Ekkora mértékű séta milyen stressz a szervezet számára?
Napi ~23-25km sétám van fogyás miatt, de sokat nem érek vele, mert ez által éhesebb is vagyok, szóval simán beviszek 1 nap 2800 kalóriát, ami ennyi mozgással még így is fogyást kellene eredményezzen, de nem így történik.
Alacsony vagyok, kb. 13% testzsír, férfi, 80kg.
Arra lennék kíváncsi, hogy habár a séta nem megerőltető, de ilyen mennyiségben gondolom a regeneráció sem annyira jó. Csak, hogy legyen egy kis támpont, hogy ez mennyi is: napi ~5 óra séta.
A terv az lenne, hogy a felére csökkentem és a kalóriát is 1600-ra viszem.
Olvastam egy olyat, hogy ez a mozgás nem lineáris, tehát pl nincs olyan különbség 20 és 40 ezer lépés között, mint például 0 és 20 között.
Ez a 25km séta extrémnek számít és többet ártok vele, mintha kevesebb lenne?
Nem muszáj, nem azért írtam, hogy bárki elhiggye, épp elég, ha én tudom.
Edzeni járok, a fanatizmus csodákra képes. Amíg Te alszol, én sétálok, amíg Te tv-t nézel, én sétálok. De én is érzem, hogy ez nem lesz örökké fenntartható, ezért próbálok változtatni.
Az ilyen nem hiszek neked jellegű kommenteket hanyagoljuk, semmi értelme. :D
"milyen stressz a szervezet számára?"
A regenerációd és a szervezeted jelezni fog, ha túl nagy stressz.
"Napi ~23-25km sétám van"
Ezt a napi lépésszámaidból kalkuláltad ki?
"napi ~5 óra séta"
Gondolom nem egyhuzamban. Ha igen, akkor nincs munkád, családod, baráti köröd, egyéb? Bocsi a kérdésért, de ez itt joggal merül fel.
A lépésszámból és a térkép alapján kalkuláltam, mindig ugyanott sétálok, így a távolság adott.
Munkám van, barátaim nincsenek. Az edzés veszi el az időm nagy részét, semmi szocializalódás.
Ez még most huszonévesen oké, de később ez nyilván nem lesz prioritásban, ezért is próbálok most véget vetni ennek, mert ez nem fenntartható és nem normális.
Nem gondolom, hogy stressz lenne,
de biztosan nem hatékony. A helyedben biztosan beiktatnék súlyzós edzéseket, illetve valami megerőltetőbb mozgást, pl futás, úszás, spinning.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!