A probiotikum gyorsítja az anyagcserét vagy inkább ellenkezőleg?
Az anyagcserének a valóságban biokémiailag nincs sebessége, gyorsasága, lassúsága, csak a Marieclaire.hu-n. A valóságban a proboitikus készítmények és ételek (pl. élőflórás élelmiszerek) jótékony hatással lehetnek az inzulinérzékenységre, a vércukorszintre, a szénhidrát-anyagcserére, az antioxidáns háztartásra, de még a májműködésre is, ez pedig pozitívan visszahathat a bélműködésünkre, az emésztőrendszerünkre, ez pedig pozitívan visszahathat az étkezési szokásainkra és a kalória-egyensúlyunkra. Viszont hiába szedsz probiotikumot, ha nem a fizikai aktivitásodnak megfelelő a kalóriabeviteled, és krónikus kalóriatöbbletben vagy, akkor hízni fogsz.
Hát nem tudom, én pont azért szedem a probiotikumot, hogy segítsen kicsit hasfogóként, ne legyen hasmenés / állandó mosdózási inger. Erre is szokták felírni, pl IBS esetén.
A fogyáshoz semmi köze szerintem, sőt.
5-os a bacik nem eszik el előled, hanem feltárnak bizonyos táplálóanyagokat, amelyeket a mi eukarióta szervezetünk nem lenne képes. Vastagbélben felszívódásra kerülnek még ezek a tápanyagok.
Tulajdonképpen mikrobióta nélkül nagyon hamar elpusztulnánk, olyan szerves elemünk, mint a máj, vagy a tüdő, nem lehet nélküle élni.
Én egyszer kaptam, hogy mennyire jó. Hasmenésem lett tőle. Egyszer pedig orvos mondta, hogy szedjem antibiotikum mellé. Akkor is hasmenésem lett. Pedig soha nem szokott semmilyen gyógyszertől.
Szerintem annak van rá szüksége, és annak kell, akinek valami miatt nem megfelelő az emésztése, bélműködése.
Akinek megfelelő, annál inkább megborítja a rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!