Hogyan lehet leszokni alkoholról vagy mérsékelni ha nem tudok elvonóra menni?
Nem vagyok kézremegős alkoholista, viszont majdnem minden nap iszok legalább 4-6 sört, péntekenként meg 10-12-t is.
Rendes munkahellyel rendelkezem ahonnan nem tudok kiesni.
Ha nem iszok mondjuk 3 napig akkor sincs semmilyen fizikális tünetem, inkább csak mentálisan vágyok már alkoholra mert a napom része lett, hogy meló után sörözök.
Csoportokba nem akarok eljárni mivel magamnak való vagyok, illetve lehet ez nagyképűen hangzik, de nem vagyok olyan mint ők (lehet, hogy még nem és pár év múlva odajutnék, bár már elég sok éve vagyok ugyanebben a stádiumban mint most)
Nem derült ki, hogy hol bukik el nálad a leszokás. 3 napokra meg tudsz állni, és "nem vagy olyan, mint ők", csak "mentálisan vágysz" az italra. Akkor mi tart vissza? Ne igyál.
Mindenesetre a "mérséklősdit" inkább felejtsd el, ez szokott alkoholizmusban tartani olyanokat, akik egyébként le tudnának állni, ha nem azon kattognának, hogy de mégis igyunk tovább, csak "okosan". Jó esetben majd akkor fogyaszthatsz alkoholt normális ember módjára, ha a jelenleg megszokott vágyaid már nincsenek.
Köszönöm a bíztatást, de sajnos egyre kevésbé hiszem, hogy letudnám tenni az alkoholt. Ahhoz az életemnek kellene változnia, de az nem igazán fog külső körülmények miatt.
Sajnos manapság már csak a sörözés (bódultság, a valóságból kiszakadás) és az étkezés ami örömet okoz, egész nap ezt várom a munkában is, hogy hazaérjek végre. Sport sajnos inkább nyűg lenne mint örömforrás, persze tudom, hogy idővel átalakulna, mert régebben fiatalabb koromban sokat sportoltam és szerettem, de sajnos mára teljesen átalakultam már, valószínűleg a hosszú évek alkoholizálásának köszönhetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!