Leszoktam a drogokról és az alkoholról és most rosszabb lett, de miért?
Régen cigiztem, ittam mint a gödény meg még drogoztam is.
Leszoktam egy fél éve, de most egy disznó lett belölem. Elkezdtem zabálni mindenfélét.
Ez valami pszichikai kényszeres dolog lehet? Amit anno a drogokkal azt most étellel próbálom orvosolni?
Vagy miért zabálok mint egy disznó?
Mondjuk edzem is, szóval nem híztam még..
Hogyan állítsam le?
A drogok és a pia oldja a stresszt, szorongást, és örömöt ad (olyan hormonokat szabadít fel az agyban). Amikor ez megszűnik, az ember egyfajta stresszbe kerül kémiai módon. Az evés is oldja a belső feszültséget, és örömet ad. Te most tulajdonképpen stressz evő vagy, így próbálod kompenzálni a drogok és a pia hiányát. Ez csak részben pszichológia, valójában biológia, és ismert jelenség. Ugyanaz amint amikor a cigiről leszokók rágcsálnak mindig vmit. Cukrot, szotyit, kekszet, mogyorót, stb.
Több dolgot is lehet tenni. Tudatosan figyelni az evésre. Csoki helyett répát rágcsálni, ha már muszáj vmit enni.
Nagyon jó a sport, vagy fizikai munka pl kertészkedés, barkácsolás. Illetve elterelni a figyelmet az ideges ehetnékről, mást kell csinálni evés helyett.
Az elsőnek igaza van.
De ha nem bírod semmiképp abbahagyni a kényszeres evést, keress egy pszichológust.
Jó gyógyulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!