Hogyan fogyhatnék?
17F/175cm vagyok, jelenleg 81,6 kg. Szeretnék 75 kg-ra lefogyni. A szüleim nem túl egészségesen főznek, leginkább az anyagiak miatt, ezért sokszor nagyon zsíros ételeket eszünk. Igyekszek keveset enni belőle, de akkor rettentő éhes vagyok. Szoktam napokig nagyon keveset enni, max. 1-2 szelet kenyeret, de utána sem jobb. Csak vizet iszok, mint folyadék.
Hogyan fogyhatnék le? Mennyit kéne ennem? Segítenétek kérlek?
"sokszor nagyon zsíros ételeket eszünk"
Hadd oszlassak el egy tévhitet. A hízásért nem a bevitt zsír, hanem a bevitt szénhidrát felelős. Meg a boltok polcain található élelmiszernek látszó tárgyak. A hízás ugyanis nem feltétlenül a kaja mennyiségén, hanem sokszor a minőségén műlik. Ha ízfokozókkal,állományjavítókkal, , mesterséges színezékkel, tartósítóval, egyéb kemikáliával terheled a májadat, egymennyiség után nem bírja az iramot, és amit nem tud prompt ártalmatlanítani, azt csinos kis zsírpárnákba csomagolva ledepózza valahol, hogy majd szebb időkben előveszi. Csakhogy ezek a szebb idők sohasem jönnek el, amíg a bolti vackokat eszed.
"hízásért nem a bevitt zsír, hanem a bevitt szénhidrát felelős"
A hízásért nem a bevitt zsír, és nem is a bevitt szénhidrát felelős, ahogy nem is a bevitt fehérje, nem is a bevitt alkohol, hanem a makrotápanyagok összességéből származó tartós kalóriatöbblet. Nem egyik, vagy másik makrotápanyag felelős az elhízásért, hanem a krónikus túlzabálás, a katasztrofális étkezési szokások és az ehhez gyakran társuló nulla érdemi fizikai aktivitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!