Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hetente hány kg fogyás a...

Hetente hány kg fogyás a normális?Nekem az egyik app azt írta ki hogy 0,5 ez jó?

Figyelt kérdés
(Elég nagy súlyból indulok)
2023. jún. 5. 22:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

0.5-1kg közt.

Nyilván morbid túlsúlynál ez más.

Írd le a súlyod.

2023. jún. 5. 22:07
 2/11 anonim ***** válasza:

Ha nagyon nagy a súlyod, akkor amennyi megy anélkül, hogy éheznél. Minden jó, mert a súly csökkenésével jelentősen javul az egészségügyi helyzeted. Minél alacsonyabb a testzsír-százalékod, annál lassabban érdemes fogyni (magától is lassul a folyamat), hogy minél kevesebb izmot veszíts.

De nem így érdemes kifejezni, hogy fél vagy egy kiló hetente, hanem az aktuális testsúlyod százalékában. Most akár a testsúlyod 1%-ánál gyorsabb fogyást is megcélozhatsz hetente, miután már "csak" túlsúlyos leszel, akkor nem érdemes 1%-nál nagyobb ütemet megcélozni, és mikor már nem nagyon van rajtad zsír, akkor ez hetente nagyon max. 0,5%.

2023. jún. 5. 22:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
én úgy tudom minél nagyobb a súlyod annál könnyebb a fogyás, mivel a tested többet éget el napi átlag, én mikor 115 kg voltam, akkor heti 1kg-t tudtam fogyni, nyilván úgy is számoltam a kalória deficitet
2023. jún. 5. 22:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A fél kiló egy 500kcal deficitből kijön, amit sokszor ajánlanak, és nem véletlen. Lesz tempó is benne, de nincs káros éhezés, így sokszor fentartható.
2023. jún. 6. 03:21
 5/11 anonim ***** válasza:
A heti egészségesen kivitelezhető fogyás a testsúlyod 0,5-1%-a.
2023. jún. 6. 06:54
 6/11 anonim ***** válasza:
0,5 szerintem teljesen jó.
2023. jún. 6. 07:32
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem mindenkinél más az átlagfogyás tempója. Életkor, egészségi állapot, fizikai aktivitás, indulási súly, egyéb életkörülmények, ezek mind számítanak.

A saját tapasztalatom, és mások beszámolói alapján én azt mondanám, hogy olyan -10kg másfél-két hónap alatt, ami kényelmesen elérhető, odafigyeléssel, nem éhezéssel, de "tudnék még enni" érzéssel és ez főleg esténként. Amit azért valljuk be nem könnyű leküzdeni, de ne legyen szédülés, rosszullét, ez nagyon fontos!

2023. jún. 6. 07:33
 8/11 NTBS ***** válasza:
0%
A 0,5 kg/hét tartható.
2023. jún. 6. 09:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Teljesen jó, bár eleinte gyorsabb lesz.
2023. jún. 6. 11:14
 10/11 anonim válasza:
Ez sok mindentől függ, főleg attól mekkora súlyból indulsz ki. Nekem a legnagyobb súlyom 120 kg volt és amikor elkezdtem fogyózni (kalóriákat számoltam és folyamatosan mozogtam) volt, hogy 5-6 kg-t is fogytam egy héten, de ez szépen lelassult. Végére mielőtt feladtam a diétát 90-95 kg körül voltam és ott volt, hogy örültem ha 0,5 kg-t sikerült fogynom. Szerintem ne azt nézd mennyit fogytál egy héten hanem, hogy sikerült valamennyit fogyni. Lényeg ne add fel még ha csak 0,1 kg-t is sikerült fogyni mert minden számmal közelebb jutsz a célodhoz.
2023. jún. 6. 13:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!