Hogyan tudnám mérsékelni az étvágyam?
Próbálok egészségesen élni(már sokadik nekifutásra,egészségesen eszem,és amennyit tudok mozgok.
2000-2000 kcalt eszem egy nap,az eddigi 3000-3200 helyett.
Egy hete kezdtem el újra figyelni ezekre
A folyadék bevitel naponta 3-4 liter,de ez már évek óta így van.
Van valami bogyó,esetleg italpor,amivel tudom mérsékelni az étvágyam?
Most hirtelen csak azt írtam le,ami eszembe jutott
160 cm,94 kg vagyok
Illetve inzulinrezisztens vagyok
Az étrend megfelelő összeállítása segít. Pl. sok hüvelyes, rostos kaják (de vigyázz, ezeket fokozatosan növeld csak), gyors felszívódású szénhidrátok csökkentése, megfelelő fehérjebevitel. Dietetikushoz nem utaltak az ir miatt?
Egyébként szerintem az jobb, ha nem mindent egyszerre akarsz megváltoztatni. Kisebb lépések jobbak. Ha úgy érzed, megint nem tudsz kitartani, akkor próbálj csak egy dolgot megtartani. Pl. a sportot. Abból legyen rutin mondjuk egy hónap alatt. Utána az étrend összetételét javítsd fel, sok zöldség, rost, amit írtam, de mennyiségre ami jólesik. Megint ha ez már rutin, akkor következik a mennyiség megfelelő beállítása - de lehet hogy ez beáll magától.
Nem utaltak sehova ezzel.
Könyörögtem beutalokert,de sehova nem kaptam,így mindent magánúton kell megcsináltatnom ami egy vagyon,meg 1-2 hónap.varakozasi idő :/
Rengeteg zöldséget eszek,brokkoli,karfiol,sárgarépa,kelbimó,cukkini,gomba.
Csirkemell vajon sütve,sima vagy barna rizzsel (tudom,ezzel sokra nem mentek😅)
Mindenből vettem cukormentest amiből tudtam
Chia pudingot is eszek,az bejött :)
Cukormentes kekszek,muzlik,ezek is bejöttek,semmivel sem másabb az íze mint a cukrosnak.
Néztem már magán dietetikust,de horribilis összeget kér. :/
Tésztából csak tk. és kenyérből is
Tojást is eszek, legalább napi 2-t.
Ha létezik is ilyen,az én dokim nem írja fel.
Lényegében semmit sem ír fel.
Tavaly tüdőgyulladásra sem kaptam semmit
Van egy olyan tippem, hogy vacsora után, de lefekvés előtt még szoktál enni.
Aludj többet. Vacsora után ha éhes vagy, akkor inkább feküdj le aludni. Kipihentebb leszel és kevesebbet is fogsz enni.
Többet nem tudok aludni,örülök ha éjszakánként 5-6 órát alszok 🙁
Ez már évek óta így megy 🙁
Munka után amikor haza érek,meg szoktam enni,előtte este 7-kor tudok enni
Éjfél után érek haza délutános héten
Itt utánaolvashatsz az ir diétának (ez mondjuk a legszigorúbb változat, de ha elemeiben tudod követni, segít):
Ami nekem segít, ha éhes vagyok pedig nem indokolt, akkor teát iszom (gyümölcsteát, ízesítés nélkül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!