Hogyan fogyjak? Mit alkalmazzak? Van valakinek bevált módszere?
Sziasztok!
17 éves lány vagyok.
A testsúlyom 50-65 kg között mozog, és eléggé alacsony, 159 cm magas vagyok.
Egy műtét után (laparoszkópiás epeeltávolítás) elkezdtem hízni és most körülbelül 67-70 kg lehetek. A diétát tartom, amit epeműtét után kellett.
A testsúlyommal nincsen problémám, csak a pocakommal és a derekammal.
A hasam kicsit nagy, a derekam pedig vastagabb lett, mint a csípőm.
A nyári időszakig szeretnék leadni kilókat, keskenyíteni szeretném a derekam és karcsúsítani magam, viszont a torna szívproblémáim miatt nehézkes.
5-6 hónap alatt szeretnék vékonyodni.
Valakinek van bevált fogyási módszere?
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Nagyon sok fogyókúrás módszer van, de egyiket sem látom, hogy szívesen megosztanák :(
Kevés az info, amit írtál. Milyen diétán vagy? Mi változott a műtét óta? Régebben sportoltál-e? Hányszor eszel egy nap és mit?
Én a fehérje alapú étkezést javaslom, ami az izmokat építi. Merthogy az izmaink a legnagyobb zsírégető szervünk. Minden diétában veszítünk az izomszövetből, majd amikor abbahagyjuk a diétát, a kevesebb izomtömeg kevesebb zsírt fog égetni. Itt a legnagyobb csapda. Még ha kevesebbet is eszünk, attól is hízunk, és beindul egy jojo effektus.
Amit javaslok, és ez nem diéta, hanem inkább egy kiegyensúlyozott táplálkozás: napi 5x étkezés, a főétkezéseknél mindig legyen fehérje, sok zöldség (lehetőleg nyersen), kevesebb gyümölcs, és egy nap kb, 1 "marék" szénhidrát. Sovány sajt, telítetlen zsírsavat tartalmazó olajok (pl. olivaolaj), tiszta víz folyadékként. Cukor, fehérliszt kerülendő. Ha cukor, akkor nyírfacukor.
Ha nem tudsz sportolni, akkor legalább 20-30 percet gyalogolj. Mozgás nélkül nehezen menni. Mivel a mozgással megerősíted az izomszövetet.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!