Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyhatnék?

Hogyan fogyhatnék?

Figyelt kérdés

17F/175cm vagyok, jelenleg 81,6 kg. Szeretnék 75 kg-ra lefogyni. A szüleim nem túl egészségesen főznek, leginkább az anyagiak miatt, ezért sokszor nagyon zsíros ételeket eszünk. Igyekszek keveset enni belőle, de akkor rettentő éhes vagyok. Szoktam napokig nagyon keveset enni, max. 1-2 szelet kenyeret, de utána sem jobb. Csak vizet iszok, mint folyadék.

Hogyan fogyhatnék le? Mennyit kéne ennem? Segítenétek kérlek?

2023. máj. 12. 10:49
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
2023. máj. 12. 10:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Futas vagy megtobb gyors seta, kirándulás, hiit. ezek nem kerulnek penzbe es zsírt égetnek. Viszont ha tobbet eszel mint amennyit elegetsz, akkor mind hiaba. De mozgással sokat segíthetsz.
2023. máj. 12. 12:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Odaállsz anyád mellé és megkéred, hogy tanítson meg főzni. Amikor már tudsz, akkor átvállalod a főzést és a te ízlésednek megfelelően főzöl az egész családnak.
2023. máj. 12. 13:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Inkább sportolj, erősíts, ugyanezzel a súllyal lehetsz izmos is. Az ételnek nem csak a kalóriatartalma számít, de a térfogata is. Egyél sok zöldséget, pl nyers salátát, káposztát, sárgarépát, almát, stb, ezeknek a térfogathoz képest alacsony a kalóriaértéke, viszont tele vannak szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
2023. máj. 12. 17:02
 5/8 anonim válasza:
Ugyanígy vagyok én is csak 16f es 175cm/73kg és inkább izmot kéne felszedjek, de ez is nehéz kicsit. Szóval neked is ezt tanácsolnám ha megfogadod.
2023. máj. 12. 19:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyél többször kevesebbet. Kérd meg anyukádat pároljon neked csirkét vagy kevés vajon pirítson. Rizzsel, krumlival jó lesz plusz sok zöldség, kevés cukor, a kenyeret hagyd el szerintem. Sok folyadék, vagy zéró üdítő. Olykor egyél gyümölcsöt is vagy ruházz be fehérje porrá azt ihatod vízzel is.
2023. máj. 12. 23:25
 7/8 Senior Séf ***** válasza:
29%

"sokszor nagyon zsíros ételeket eszünk"

Hadd oszlassak el egy tévhitet. A hízásért nem a bevitt zsír, hanem a bevitt szénhidrát felelős. Meg a boltok polcain található élelmiszernek látszó tárgyak. A hízás ugyanis nem feltétlenül a kaja mennyiségén, hanem sokszor a minőségén műlik. Ha ízfokozókkal,állományjavítókkal, , mesterséges színezékkel, tartósítóval, egyéb kemikáliával terheled a májadat, egymennyiség után nem bírja az iramot, és amit nem tud prompt ártalmatlanítani, azt csinos kis zsírpárnákba csomagolva ledepózza valahol, hogy majd szebb időkben előveszi. Csakhogy ezek a szebb idők sohasem jönnek el, amíg a bolti vackokat eszed.

2023. máj. 14. 16:16
 8/8 anonim ***** válasza:
71%

"hízásért nem a bevitt zsír, hanem a bevitt szénhidrát felelős"

A hízásért nem a bevitt zsír, és nem is a bevitt szénhidrát felelős, ahogy nem is a bevitt fehérje, nem is a bevitt alkohol, hanem a makrotápanyagok összességéből származó tartós kalóriatöbblet. Nem egyik, vagy másik makrotápanyag felelős az elhízásért, hanem a krónikus túlzabálás, a katasztrofális étkezési szokások és az ehhez gyakran társuló nulla érdemi fizikai aktivitás.

2023. máj. 14. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!