelt kérdés
Mivel még van rajtam felesleg így nekem 2000 kalória deficit.
Melyik lenne a jobb?
A lehetőség:
délben: 650-700 Kalória
este 6 kor: 1100-1200 kalória
vagy
B lehetőség:
reggeli (6 óra 30 kor): 250 kalória
délben: 500-600 kalória
este 6 kor: 950-1050 kalória
2023. jún. 18. 21:36
A kérdező szavazást indított:
A lehetőség
B lehetőség
Egyik sem jó
16 szavazat
1/12 A kérdező kommentje:
*étkezési
2023. jún. 18. 21:36
2/12 anonim válasza:
Amelyik neked jobban tetszik vagy jobban beilleszthető az életmódodba, de általában véve ajánlatosabb több alkalomra elosztani az étkezést (tehát inkább B), pláne, ha fehérjét is fogyasztasz minden alkalommal, az pedig ajánlott, tehát inkább B, ha megoldható.
A deficit fogalmát nem jól használod, a kalóriakereted, illetve a bevitt kalóriamennyiséged 2000, nem a deficit. A deficit hiányt jelent, vagyis mennyivel kevesebbet viszel be annál, mint amennyit elhasználsz.
3/12 A kérdező kommentje:
Tudom mit jelent, de úgy értettem, hogy nekem a 2000 bevitt kalória elvileg még heti fél kg fogyáshoz elég kell legyen. Szóval nekem ilyen 3000 kalóriát kéne betolni, hogy súlytartás legyen. Kalkulátorok szerint.
2023. jún. 18. 22:07
4/12 anonim válasza:
Teljesen mindegy mikor, milyen felosztásban eszed meg azt a 2000kcalt, megehetnéd egyben is, vagy 10 részletben is, a lényegen nem vàltoztat
5/12 anonim válasza:
az első lehetőségben nem látok reggelit pedig a legfontosabb étkezés
6/12 anonim válasza:
"pedig a legfontosabb étkezés" ....ezt így nem lehet kategorikusan kijelenteni, mert nem igaz, de berögzült régről (egy Kellogg's reklámkampány indította az egész mítoszt)
7/12 A kérdező kommentje:
Igen, pont a reggeli megléte a különbség.
2023. jún. 18. 22:20
8/12 anonim válasza:
tapasztalatból mondom a legfontosabb étkezésnek mert ha nem reggelizem rossz az egész napom, előbb leszek éhes többet eszek aznap stb egy jó reggelivel ami minőségi meg egészséges szóval nem a nagy zabálós, azzal jobb a közérzetem is és több az erőm meg nem kell nappal éhséget éreznem
9/12 anonim válasza:
8as, leirad a lényeget, neked jobb a napod, nem a kérdezőnek. Ez teljesen egyéni…
10/12 anonim válasza:
Én is hajlamos vagyok bezabálni, ha nem volt reggeli. De ez tényleg egyéni. Ki kell tapasztalni. Csináld 1 hétig az A-t, egy hétig a B-t, és kiderül, melyik jobb neked. Fogyás szempontjából a deficit nagysága a lényeg, minden más max egy picit befolyásolja a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!