Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire normális az, hogy...

Mennyire normális az, hogy mások rosszabb helyzetéhez kell hozzámérnem az életem, hogy jobban legyek?

Figyelt kérdés
Tegnap láttam egy videót arról, hogy 1-2 milliárdan vannak a Földön, akik nagy szegénységben élnek. Ettől jobban lettem, de sokszor attól rosszul vagyok, hogy mennyire jobb mások élete. Én netto 231 ezret keresek, de az átlagkereset netto 340 ezer. És diplomával. Szóval nem tudom, hogy rosszul kéne éreznem magam vagy jól, mert ennél sokkal rosszabb sorsok vannak a Földön.

2022. nov. 24. 08:27
 1/4 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem normális, hogy viszonyítod magad másokhoz.
2022. nov. 24. 08:30
 2/4 anonim ***** válasza:
56%

Felesleges belegondolni ilyenekbe...

Ha nettó 340-et keresnél, akkor találnál olyan kimutatást, hogy vannak sok százezren akik 570ezret keresnek, ha annyit keresnél, akkor 800-ra vágynál és így tovább.

Örülj annak ami van, hozd ki az életedből a legtöbbet, ha nem elég, akkor pedig küzdj a jobbért. Mindig lesz aki jobban él nálad, mindig lesz aki szarabbul él nálad.

2022. nov. 24. 08:30
 3/4 anonim ***** válasza:
42%
Emberi tulajdonság. Ha pozitív módon tudod felhasználni, tehát direkt úgy nézni, hogy megbecsülni, amid van, olyanokkal szemben, akiknek még ennyi sincs, akkor kifejezetten hasznos lehet.
2022. nov. 24. 09:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Sajnos az nálam erősebb, hogy a nálam tehetősebbekhez mérem magam és emiatt rosszul érzem magam.
2022. nov. 24. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!