Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Bevált étrendek?

Bevált étrendek?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, 62 kg 165 cm. Szeretnék egészségesebben étkezni, illetve fogyni. Tornáznék is mellette.

Tudom, nagy kérés, de nem tudnátok leírni a ti diétás étrendeteket? Ami bevált, és nem megterhelő az elkészítése. Illetve valamilyen bio étel? (pl: kölesgolyó, puffasztott rizs, extrudált kenyér..)

Ti mit szoktatok enni? És hogy készítitek el? Pl zabkása?

2016. jan. 23. 17:36
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Minden nap reggel 6 citrom leve kicsavarva, lefekvés előtt pedig 3 grepfruit leve kicsavarva, illetve hetente minimum 1 db ananász és bármit ehetsz bármikor, bármennyit!
2016. jan. 23. 17:43
 2/9 Szabi.L ***** válasza:

Ülj le "egyes"!

Zabkását nem ajánlom, ha fogyás a cél, vagy csak nagyon korlátozott mennyiségben. Bár vitathatatlanul nagyon egészséges, de rengeteg szénhidrát van benne, amit diétánál csökkenteni kell.

Egyél 3 óránként olyan ételeket, amikben nagyrészt csak fehérje van és zöldség. A gyümölcsöket is mellőzd a cukortartalmuk miatt. A szénhidrátot sem kell száműzni, csak visszaszorítani.

Fehérje leginkább a húsokban(csirke,hal,marha,pulyka) , tojásban és túróban van + vehetsz külön fehérje étrend-kiegészítőt.

2016. jan. 23. 17:53
 3/9 anonim ***** válasza:

#1: Hát persze. Aztán reggel az ujjunk belelóg a bilibe... 14 éves, nem 5, remélem, nem hisz már a mesékben...

Az én étrendemmel nem sokra mész, kérdező, túl speciális. De ajánlom a sok zöldséget, a tojást (remekül laktat, sokoldalú, igen gyorsan elkészíthető), úgy látom, életmódváltást fontolgatsz, helyes, azt úgy kell.

A szénhidrátbombák, amiket írsz, még jók is lehetnek, mivel kevés is elég szokott lenni belőlük, de ezek inkább csak mankók és bizonyára jó üzletet jelentenek, az igazán jó étrendben nincsenek meg. Inkább a fehérjére koncentrálj, a szükséges zsírbevitelre s persze jó, ha minimalizálod a gyors szénhidrátokat, de általában a szénhidrátcsökkentés is hasznos lehet, csak egy szinten túl emelni kell a zsírt, ha eddig alacsonyan volt. Mivel koplalni nem célszerű.

2016. jan. 23. 17:55
 4/9 anonim ***** válasza:

A zabkása önmagában nem gond, sokan pici mennyiséggel is jóllaknak (fel nem fogom, hogyan, de sokfélék vagyunk), s azért egy átlagos fogyózónak 30 gramm ch nem egetverő mennyiség egy étkezésre... S nem is mindenki akarja alacsonyan tartani a ch-t, amit megértek.

Én ugyan alapból nem szeretem a zabot, de vízben megfőzve, gyümölccsel, kókusszal ízesítve egész OK lehet a szénhidrátkedvelőknek. Én inkább tojást eszem zöldséggel, mások azt nem bírnák.

Maga a fogyás elsősorban kalóriadeficit kérdése, mindenféle étellel le lehet fogyni (legalábbis ha az embert bebörtönözik és nem tudja felenni a hűtőt éhesen). Az egészség és az élvezetes fogyás miatt fontos igazán a jó étrend. A legjobb, ha megtaláljuk a hozzánk illő módszert. Nincs étrend, ami mindenkinek megfelelő, mások a testi-lelki igényeink.

2016. jan. 23. 18:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! :) Ment a zöld pacsi!
2016. jan. 23. 18:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Nemtom nektek mia túró a bajotok..

Én az ilyen feldolgozott vackoktól amiket a kérdező ír csak fosok, meg puffadok!

Mesék nincsenek, de ez tényleg rendberakja az emésztést is és az anyagcserét is, és erőt, immunitást is ad..

Egyébként sem bízom a feldolgozott élelmiszerekben, mivel szakmabeli vagyok.

Az ipar mindíg talál megoldást arra, hogy ne legyen veszteség semmiből sem, vagy tényleg a lehető legminimálisabb. Pl ez az új liszttrend, meg pordivat is, hogy újabban az utóbbi 5-6 évben már mindent kapni porrá vagy lisztté őrölve, még ajtóküszöböt is szerintem..

Hajrá reformtáplálkozás!

2016. jan. 23. 18:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Ugyanilyen magassághoz 47 kiló körül vagyok, leírom egy napi étkezésem, amiket eszem azok egészségesek és ha figyelsz a mennyiségre, sportolsz, akkor fogyni is lehet így. Persze, mindenkinek elterőek a szükségletei, így ne kezeld szentírásként, csak egy kis iránymutatás. :)

Reggeli: Zabkása túróval, kevés gyümölccsel

Tízórai: Szénhidrátcsökkentett kenyér csirkemellsonkával, zsírszegény sajttal, zöldségekkel

Ebéd: Sült pulykamell (nálam ez minimum 25dkg), zöldekkel. (Gyakran kiegészül barnarizzsel, kölessel, árpával vagy bulgurral)

Uzsonna: (edzés után) fehérjeszelet

Vacsora: tojásrántotta salátával

Persze, ez mindig változik, van hogy tészta az ebéd vagy megengedek magamnak valami finomságot. Diétánál persze még inkább érdemes figyelni, kaloriára, makrotápanyagokra, de a minőség is nagyon sokat számít, hisz fő az egészség. A kölesgolyó, meg a rizskenyér felesleges szénhidrát, amivel még igazán jól sem lehet lakni. Ch-ra, zsírra is szükség van a fehérje mellett, de akkor inkább válassz igazi(!), magvas barnakenyeret, zabpelyhet, durumtésztát, hüvelyeseket, gyümölcsöt. Zsírnak olajos magvakat, vöröshúsokat, halakat.:) sok sikert! :)

2016. jan. 23. 19:36
 8/9 anonim ***** válasza:

172 centi 63 kg vagyok, leírom az én étrendemet.

Reggeli: zabpehely natúr joghurttal vagy teljes kiőrlésű extrudált kenyér sajttal vagy 15-20 dkg túró néhány szem áfonyával, ananásszal, vanília kivonattal ízesítve

Tízóraji: kefir vagy natúr joghurt barna magos kiflivel

Ebéd. 20 dkg csirkemell/pulykamell/hal barna rizzsel /kölessel /bulgurral /babbal /lencsével (változó)

Uzsonna: egy főtt tojás vagy hús jégsalátával vagy ha ekkor megyek futni, fehérje shaket szoktam inni.

Vacsora: natúr tonhal- vagy húskonzerv párolt zöldségekkel

Emellett heti 4x 40-45 percet futok és reggel minden nap tornázok.

2016. jan. 24. 07:57
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Akik leírták az étrendjüket, azoknak főleg! Nagyon sokat segítettetek! Azért még jöhetnek "ötletek"! :)
2016. jan. 24. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!