Bevált étrendek?
14 éves vagyok, 62 kg 165 cm. Szeretnék egészségesebben étkezni, illetve fogyni. Tornáznék is mellette.
Tudom, nagy kérés, de nem tudnátok leírni a ti diétás étrendeteket? Ami bevált, és nem megterhelő az elkészítése. Illetve valamilyen bio étel? (pl: kölesgolyó, puffasztott rizs, extrudált kenyér..)
Ti mit szoktatok enni? És hogy készítitek el? Pl zabkása?
Ülj le "egyes"!
Zabkását nem ajánlom, ha fogyás a cél, vagy csak nagyon korlátozott mennyiségben. Bár vitathatatlanul nagyon egészséges, de rengeteg szénhidrát van benne, amit diétánál csökkenteni kell.
Egyél 3 óránként olyan ételeket, amikben nagyrészt csak fehérje van és zöldség. A gyümölcsöket is mellőzd a cukortartalmuk miatt. A szénhidrátot sem kell száműzni, csak visszaszorítani.
Fehérje leginkább a húsokban(csirke,hal,marha,pulyka) , tojásban és túróban van + vehetsz külön fehérje étrend-kiegészítőt.
#1: Hát persze. Aztán reggel az ujjunk belelóg a bilibe... 14 éves, nem 5, remélem, nem hisz már a mesékben...
Az én étrendemmel nem sokra mész, kérdező, túl speciális. De ajánlom a sok zöldséget, a tojást (remekül laktat, sokoldalú, igen gyorsan elkészíthető), úgy látom, életmódváltást fontolgatsz, helyes, azt úgy kell.
A szénhidrátbombák, amiket írsz, még jók is lehetnek, mivel kevés is elég szokott lenni belőlük, de ezek inkább csak mankók és bizonyára jó üzletet jelentenek, az igazán jó étrendben nincsenek meg. Inkább a fehérjére koncentrálj, a szükséges zsírbevitelre s persze jó, ha minimalizálod a gyors szénhidrátokat, de általában a szénhidrátcsökkentés is hasznos lehet, csak egy szinten túl emelni kell a zsírt, ha eddig alacsonyan volt. Mivel koplalni nem célszerű.
A zabkása önmagában nem gond, sokan pici mennyiséggel is jóllaknak (fel nem fogom, hogyan, de sokfélék vagyunk), s azért egy átlagos fogyózónak 30 gramm ch nem egetverő mennyiség egy étkezésre... S nem is mindenki akarja alacsonyan tartani a ch-t, amit megértek.
Én ugyan alapból nem szeretem a zabot, de vízben megfőzve, gyümölccsel, kókusszal ízesítve egész OK lehet a szénhidrátkedvelőknek. Én inkább tojást eszem zöldséggel, mások azt nem bírnák.
Maga a fogyás elsősorban kalóriadeficit kérdése, mindenféle étellel le lehet fogyni (legalábbis ha az embert bebörtönözik és nem tudja felenni a hűtőt éhesen). Az egészség és az élvezetes fogyás miatt fontos igazán a jó étrend. A legjobb, ha megtaláljuk a hozzánk illő módszert. Nincs étrend, ami mindenkinek megfelelő, mások a testi-lelki igényeink.
Nemtom nektek mia túró a bajotok..
Én az ilyen feldolgozott vackoktól amiket a kérdező ír csak fosok, meg puffadok!
Mesék nincsenek, de ez tényleg rendberakja az emésztést is és az anyagcserét is, és erőt, immunitást is ad..
Egyébként sem bízom a feldolgozott élelmiszerekben, mivel szakmabeli vagyok.
Az ipar mindíg talál megoldást arra, hogy ne legyen veszteség semmiből sem, vagy tényleg a lehető legminimálisabb. Pl ez az új liszttrend, meg pordivat is, hogy újabban az utóbbi 5-6 évben már mindent kapni porrá vagy lisztté őrölve, még ajtóküszöböt is szerintem..
Hajrá reformtáplálkozás!
Ugyanilyen magassághoz 47 kiló körül vagyok, leírom egy napi étkezésem, amiket eszem azok egészségesek és ha figyelsz a mennyiségre, sportolsz, akkor fogyni is lehet így. Persze, mindenkinek elterőek a szükségletei, így ne kezeld szentírásként, csak egy kis iránymutatás. :)
Reggeli: Zabkása túróval, kevés gyümölccsel
Tízórai: Szénhidrátcsökkentett kenyér csirkemellsonkával, zsírszegény sajttal, zöldségekkel
Ebéd: Sült pulykamell (nálam ez minimum 25dkg), zöldekkel. (Gyakran kiegészül barnarizzsel, kölessel, árpával vagy bulgurral)
Uzsonna: (edzés után) fehérjeszelet
Vacsora: tojásrántotta salátával
Persze, ez mindig változik, van hogy tészta az ebéd vagy megengedek magamnak valami finomságot. Diétánál persze még inkább érdemes figyelni, kaloriára, makrotápanyagokra, de a minőség is nagyon sokat számít, hisz fő az egészség. A kölesgolyó, meg a rizskenyér felesleges szénhidrát, amivel még igazán jól sem lehet lakni. Ch-ra, zsírra is szükség van a fehérje mellett, de akkor inkább válassz igazi(!), magvas barnakenyeret, zabpelyhet, durumtésztát, hüvelyeseket, gyümölcsöt. Zsírnak olajos magvakat, vöröshúsokat, halakat.:) sok sikert! :)
172 centi 63 kg vagyok, leírom az én étrendemet.
Reggeli: zabpehely natúr joghurttal vagy teljes kiőrlésű extrudált kenyér sajttal vagy 15-20 dkg túró néhány szem áfonyával, ananásszal, vanília kivonattal ízesítve
Tízóraji: kefir vagy natúr joghurt barna magos kiflivel
Ebéd. 20 dkg csirkemell/pulykamell/hal barna rizzsel /kölessel /bulgurral /babbal /lencsével (változó)
Uzsonna: egy főtt tojás vagy hús jégsalátával vagy ha ekkor megyek futni, fehérje shaket szoktam inni.
Vacsora: natúr tonhal- vagy húskonzerv párolt zöldségekkel
Emellett heti 4x 40-45 percet futok és reggel minden nap tornázok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!